Aalborg sluttede som nummer 23 af 24 hold i grundspillet

Aalborg Pirates sagde i går farvel til Champions Hockey League for denne gang.

Nordjyderne tabte altså 0-4 til tjekkiske Trinec og måtte altså tage til takke med et enkelt point i de seks kampe i den regulære sæson.

Det var afslutningen på en ganske hæderlig CHL-kampagne af Aalborg Pirates, der begyndte med et stort resultat. Uafgjort i ordinær tid mod de forsvarende finske meste og CHL-vindere Tappara Tampere var et resultat, der gav genlyd i ishockey-Europa. Derefter blev det til nederlag i en velspillet kamp mod et andet finsk hold, Lukko Rauma, mens turen til Växjö og Karlstad (Färjestad) som ventet resulterede i nul point.

Der var på forhånd størst mulighed for sejr mod østrigske HC Innsbruck, men i Sparekassen Danmark Isarena kom Pirates op mod en Brady Shaw i topform i en fin og jævnbyrdig kamp, hvor den tidligere Esbjerg-spiller scorede hattrick. 

Og så endte det altså med nederlaget i Tjekkiet i går i den sidste kamp i sæsonens kampagne, som var den første med det nye system, hvor man spiller mod seks forskellige modstandere. 

De 24 hold samledes i en enkelt tabel og dermed var det altså farvel til det traditionelle puljespil. 

Aalborg sluttede som nummer 23 og efterlod kun slovakiske HC Kosice bag sig. 

Trods de fem nederlag kan Garth Murray og truppen se tilbage på det, undertegnede vil betegne som en hæderlig kampagne. Dog kunne man godt ønske sig at se de danske mestre rykke en smule tættere på storholdene fra Sverige, Finland (se bort fra kampen mod Tappara) og Tjekkiet, velvidende, at holdene fra de store lande har budgetter, der er rigtig mange gange større end i Danmark, hvor vi også har et lønloft, der naturligvis også forhindrer køb af spillere fra helt øverste hylde. 

Aalborgs lodtrækning var ligeledes vanskelig. Med lidt held kunne nordjyderne have fået to kampe mod "tætte" modstandere og dermed større muligheder for flere point. 

Samtidig fortalte kampagnen også historien om, at det er nemmest at lave overraskelser i starten af turneringen, hvor de store hold ikke er "helt oppe på klingerne" endnu. 

Endnu er ingen danske hold gået videre i CHL. Turneringen fortsætter med ottendedelsfinaler i november med tyske Mannheim som grundspilsvinder og topseedet i turneringen. 


Odense Bulldogs styrker offensiven med rutineret finsk forward CHL: Se højdepunkterne fra Aalborgs sidste puljekamp