Tre hurtige mål i anden periode sikrede sønderjyderne den første finale om Prins Henriks Cup siden 2019

SønderjyskE-Herning Blue Fox 4-2 (0-0,3-1,1-1) SønderjyskE er i DM-finalen og skal fra på fredag spille om Prins Henriks Cup enten hjemme mod Esbjerg eller i Aalborg.

En Sydjysk Sparekasse Arena i eufori kunne i eftermiddag tælle ned til sejr og glæde sig over, at sønderjyderne for første gang siden 2019 er kommet så langt. Herning Blue Fox må til gengæld træde et skridt nedad i forhold til sidste sæson, hvor det blev til finaleplads mod Aalborg, som midtjyderne som bekendt endte med at tabe.

Kampen i dag blev nøjagtig så intens og dramatisk som de fem forrige matcher mellem de to traditionelle rivaler. Fyldt med tacklinger, trashtalk, nærkampe og dramatik lige fra første minut af en første periode, der endte helt uden mål, selv om begge hold i hvert fald i begyndelsen af kampen kastede alle reb ud og spillede fremad.

Men solidt af både Pettersson og Lillie i de første 20 minutter, ligesom de første powerplays hos begge mandskaber ikke stemte. Dem skulle der blive flere af.

Anden periode blev nemlig præget af et hav af udvisninger. Først kom der dog to scoringer i en fart. Allestedsnærværende Morten Poulsen var på pletten efter 24 sekunder og sendte 0-1-scoringen ind bag Pettersson på en flot styring.

Et håb om en kamp syv var for alvor tændt for Herning, men sønderjyderne var ikke længe om at svare igen. En lang puck blev hamret op til en icing, men sønderjyderne kom forrest, og Anton Karlsson var snarrådig og først over den løse puck.

Blot tre minutter senere havde SønderjyskE igen powerplay. ”Normalt” er det tværpasningen til Villiam Haag som resulterer i scoringen, men i dag var det William Pelletier, der piskede et trækskud op bag Lillie til 2-1.

35 sekunder senere var Schmidt-Svejstrup på spil med et par fine driblinger. Han passerede et par Herning-backer og lagde pucken ind på skinnen af Lillie. Matt Spencer fulgte op og stødte den løse puck ind til 3-1.

Resten af anden periode blev et roderi med et hav af udvisninger. Mest markant var det, at Jesper Thörnberg måtte i bad for en crosschecking, men SønderjyskE pådrog sig selv så mange udvisninger, at det blev til meget lidt powerplay, mens Thörnbergs udvisning blev afsonet.

3-1 efter anden periode. Der var over 4400 tilskuere i Vojens denne eftermiddag og mellem anden og tredje periode lugtede det mere af finale end af ristet pølse.

To minutter inde i tredje periode leverede Villiam Haag afgørelsen, da han med et par forrygende træk i hjørnet fik snydt et par gæstespillere og sendte en perfekt pasning ind til Gustav Nielsen, der var stødt med frem og bare kunne vippe pucken ind til 4-1.

William Boysen og Mathias From var i gang med at flå hjelmene af hinanden kort efter 4-1-scoringen, SønderjyskE-spilleren endte i boksen, mens From slap af sted uden yderligere tiltale.

Resten af kampen var op ad bakke for et hårdt kæmpende gæstehold, der stille og roligt løb tør for kræfter. Man må give midtjyderne, at de sloges til det sidste og havde også Lillie ude med godt fire minutter igen.

Det blev til en enkelt reducering ved Cam Brown, der udnyttede en kæmpe fejl af målmand Pettersson, men spænding var der reelt ikke i de sidste minutter, hvor SønderjyskE’s publikum i ro og mag kunne klappe sig i DM-finalen og til sidst sende et hav af badebolde ind mod Herning-spillerne, der dog har en bronzekamp inden sommerferien.

Om det bliver Esbjerg eller Aalborg, sønderjyderne skal spille mod, afgøres først på tirsdag, hvor det også først kommer til at ligge fast, hvor første finale spilles.

Mon ikke sønderjyderne godt kan bruge et par ekstra fridage efter en knaldhård serie, der må have tæret hårdt på spillerne fra begge mandskaber.

Aalborg vandt klart; kamp syv venter TIM DALY til Herlev Eagles i de kommende to sæsoner