Fynboerne pressede på fra start og vandt sikkert med 4-0 over gæsterne fra nord

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 4-0 (0-0,3-0,1-0)

Det gik som forventet på Fyn i dag. Et Odense-hold i næsten stærkeste opstilling havde ikke de store problemer med at vinde over et decimeret White Hawks-mandskab, der sparede både målmand Galansky og Daniel Trkulja til slutspilsstart på fredag.

Der var problemer med musikken under opvarmningen og introen i Odense, og det var i det hele taget en meget stille søndag i det fynske trods et flot tilskuertal på 1709.

Fynboerne havde stort set alt spillet og sad fast i Frederikshavns zone i de første 20 minutter. Men gæsterne forsvarede med kløgt, og Odense angreb uden intensitet og gnist.

Kevin Frydkjær var igen på mål for White Hawks, og hans indgreb var stensikre i de første 20 minutter, hvor gæsterne uden store problemer overlevede tre udvisninger.

Tættest på var Jesper Thörnberg med et stolpeskud.

13-0 hed skudstatistikken efter de første 20 minutter, men fynboerne ledte efter trafik og pres inde foran mål, og Frederikshavn efter mere gift i omstillingerne.

Straks fra begyndelsen af anden periode fortsatte Odense med at presse hårdt på Frydkjærs mål. Og kort efter at Frederikshavn havde afsluttet for første gang i kampen, åbnede hjemmeholdet scoringen.

Det var Radim Piroutek, der satte op med et par snævre driblinger og et skud på skinnen af White Hawks-målmanden. Pucken røg lige ud til Martin Larsen, der afsluttede resolut på returen.

Målet åbnede kampen og alt bølgede frem og tilbage i de efterfølgende minutter.

Unge Mads Klyvø havde fået chancen med Halme og Frederiksen, og det gjorde han fremragende. Klyvø var en god afslutning fra en udligning, og Frederikshavns bedste angrebstrio fungerede godt i anden periodes første halvdel.

Men Odense fortsatte med at have teten og Radim Piroutek satte 2-0-målet på en retur. Det lignede en tidlig afgørelse på kampen.

Spillerne gik ikke superhårdt til hinanden i banderne. Ingen skader før slutspillet var recepten.

Mads Klyvø fik chancen på en friløber fire minutter før pausen, men måtte se Lekkas redde.

Martin Larsen blev dobbelt målscorer. 3-0-målet blev sat på et superpræcist trækskud fra blå linje. Lige i krogen fra Larsen, der efter kampen blev til bedste mand hos hjemmeholdet.

Det er ikke hver dag, man ser Larsen score to mål.

Det er heller ikke hver dag Kevin Frydkjær står på mål, men nøjagtig som i Herlev fredag var den unge frederikshavner bundsolid og kunne ikke lastes for noget.

Han havde flere store redninger i sidste periode, hvor der igen var envejstrafik mod hans mål.

Han kunne dog ikke forhindre Westin Michauds 4-0-scoring, der blev eftermiddagens sidste.

White Hawks fik faktisk pucken i mål bag Frederik Søgaard, men det var et sekund for sent. Slutsignalet havde lydt og dermed forblev det 4-0 til hjemmeholdet.

Dermed slutter Odense som treer og Frederikshavn som syver i grundspillet.

Dermed er det også afgjort, at fynboerne møder Herlev Eagles på fredag i den første kvartfinale.

Esbjerg sikrede sig fjerdepladsen med sejr i Rungsted Herning med store fejringer og komfortabel sejr