Jesper Thörnberg slog til for ørnene med to scoringer og en sen udligning

Herning Blue Fox-Herlev Eagles 3-4 (2-2,0-0,1-1) 0-0,0-1 Det sluttede sent i Kvik Hockey Arena i aftes med "tv-faceoff" 20:30 og en kamp, der trak hele vejen ud i straffeslag. Her endte Herlev med at vinde, da Matthias Asperup sikkert og smart eksekverede det afgørende straffeslag efter at Cam Brace og Jesper Thörnberg tidligere havde scoret, da bonuspointet skulle uddeles.

Dermed trak det altid listige Herlev-mandskab to point med hjem fra Herning og glædede sig efter kampen over, at holdet nu har vundet ni af de seneste 12 opgør mod midtjyderne.

Herlev er bestemt ikke Hernings favoritmodstander, men tirsdag var Blue Fox dog blot 20 sekunder fra at sikre sig alle tre point. Det kommer vi til senere.

TV-seerne skulle igennem en første periode, hvor Herning sad på det meste og førte skudstats klart. Det udmøntede sig i en 2-0-føring på mål af Rasmus Nielsen og Morten Poulsen, der begge drog kapital af glimrende forarbejde fra henholdsvis Kristian Jensen og Petter Hansson.

Men denne aften var giftige Jesper Thörnberg vågen og han reducerede i slutfasen af perioden for Herlev. Vi skulle helt frem til den absolutte slutfase, bare 0,3 sekunder før tid, for at finde udligningen til 2-2. Det var Magnus Molge, der fik en fin pasning fra Alexander Lindqvist-Hansen i en situation, hvor Hernings spillere "kiggede puck" og ikke fik markeret Molge.

Anden periode blev knap så dramatisk og begivenhedsrig, men Herlev fik i hvert fald pillet pynten af midtjydernes offensiv, der til gengæld slot til tidligt i tredje periode. Mathias Bau var først over en retur fra Jidskog og scorede glimrende med baghånden til 3-2.

I kampens sidste fase var Herning under pres. Midtjyderne fik tre udvisninger lige efter hinanden, men stod imod med fremragende boxplay mod Herlev-mandskabets altid farlige topspillere. Da gæsterne pillede målmand Jidskog ud, kunne Blue Fox ikke mere stå for presset. 20 sekunder før tid skød Tikkinen på mål, Simon Nielsen blokerede, men Jesper Thörnberg fik fat i skiven og løftede en sublim baghånd op i nettaget.

Det var kampens absolut flotteste detalje.

Herlev fik chancen i endnu et overtal i overtiden, men Herning stod igen imod og så endte det hele altså med Matthias Asperup som matchvinder og en understregning af, at Herlev på ingen måde skal undervurderes i det kommende slutspil.

Med Niklas Tikkinen inde på holdet har ørnene fået endnu et offensivt elementer, der stikker og gør ondt på modstanderen.

I Herning-lejren vil træner Ben Cooper glæde over stor fight i seks minutters boxplay i tredje periode og over at Daniel Nielsen er tilbage på holdet. Men målet 0,3 sekunder før tid i første periode skal Blue Fox-spillerne nok få at høre for i Coopers kommende videogennemgang.

Aalborg sled sig til sejr mod decimeret SønderjyskE-hold Højdramatik i Odense, da Rungsted vandt i straffeslag