Lukas Bang blev den afgørende faktor i mandagskampen i Holger Danske Arena

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 3-5 (1-1,2-3,0-1)

Lukas Bang blev matchvinder for Herning Blue Fox, da midtjyderne mandag aften sikrede sig tre point i Holger Danske Arena.

Lidt af en forløsning for Blue Fox, der i sidste sæson tabte samtlige tre kampe i Rødovre.

Lad os lige begynde med Lukas Bang først. Blot ni sekunder før holdene gik til pause, gik Lukas Bang direkte på mål i kamp med en Rødovre-back og fik trukket sig ind til en afslutning på Albert Adamsens skinne. Bang gik selv efter returen og fik den dygtigt lempet ind til 4-3 i Herning-favør.

Bang slog også til i tredje periode, da han flåede et trækskud op i krydset bag Adamsen til 5-3 med fire minutter igen af kampen.

Det mål afgjorde i realiteten kampen og gjorde Lukas Bang til kampens spiller denne aften i Rødovre.

Stillingen var 1-1 efter første periode, hvor William Rørth måtte udgå, da han blev ramt af en puck i hals/hovedområdet. Han kunne dog selv skøjte ud, men blev i resten af kampen erstattet af Albert Adamsen.

Anden periode blev en opvisning i lækkert powerplay. Herning bragte sig foran 2-1 i overtal ved Mathias Bau, men en dobbeltudvisning til gæsterne vendte kampen. Rødovre var fem mod tre i to minutter efter at Nordqvist og Hjalte Thomsen begge måtte ud på samme tid.

Først blev Malte Setkov sat fremragende op og satte et fladt skud i kassen til 2-2, og selv om Herning dermed blev fire mand, kunne Christopher Rübenach kort efter smække pucken op bag Janis Fecers i Herning-målet. Hjemmeholdet var foran.

Herning tøvede heller ikke, da powerplaymuligheden bød sig. Mathias Bau passede til Derian Plouffe, der fandt en "glidende" Morten Poulsen inde foran mål, og Poulsen kørte elegant på tværs og lagde pucken op i nettaget bag en prisgivet Adamsen. En meget fin detalje af gæsterne.

Så kom altså Lukas Bangs mål til 4-3 og det afgørende mål i en tredje periode, hvor Herning havde fin kontrol over begivenhederne.

Midtjyderne står nu med fem point for to udekampe, inden man på fredag returnerer til hjemmebane i en kamp mod Odense. Rødovres næste udfordring er også fredag aften, hvor turen går til Frederikshavn.

Yutaka Fukufuji har kun gode minder fra sin tid i Esbjerg OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles