Tæt fysisk fight blev først afgjort i kampens slutfase i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs-SønderjyskE 4-1 (1-0,0-0,3-1) Dagens onsdagskamp blev en dramatisk og intens om kamp om tredjeepladsen mellem Odense Bulldogs og SønderjyskE, hvor begge hold bød de 1700 tilskuere på en underholdende affære med hårde tacklinger og stor spænding.

Først med fire minutter igen afgjorde Kristian Jensen kampen med en scoring i powerplay, og dermed sikrede han Odense et forspring ned til netop SønderjyskE på fire point.

Intens første periode
Første periode blev en dramatisk og utrolig fysisk periode, hvor spillerne i den grad fik lov til at tackle igennem.

Perioden var fyldt med et hav små infights og tumult ved stort set hvert eneste spilstop, og det var tydeligt at det var et opgør om vigtige point i stillingen imellem to store rivaler.

Blandt andet måtte Westin Michaud og Mathias Kløve Morgensen efter blot to minutter en tur i udvisningsboksen for roughing.

Westin Michaud var knap nok kommet tilbage på isen fra sin udvisning, da han igen var involveret i en ny infight, som resulterede i at SønderjyskEs Victor Björkung måtte en tur i boksen.

I powerplay var Odense hamrende effektiv, og efter godt 30 sekunders overtal fik Markus Jensen skrabet pucken det sidste stykke ind over stregen til en 1-0 føring til hjemmeholdet.

Ud over den store fysik i opgøret var det også flere store chancer til begge hold. Odense havde flere chancer inden omkring Patrick Galbraiths mål, som lavede flere store redninger på både skud fra slottet og inde tæt under mål.

Gæsterne var det bedste hold i første periode, og kun et par gigantiske redninger fra Stefanos Lekkas forhindrede Nicolai, Bryhnisveen, Jonas Borring og resten af SønderjyskEs hold i at udligne inden pausen, trods deres overvægt af chancer.

Målmændene holdt stand

Netop som første periode sluttede tog dommerne fat i to holds kaptajner til en mindre snak. Hvad de talte om vides ikke, men en tanke kunne være at få stoppet nogle de mange hårde eftertacklinger, fordi anden periode blev langt mindre fysisk end den foregående.

Det gav mere spil i midtzonen, og kampen gik lidt ned i tempo, mens chancerne blev færre.

Hos hjemmeholdet fik Kristian Jensen dog to gode chancer for at fordoble føringen efter fem minutters spil, men Galbraith kom i vejen. Generelt var Galbraith periodens helt store spiller, da han i store dele stod imod Odenses offensiv, som i den grad fik skabt flere store muligheder undervejs i perioden.

SønderjyskE forsatte med at prøve at stresse Odenses spil med et højt pres, og selvom det ikke var helt så succesfuldt som i første periode, så fik William Boysen en kæmpe chance for at udligne, da han fik en friløber.

Boysen forsøgte at afvente Stefanos Lekkas i målet, men den amerikanske målvogter kom flot på tværs, og fik reddet med gribehandsken. En chance som blev efterfuldt af flere chancer i powerplay, hvor Lekkas også holdt stand.

Sejrsmål kort før tid

Dermed sluttede anden periode målløs, og der var lagt op til et sandt drama i tredje periode. Sønderjyske pressede frem i banen for at finde en udligning, og efter fem minutter fik Daniel Galbraith sendt et velplaceret skud gennem venner og fjender. Lekkas nåede aldrig at se pucken før den lå i netmaskerne, og lidt ud af ingenting var det helt lige med et kvarter igen.

Både Odense og SønderjyskE havde chancer til at bringe sig foran ved både Otto Nieminen og Nicolaj Krag Christensen, men i begge omgange var de to målmænd på plads.

Det blev dog ændret med fire minutter igen, da Odense Bulldogs udnyttede endnu et powerplay til at bringe sig foran med 2-1. Et hårdt slagskud af Igor Merezhko blev på smukkeste vis styret i isen af Kristian Jensen, og imellem benene på Galbraith til stor jubel for størstedelen af de 1700 tilskuere, som havde fundet vej til Spar Nord Arena.

SønderjyskE satsede hele butikken til sidst, men manglede de sidste marginaler, og dermed kunne Odense lukke kampen med to scoringer i tomt mål fra først Otto Nieminen og senere Martin Larsen til slutresultatet 4-1 i dagens opgør.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Odense-SønderjyskE De danske løver er endelig på hjemmebane igen!