Fynboerne endte med at vinde i overtid på en aften, hvor Kristian Jensen og Rungsteds nye målmand Oskar Östlund var de helt store aktører

Det blev mere dramatisk end de fleste havde forventet i Spar Nord Arena i Odense, hvor tilskuertallet igen var på den pæne side af 2000. De fleste af dem jublede over udfaldet, for fynboerne vandt 3-2 efter overtid over et Rungsted-hold, der i størstedelen af kampen kun brugte 13 markspillere. Til gengæld havde de en ny, stærk målmand i Oskar Östlund, der fik en fremragende debut i Spar Nord Arena.

Kampen begyndte i et voldsomt tempo, og fra første fløjt formåede begge hold at skabe chancer. Først var Marcus Olsson tæt på, da han fik en friløber efter blot ti sekunder, men Stefanos Lekkas fik reddet. På den efter kontra kørte Odense Bulldogs kontra, og Otto fandt Gunars Skvorcovs foran mål, men Rungsteds nye målmand Oskar Östlund, lavede en rigtig stor redning, som sin første i sin debut for Rungsted Seier Capital.

Östlund var før kampen et af de store samtaleemner, og han levede i den grad op til forventningerne i første periode, hvor han lavede den store redning efter den anden. Især Oliver True og Henry Hardarsson måtte kigge op mod himlen, efter Östlund på forunderligvis havde forhindrede en scoring efter ti minutters spil.

Generelt var hjemmeholdet bedst i periode, men på trods af overvægten af chancer, var det Rungsted som kom foran i deres første powerplay. Efter en udvisning til Christopher Kamph skulle gæsterne kun bruge 16 sekunder på at spille sig igennem til en førstegangsafslutning fra Morten Jensen, som uden tøven hamrede pucken forbi en prisgivet Stefanos Lekkas i det fynske mål.

En kold spand vand i hovedet inden pausen for hjemmeholdet, som fortsat fik chancer, især i powerplay, men ikke kunne finde en vej forbi den nye svenske målmand. Dermed endte perioden med en føring til gæsterne til stor glæde for de godt 100 medrejsende udebanefans.

Returpuckenes periode

Rungsted kom stærkt ud til anden periode, og var i flere omgange tæt på at bringe sig foran med 0-2. Især Marcus Olsson var utroligt tæt på, da han fik fat i en puck foran mål, og forsøget at trække pucken forbi Stefanos Lekkas i målet, som dog kom flot på tværs, og fik afværget situationen.

Netop som man begyndte at fornemme at en overraskelse kunne være opsejling, bragte Kristian Jensen balance i regnskabet.

På Odenses første angreb og pres i perioden fik Jesper Thörnberg plads til at sende et skud afsted fra kanten af feltet, som Östlund kun kunne halvklare. Returen røg direkte ud til Jensen, som nemt kunne sende den i nettet til en udligning.

Værre skulle det blive, da Oskar Östlund lavede sin første fejl kort efter, da han tog en udvisning for at spille pucken uden for ”trapezen” bag mål. Det betød et fynsk powerplay, og tredje gang blev lykkens gang for det fynske overtal. Igen var det en retur som resulterede i en scoring, da Kristian Jensen for anden gang kom først på en returpuck, som han sendte ind i et tomt mål til stor forløsning for hjemmebanepublikummet.

Hjemmeholdet burde være kommet foran med 3-1 kort efter, da Brien Diffley med frit mål brændt en direktør.

En brændt chance som skulle vise sig at blive dyr med godt fem minutter igen, da endnu en returpuck resulterede i en scoring. Denne gang til gæsterne, da et skud fra Simon Fredriksson blev pareret lige ud Magnus Carlsen, som fik skrabet pucken ind til 2-2.

Odense var tæt på at svare igen i det næste skifte, da Henry Hardarsson fremtvang et straffeslag, som Oliver True dog sendte langt forbi Östlunds mål.

Med to minutter igen nåede dramatikken kogepunktet, da Mathias Mølgaard tacklede Marcus Olsson hårdt foran Rungsteds boks. Gæsterne appellerede voldsomt. Morten Jensen tog hævn og lavede en hård tackling tæt ved banden på Gorm Topholt. Det udløste et større slagsmål mellem Nicolai Weichel og Brett Thompson, og generelt stor tumult mellem de to hold. Det hele resulterede i et powerplay til Rungsted, som de dog ikke udnyttede.

Kristian Jensen igen

Derfor skulle det hele afgøres i tredje periode, hvor ingen af holdene for alvor fik sat tempo og fart på spillet. Det var uskønt og rodet spil i midtzonen, hvor holdene på skift smed pucken væk.

I alt kunne man næsten kun huske to nævneværdige chancer i løbet perioden. En af disse var dog tæt på at afgøre det hele med to minutter igen, da Jesper Thornberg ramte stolpen efter en skidt retur fra Östlund.

Derfor skulle kampen afgøres i overtid, hvor Jesper Thornberg blev helten. Efter et flot gennembrud af Kristian Jensen, fik han sendt et skud på stolpen, som hoppede direkte ud til Thornberg, som fik skubbet pucken det sidste stykke ind over stregen til stor jubel fra de fynske fans bag Oskar Östlunds mål.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rungsted-Odense Herlev vandt udramatisk lokalderby