Brodie Dupont scorede hattrick i en intens kamp som dog også var præget af en dramatisk hændelse. Det var første gang et hjemmehold formåede at vinde indbyrdes i denne sæson.

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 5-2 (1-0, 1-1, 3-1) Stor kamp mellem de gamle rivaler denne aften, og forløbigt sidste møde mellem de to mandskaber i denne sæson. Noget tyder dog på, at netop disse to igen krydser klinger når slutspillet starter.

Kampen startede ganske lige, og uden de to målmænd endnu havde behøvet at gøre væsen af sig. Om det var kampens betydning skal forblive usagt, men de to mandskaber havde en tydelig respekt for hinanden.

De to hold tacklede stædigt ud langs banderne, men efter små ti minutters spil havde kampen endnu sin første store chance i vente. Da chancen så endelig opstod til Mikkel Jensen var vinklen spids, men var alligevel lumsk for Simon Nielsen.

Nicolai Henriksen kom første gang i aktion da Brodie Dupont fik staven på en afslutning fra Jakob Jessen, og efterfølgende kunne han også afslutte på sin egen retur. Samme aktion udløste kampens første powerplay.

Det gav til gengæld pote. Markus Jensen viste glimrende puckføring og overblik, og på bagerste stolpe stod Mads Christensen klar til at eksekvere uden chance for Henriksen. 1-0 til Blue Fox og oprejsning til den hjemvendte landsholdsspiller.

SønderjyskE strøg umiddelbart efter selv en tur i powerplay, men gæsterne fik aldrig løsnet et skud på mål i denne omgang. De to hold havde sporadiske chancer i begge ender, men det blev ikke til flere scoringer i en meget lige første periode.

Mål og dramatik

Anders Poulsen åbnede anden periode med to gode forsøg, men det blev i stedet Brodie Dupont som blev næste målscorer i kampen

Mathias Bau brugte sin store fysik til at få pucken sendt over til canadieren som let lagde pucken mellem benene på Henriksen. En tåbelig udvisning af Mads Christensen som uprovokeret skubbede Martin Eskildsen ind i målet gav SønderjyskE muligheden for at slå hurtigt tilbage i powerplay, men igen blev gæsterne holdt langt væk fra målet.

Matt Prapavessis gik med frem kort efter, og han kunne fyre kanonen af fra en god position. Desværre for ham og gæsterne strøg  afslutningen et stykke over mål.

Kristian Jensen fik en kæmpe mulighed for at øge yderligere på måltavlen, men på et halvtomt mål fik han akkurat ikke afsluttet og tabte i stedet pucken.

Også Patrick Madsen kom frem til en glimrende chance efter stærkt forarbejde fra Morten Poulsen, og rollerne skulle måske være byttet rundt for den lange back rev pucken direkte op i masken på Nicolai Henriksen.

De to hold fortsatte med at gå til stålet, og dommerne tillod også de to hold at gå til grænsen. Da Cam Brace blev næste mand i straffeboksen var det således for slashing, men gæsterne fik heller udnyttet muligheden denne gang.

SønderjyskE kom for alvor tæt på kort efter, og når man ikke scorer på sådanne chancer ser det svært ud. Glimrende pasning fra  Brendan Harms lå perfekt på bladet til Martin Eskildsen som på mirakuløs vis ramte stolpen.

Kristian Jensen lavede en voldsom tackling til hovedet på Mikkel Jensen, og han blev korrekt sendt i bad. Denne gang slog gæsterne til og fik reduceret til 1-2 ved Yannick Vedel. Der restererede på dette tidspunkt stadig over fire minutter tilbage af udvisningen.

Herning trak fra

Herning formåede at overleve den resterende tid af udvisningen til Kristian Jensen, men SønderjyskE fortsatte selvsagt jagten på de tre point.

Det betød dog ikke, at Henriksen skulle kede sig i gæsternes mål, og han måtte være hurtigt med gribehandsken på et forsøg fra Cam Brace. Han kunne omvendt ikke stille noget op da canadieren igen forsøgte sig og udnyttede at Brodie Dupont stod perfekt placeret inde foran mål.

Cam Brace var også manden der svingede leén over de sønderjyske gæster. Først skar han uimodståeligt igennem to modstander, inden han lagde pucken perfekt til Brodie Dupont som altså blev dobbelt målscorer.

4-1 lignede en uoverskuelig opgave for gæsterne som indtil videre havde haft svært ved at skabe de store chancer. Herning fik endda chancen for at lukke kampen definitivt i powerplay, men Henriksen og Co holdt stand.

Tiden løb stille og roligt fra SønderjyskE, men pressesektionen på Kvik Hockey Arena fik selskab af Mikkel Jensen som heldigvis så ud til at være sluppet fra tacklingen i anden periode i nogenlunde god behold.

Mathias Hansen fik reduceret med 1:26 tilbage på klokken, og det gav gæsterne en grund til at satse hele butikken til sidst. Brodie Dupont kunne derfor let score sit hattrick og gøre det til slutresultatet 5-2

SKARPE SKUD: BILLEDER fra Esbjerg-Frederikshavn Frederikshavn tog bonuspoint med hjem fra Bentax Isarena