Vi var inde i overtiden, da Andris Dzerins noterede sig som matchvinder

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 3-2 (1-1)(0-1)(1-0)(1-0)

Herning skulle denne eftermiddag forsøge at bygge videre på den form der har gjort dem til ligaens mest formstærke, men man har det notorisk altid svært mod gæsterne fra Herlev, der også kom til Midtjylland i ganske god form, hvis man lige ser bort fra fredagens nederlag mod Rungsted.

Det startede godt for Blue Fox, der straks var farlige fra kampens start. Mathias Bau spillede Martin Eskildsen fri, men den store forward kom for tæt på Erik Hanses mål til at kunne snige pucken ind.

Et powerplay til værterne bidrog yderligere til at lægge tryk på gæsterne, men skarpheden havde endnu ikke meldt sig ind hos hjemmeholdet.

Således heller ikke da Eskildsen igen blev sat op af Bau, og der burde have stået 1-0 da pucken bare skulle dirigeres i det vidt åbne mål.

Det var derfor superkæden med Jesper Thörnberg, Mathias From og Brett Thompson, der måtte slå til for Blue Fox. Thörnberg fandt Thompson inde foran mål, og hans afslutning kunne følges op af From der sendte returen i nettet.

Valdemar Andersen, der i eftermiddags vikarierede for Mac Carruth - han var blevet far sent i aftes - havde ikke haft meget at se til, men det skulle snart ændre sig. Andersen gav en skidt retur på en ufarlig puck og Peter Lauritzen var ikke sen til at udnytte den mulighed.

Stillingen holdt perioden ud efter en periode, hvor Herning var klart dominerende, men man kunne tage et powerplay med sig ind til pausen.

Ørnene bed fra sig

Herning nåede ikke at slå kapital af den resterende del af deres powerplay, og holdene var således fortsat lige på måltavlen.

Herlev fik lidt ud af det blå muligheden for at bringe sig i front da Tobias Åhström var alene igennem. Den farlige svensker kom en smule for tæt på Andersen og fik derfor ikke lagt pucken i mål.

Gæsterne flk kort efter deres første chance i overtal og så viste "ørnene" hvordan man udnytter dette. Joseph Jonsson hamrede pucken ind bag Andersen på en first-timer. Fremragende mål.

Det var måske ikke helt efter spil og chancer, men gæsterne viste skræmmende kynisme på de få chancer man fik skabt.

Mathias Bau flækkede næsten overliggeren da han sendte et projektil afsted, og Jakob Jessen kiksede på en åben chance efter en lækker pasning fra Oskars Cibulskis.

Et par manglende kald på isen fik intensiteten til at stige på Kvik Hockey Arena, og Erik Hanses blev varmere og varmere i gæsternes mål.

Herlev havde et par løse afslutninger mere i perioden, men formåede at dæmme op for Hernings angreb, og derfor var gæsterne også i front inden

Udvisning gav udligningen

Havde Herning et gear mere eller var Herlev ved at gentage kunststykket fra den seneste udekamp i Odense?

Blue Fox fik tilkæmpet sig et tidligt powerplay og dermed en oplagt mulighed for at bryde igennem Herlevs kompakte defensiv.
Både Jesper Thörnberg og Mathias From var nærgående, men Hanses tog fortsat godt fra i målet.

Thörnberg blev kort efter ramt hårdt omkring hovedregionen og dommerne så hændelsen igennem på video. Konklusionen blev fem minutter i straffeboksen til Oliver Arle Östergren.

Blot fire sekunder senere havde Mathias Bau sendt udligningen på tavlen, og der var fortsat lang tid i overtal endnu.

Martin Eskildsen brændte endnu en kæmpe mulighed, og Mathias Bau var også tydeligt frustreret over de brændte chancer fra holdkammeraten.

Herlev blev igen fuldtallige og var stadig indenfor rækkevidde af sejren. Chancen for point steg yderligere da Lukas Bang blev udvist med under fire minutter tilbage.

Jerry Välipirtti sendte pucken på stolpen og i de sidste sekunder var også Herning tæt på at snuppe alle tre point.

Overtiden måtte dog i brug og her skulle Andris Dzerins ikke bruge mere end 16 sekunder på at sikre Herning bonuspointet i en tæt fight.

GOALSHOW: Herning Blue Fox-Herlev Eagles EN SPILLEDAGS KARANTÆNE til Hakon Nilsen, Herlev Eagles