Esbjerg trak tirsdag aften det længste stå efter en overtidsafgørelse mod Frederikshavn. Den underholdende affære bød på 11 mål, to annullerede mål efter coaches challenge for offside og sidst men ikke mindst, en afgørelse kun 0,7 sekund før tid.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 6–5 (2-2, 2-2, 1-1, 1-0) OT

Tirsdag aften tog Esbjerg imod Frederikshavn hjemme i Granly Hockey Arena. Kampen var den tredje mellem de to mandskaber i den indeværende sæson, hvor det hidtil er blevet til en sejr til vestjyderne og en sejr til nordjyderne.

Til aftenens kamp stillede Frederikshavn uden Jonas Jakobsen og Christopher Mulberg, mens Esbjerg måtte undvære Philip Larsen, Frederik Bjerrum, Oliver Kjær, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen. Målmandsduellen stod mellem Kevin Frydkjær og Christian Elmose.

Winquist med to mål på 30 sekunder

En veloplagt Josh Winquist åbnede ballet med en flot solotur igennem gæsternes defensiv, inden man havde rundet to minutter. Canadieren kom da også til en glimrende afslutning, men Frydkjær tog fra i gæsternes mål. Winquist skulle dog vise sig at tage revanche senere i perioden.

Først fulgte dog en relativ jævnbyrdig periode på omkring fem minutter. Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke havde Esbjerg fået etableret sig i gæsternes zone, men Frederikshavn vendte pludseligt spillet og slog kontra. Pucken blev her lagt dybt ned bag Esbjergs mål, hvor Christian Elmose gik om for at møde pucken, som han sendte ud i hjørnet uden at bemærke, at gæsternes Jonas Jakobsen havde taget opstilling netop der. En tidlig julegave til Jakobsen, der trods den spidse vinkel ikke havde nogen problemer med at sende pucken ind i det tomme mål til 0-1.

Gæsterne var ikke mange marginaler fra at fordoble føringen, da Jakob Stridsberg efter 12 minutter sendte et brag af et slagskud på stolpen. Men Esbjerg slap med skrækken denne gang.

Et par minutter senere formåede vestjyderne at udligne gæsternes føring. Jeff King førte pucken ind i nordjydernes zone og lagde den på mål. Frydkjær halvklarede og pucken gik videre til Andreas Grundtvig, der fandt en helt umarkeret Josh Winquist inde foran mål. Canadieren eksekverede sikkert og stillingen var dermed 1-1.

Winquist var dog ikke færdig endnu. Den canadiske forward var således på spil igen allerede et halvt minut senere. Denne gang tog han sagen i egen hånd, da han gik på tværs af gæsternes zone, inden han fra en position nogenlunde midt i slottet, sendte et håndledsskud op i hjørnet til 2-1.

Godt et minut før pausesignalet leverede Christian Elmose en mirakelredning på et forsøg fra Christopher Frederiksen, der kom til afslutning tæt under mål. Elmose var egentligt ikke på plads i målet, men fik alligevel forhindret en scoring til gæsterne, da han på fornem vis kom i vejen med sin målmandsstav.

Gæsterne formåede dog at fastholde presset og få øjeblikke senere måtte Elmose og resten af Esbjerg-defensiven kapitulere, da gæsterne førte pucken rundt om Esbjerg-målet, inden Todd Winder fik sendt en afslutning af sted, som kun lige netop sneg sig ind over stregen. Dermed 2-2 forud for anden periode.

Endnu en stærkt underholdende 4-måls periode

Esbjergs Josh Winquist indledte anden periode lige så stærkt, som han havde indledt første. Inden der var spillet tre minutter var canadieren kun få centimeter fra et hattrick, men overliggeren kom i vejen for canadierens høje afslutning.

Tre minutter senere skulle det dog lykkedes for Esbjerg at genetablere føringen på en kontra. Csanad Erdely stormede ned mod gæsternes mål og kunne have valgt afleveringen. Men i stedet fintede han Frydkjær med et fikst træk, inden han sendte pucken i nettet til 3-2.

Efter otte minutter forsøgte Esbjerg at gentage kontra-succesen. Chancen fejlede i hvert fald ikke noget, da Grayson Downing tog turen ned mod gæsternes mål. Men modsat Erdely kort forinden, så valgte Downing pasningen og desværre for vestjyderne resulterede det i, at muligheden løb ud i sandet.

Det ærgrede de sig formentligt ekstra meget over i Esbjerg-lejren, da gæsterne øjeblikket efter udlignede til 3-3. Anton Stenbakken tog chancen fra distancen, og inde foran mål kunne Gorm Topholt pasere Elmose med en styring.

Esbjerg nægtede dog at strække våben og godt to minutter senere formåede man atter at tage føringen, som kom efter en spilvending. Josh Winquist førte pucken ind i gæsternes zone og lage den med en droppasning tilrette for Tobias Ebener, der viste fint overblik, da han fandt Rasmus Bjerrum i en glimrende position. Bjerrum trykkede af fra udkanten af faceoff-cirken og Frydkjær måtte kapitulere. 4-3 var dermed en realitet.

For tredje gang i træk skulle det dog lykkedes for Frederikshavn at indhente Esbjergs føring. I det 17. minut førte Christopher Frederiksen pucken ind i Esbjergs zone, hvor han overlod den til Robin Johansson, der med et svirp af en afslutning passerede Elmose ved fjerneste stolpe til 4-4.

Kun otte sekunder senere fik gæsternes Jacob Møller Jensen alt for meget plads umiddelbart efter faceoffen i neutral zone. Møller Jensen strøg fra Esbjergs forsvar og scorede da også på Elmose. Men Esbjerg valgte at kalde en challenge for offside og det skulle vise sig at være en god idé, da scoringen blev annulleret efter en videogennemgang.

Frederikshavn fremtvang overtid 19 sekunder før slutsignalet

Frederikshavn benyttede pausen mellem anden og tredje periode til at skifte målmand. Ud gik altså Kevin Frydkjær og ind kom Tadeas Galansky.

Galansky blev passeret af Brandon Magee to minutter inde i tredje periode, men nu var det Frederikshavn der valgte at kalde en challenge for offside. For anden gang i kampen viste en challenge sig velvalgt, da gæsterne fik medhold efter dommernes videogennemgang af situationen.

Nordjydernes Pontus Englund tog kampens første og eneste udvisning fem minutter inde i perioden. Esbjerg kæmpede efterfølgende med at få sat power play-spillet op. Men det betød mindre, da Csanad Erdely valgte at tage sagen i egen hånd. Fra midten af banen førte han pucken frem, strøg forbi to Frederikshavn-backs og sendte pucken op over skulderen på Galansky til 5-4. Erdely noterede sig dermed også for to mål denne aften.

Resten af perioden havde karakter af stillingskrig og det hele skulle altså med andre ord afgøres i en nervepirrende slutfase. Her satsede gæsterne med 50 sekunder tilbage på uret og spillede altså nu seks mod fem. En fornuftig disposition af nordjyderne, der kunne se Måns Hansson fremtvinge overtid med et brag af et slagskud 19 sekunder før slutningen af tredje periode.

I overtidsperioden var der gode chancer i begge ender, men afgørelsen faldt altså med kun 0,7 sekund tilbage på uret. Brandon Magee blev matchvinder for Esbjerg, da han lige nøjagtigt kunne nå at trække ind foran Galansky og sende pucken i nettet til slutresultatet 6-5.

Herlev slog Odense i tæt opgør OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs