Grundspilsvinderne blev totalt ydmyget i finalerevanchen i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates – Rungsted Seier Capital 2-11 (2-5, 0-3, 0-3)

Første opgør i play off serien mellem nummer et og nummer.

Top mod bund og serveretten hos Aalborg. Favoritværdigheden også helt klart hos hjemmeholdet, men gæsterne viste i sidste kamp mod bundproppen Rødovre at formen er ved at være der.

Et er grundspil, men i aften var alt nulstillet. Og vi fik en af historiens vildeste slutspilskampe.

En overraskende, næsten ”skræmmende” og dramatisk åbning på kampen med syv scoringer dannede grobund for en udesejr i første kvartfinale og viste med al tydelighed, at man skal være klar fra første puckkast, når slutspillet er i gang.

Stor fysik fra udeholdet fra første færd, var opskriften fra Rungsted der havde kampens første afslutning. Kort efter sløseri hos gæsterne i egen zone og kæmpe mulighed til hjemmeholdet, der afsluttede på rammen. I det hele taget en meget livlig bytning af chancer, og efter små fire minutter kom gæsterne i front da Marcus Olsson stod umarkeret i slottet og styrede pucken ind bag George Sørensen.

Sebastian Bergholdt skadet kort efter gav fem minutters straf til hjemmeholdets Tobias Maximilian Ladehoff og dermed overtal til Rungsted. 47 sekunder senere øgede Lucas Andersen gæsternes føring til to.

Aalborg var i gang med at smide kampen allerede, inden den var kommet rigtig i gang. Stemningen ødelagt og med endnu en scoring til Rungsted ved Marcus Olsson betød timeout af Piraterne samt udskiftning af keeper hvor Thomas Lillie kom på kassen.

Endelig fuldtallige igen satte gik Aalborg frisk til sagen, men gæsterne havde kampen i deres hule hånd lige, indtil de trak holdets første udvisning. Martin Højbjerg blev flot spillet fri af Julian Jacobsen og kvitterede med første pind på tavlen.

En fejl af hjemmeholdets Oskar Drugge med fem minutter til pause. Han spillede lige op i skøjten på en medspiller og blev prompte straffet og gæsterne var atter oppe med tre. David Madsen eksekverede sikkert. En udvisning kort efter til gæsterne endte med endnu en scoring. Hjemmeholdet fik en pind mere ved Matt Salhany, der insisterende fik sendt pucken i kassen.

Pyha, - pucken lige smidt og igen tremåls føring til gæsterne. Brett Thomson fri i slottet og så er han sikkerheden selv. En yderst velspillet periode manglede to sekunder. så fik vi også lidt boksning til at gå til pause på.

Bjergbestigning
Et kæmpe bjerg for Aalborg at bestige fra anden periodes start, hvor erfaringen fra første periode var hver gang hjemmeholdet scorede blev det straks udlignet af gæsterne, måtte være fokusområdet til at vende slaget.

Muligheden for en reducering kom allerede i første minut da Rungsted tog en udvisning, og endnu en udvisning bragte kortvarigt hjemmeholdet i to mands overtal, men kvaliteten manglede og gæsterne slap med skrækken. Rent scoringsmæssigt levede anden periode slet ikke op til åbningsperioden.

En sjov observation hvor Rungsted fik endnu en udvisning, - denne gang efter høj stok og ”lige i overkanten fald” af Aalborg-spilleren. Kort tid inden blev Magnus Carlsen udsat for samme forseelse, men spillede bare videre.

Tre overtalsspil til Aalborg i den første halvdel af anden periode blev afviklet meget tamt og uden kvalitet.

Med knap fem minutter til anden pause viste Rungsted at de ville det mere end hjemmeholdet, da de først fik presset pucken i kassen under stort klumpspil, og sytten sekunder senere endnu en scoring til gæsterne. Det var Matthieu Pompei og Brett Thomson der eksekverede.

Et overtal til Rungsted bragte ottende scoring da James Livingston styrede pucken i mål. Inden var Lasse Bo Knudsen nede og blokere et skud med bagsiden af hjelmen. Aalborg-kæmpen gik forrest i en svær situation og heldigt og godt, at pucken ikke ramte ham uheldigt. 2-8! på tavlen efter 40 minutter.

Ren ydmygelse
Tredje periode var resultatmæssig ude betydning, men attitude og kampånd var stadig værd at vise for hjemmeholdet. Oskar Östlund i udeholdets mål var stadig en sikker sidste skanse der afviste alt.

Nærkampene blev flere og flere og spillerne skabte bataljer frem for at spille ishockey. Det var egentlig slutspil, når det er bedst med højt tempo og tacklinger. En stillingskrig der vel ikke fandt en vinder i den disciplin.

En scoring til udeholdet kom halvvejs i perioden. Et mønsterangreb hvor Rasmus Thykjær Andersson effektivt afsluttede tørt. Kort efter endnu en scoring. Marcus Olsson tæt under mål havde sidste stav på pucken. Aalborg lignede et hold i opløsning og lignede til tider kegler i Rungsteds effektive opvisning i angrebsspil.

Mål nummer 11! til gæsterne blev sat ind af Frederik Bjerrum der lige kunne finde et lille hul over Thomas Lillies skulder, inden Aalborg trak endnu en dobbelt frustrationsudvisning som gæsterne blot spillede tiden af inden de kunne sætte kurs mod bussen hjem til Nordsjælland.

2-11 på tavlen i Aalborg og et nærmest urealistisk vildt resultat. Den største Rungsted-sejr i Aalborg nogensinde, og kun en gang tidligere har Aalborg – dengang AaB Ishockey – tabt så stort i en slutspilskamp. Det var i 2007 i den gamle Vojens Skøjtehal i en skør kamp, hvor ledere og trænere fra begge klubber var voldsomt oppe at toppes efter kampen. AaB Ishockey vandt i øvrigt serien 4-3 dengang, så der er håb endnu.

Aalborg kan glæde sig over, at størrelsen af nederlaget er ligegyldigt i slutspillet, mens Rungsted må have fået et KÆMPE skud optimisme i aften. Den serie må nu erklæres helt åben!

Herning tog sikkert første stik mod Frederikshavn Søren Nielsen afgjorde i overtiden i Esbjerg-comeback