Fynboerne tog en smal sejr over Frederikshavn i en kamp, hvor Jesper Thörnberg leverede tre point for gæsterne i en jævnbyrdig kamp

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 5-3 (2-1,1-2,2-0) Odense Bulldogs har fået den perfekte start på Metal Ligaen denne sæson. 3-2’eren i Herlev blev i aften fulgt op af en smal 5-3-sejr over Frederikshavn, der først blev slået fast i den absolutte slutfase.

Odense var skarpe i powerplay fredag aften i Herlev, og historien så ud til at gentage sig denne tirsdag mod Frederikshavn.

Jeppe Jul Korsgaard har også fundet sit fynske kontor inde foran mål og stod korrekt placeret, da Odense scorede til 1-0 efter fem minutter.

Fynboerne havde gennemgående mere fart i skøjterne i begyndelsen af kampen og fik også fremtvunget kampens anden udvisning, da Thomas Søndergaard måtte ud for holding.

At Jesper Thörnberg er en farlig mand, ved de fleste godt i Odense.

Men Blake Bennett er ny mand på Fyn og i Danmark, og valgte noget sjusket at smide pucken lige op i skinnerne på svenskeren, da Odense skulle spille op i powerplay.

Friløber Thörnberg. Mellem benene på Bergvik. Bum. Og 1-1.

Radim Piroutek var Odenses bedste i Herlev i fredags, hvor han blev matchvinder. Han fortsatte sin skøjteopvisning, da han før første pause gled ind foran Galansky og lagde pucken i nettet til 2-1. Smuk detalje.

Endnu flottere var det, da Odense i anden periode scorede til 3-1. Det var næsten ishockey tiki-taka op gennem isen, inden Blake Bennett omsider gjorde det, han er ansat til: Scorede mål. Brinkman lagde den sidste assist.

Hvad så med de mørkeblå frederikshavnere? De svarede igen. Naturligvis med Jesper Thörnberg i centrum. Efter 35 minutter styrede han White Hawks’ anden scoring ind og kort før pausen fik Sebastian Holm alt for meget plads, mens Odense skiftede ud.

På en eller anden måde fik den lange frederikshavner-angriber lempet pucken ind bag Bergvik ad flere omgange.

3-3 efter anden periode, og Frederikshavn begyndte tredje periode pres foranlediget af en Daniel Baastrup-udvisning, men derefter tog fynboerne langsomt, men sikkert over.

Galansky blev sat på prøve flere gange, og Blake Bennett overtog kampens hovedrolle og blev endegyldigt aftenens helt, da han fik slået 4-3-pucken ind efter en stor mængde Odense-forsøg.

Fynboerne missede kort efter en powerplaymulighed, og da Thomas Søndergaard kom ind fra udvisningsboksen, serverede han en perfekt ”saucer-pasning” til Thomas Spelling som huggede første gang.

Bergvik reddede formidabelt med skinnen, og han måtte i aktion flere gange i slutfasen, hvor Odense helt overlod offensiven til Frederikshavn.

Nordjyderne tog Galansky ud allerede med 2:19 tilbage, og der gik et sus gennem publikum, da Thörnberg stod fri kort efter. Svenskeren flænsede pucken lige over mål og kort efter fik Santeri Suistio en udvisning for at stoppe en Odense-mulighed ned mod det tomme mål.

Pludselig var det Bulldogs med en mand mere med 110 sekunder igen, men det fynske powerplay vaklede. Skulle man angribe eller spille tiden ud?

Det hele endte med, at Frederikshavn fik erobret pucken og faktisk taget Galansky ud igen. Kort efter tog Markus Jensen pucken og lagde den i mål via en Frederikshavn-stok til 5-3.

Set over hele kampen var udfaldet helt i orden mellem to ganske jævnbyrdige mandskaber. Odense har nu vundet 13 af de 14 seneste matcher over Frederikshavn i Metal Ligaen.

Ørnenes kløer var skarpe: Herlev vandt 4-3 i Aalborg OPTAKT: Odense Bulldogs-Frhavn White Hawks