Herning besejrede Odense i en tæt affære, der først blev afgjort i straffeslag. Hjemmeholdet kom flyvende fra start inden Odense fik fat, og de to hold gav de godt 2300 fremmødte fuld valuta for pengene.

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 4-3 (2-1, 0-1, 1-1) 1-0

I Herning måtte man vente en smule længere på at forløse sulten efter ishockey i Metal Ligaen, men denne aften kunne man altså byde Odense velkommen i Kvik Hockey Arena. Det gjorde man uden fødselaren Marcus Almquist der af uvisse årsager igen ikke var at finde i line-uppen til dette års veteran-match. Odense manglede igen Mathias Mølgaard.

Halstørklæderne var knap nok bundet tilbage rundt om halsen før de igen måtte luftes. Oskars Cibulskis fik tid og plads til at trække mod mål, og der var ingen slinger i valsen hos letten der flåede pucken op i det nærmeste hjørne.

Herlig start for hjemmeholdet der efterfølgende også med lethed afværgede gæsternes første forsøg i powerplay.

Odense havde svært ved at finde fodfæste og var sjældne gæster i offensive zone. Alligevel skabte man udligningen da Jeppe Jul Korsgaard fikst fiskede pucken til sig og serverede den for Filips Buncis der udplacerede Janis Fecers til 1-1.

Scoringen til gæsterne ændrede ikke kampbilledet og de midtjyske angreb bølgede fortsat ned mod Frederik Bergvik.
Blue Fox nåede også at teste deres powerplay inden pausen og det udnyttede man til at bringe sig tilbage i front. Mathias Bau lagde en hård pasning ind på bladet af Derian Plouffe der styrede pucken ind bag svenskeren.

Odense meldte sig ind

Blake Bennett åbnede anden periode med at vise lækre hænder, og Herning var heldige at Bennett akkurat ikke fik afsluttet ordentligt på Fecers.
Gæsterne kom i det hele taget bedre ud og man fik også et powerplay ud af anstrengelserne. Jonathan Brinkmann havde fynboernes bedste forsøg inden man i stedet skulle spille boxplay.

Hjalte Thomsen fik en stor chance som han desværre for ham og Herning sendte forbi mål.

Forrygende backspil kort efter af Petter Hansson afværgede en gigant chance da han ude af balance alligevel fik stoppet tværspasningen ind til en blank Krsistian Jensen.

Dramatikken indfandt sig da Christian Mieritz satte en høj tackling på Radim Piroutek og dommerne takserede den til en badebillet.
Fem minutter i overtal ventede forude for gæsterne, men Jeppe Jul Korsgaard tog en unødig udvisning på Jacob Nordqvist.

Jonathan Brinkmann, der i aften var blandt sit holds bedste, ramte overliggeren og Hernings dominans var nu vekslet til en ganske tæt affære.

Derfor var udligningen heller ikke nogen sensation og Filips Buncis udplacerede i powerplay endnu engang Fecers til stillingen 2-2.

Gaver og overtid

Garth Murray praktiserede med stor succes udspillene i Aalborg fra egen zone op gennem centeren og stilen er videreført til Herning. Når aftalerne så ikke sidder i skabet kan det hurtigt koste, og Joachim Thelin takkede for den blinde pasning ved at score til 2-3.

Brett Thompson var kort efter centimeter fra at sætte udligningen, men skuddet peb forbi den nærmeste stolpe.

Janis Fecers leverede en stor og vigtig redning, da Odense igen stak i i en kontra, og i den anden ende fik Bergvik akkurat holdt Blue Fox fra fadet.

Tiden arbejdede selvsagt for Bulldogs og gæsterne forsvarede sig kløgtigt i denne periode.

Med 1:57 tilbage på klokken tog Murray sin time-out og i åbent spil skøjtede Fecers i boksen. Heldet var med Herning da Simon Lafrance forsøgte en blanding af et skud og en pasning direkte ind på benet af Morten Poulsen og pucken strøg i mål med 29 sekunder tilbage.

Herning var tættest på sejren i tre mod tre spillet, men afgørelsen måtte vente til holdene havde skudt straffeslag. Mathias Bau og Simon Lafrance scorede begge og derfor gik bonuspointet til Blue Fox.

Tidlig føring og sikker sejr til Aalborg i Rungsted Herlev gjorde det igen: Snuppede to point på svær udebane