I en kamp der burde være blevet afgjort langt tidligere lykkedes det igen Herning at sejre. 3-2 var facit efter 60 minutter som værterne dominerede stort.

Herning Blue Fox - Rødovre Migthy Bulls 3-2 (0-0, 1-1, 2-1) Herning-træner Ben Cooper ønskede sig med garanti to ting på denne 1. december. Et mandskab med ild i øjnene og ikke mindst tre point i jagten på topholdene. I den anden boks var Thor Dresler ude på at fortsætte weekendens gode stime og lægge ekstra afstand til Odense i bunden.

Og Blue Fox kom da også ud til kampen med et aggressivt udtryk og forsøgte at sende gæsterne fra Rødovre under pres fra start. To store chancer indenfor de første fem minutter burde også have kastet åbningsmålet af sig.

Størst var chancen til Mark MacMillan der blev sat fornemt op af Pontus Netterberg, men han fik ikke ordentligt træf på pucken og Janis Voris reddede forholdsvis sikkert.

Og nettet skulle snart blafre, men desværre for Herning og Reid McNeill blev målet underkendt for offside i målfeltet.

Gæsterne kom ikke frem til meget og Simon Nielsen tog sig kærligt af det der kom fra distancen. Deres bedste forsøg i perioden stod Nicklas Carlsen for da han sendte pucken igennem trafik og lige forbi stolpen.

Selvsamme Carlsen var også periodens første gæst i straffeboksen, og lige inden man blev fuldtallige tog man en holdstraf.  Herning kæmper dog stadig med at finde en passende model i powerplay, og da Netterberg igen satte MacMillan perfekt op var canadieren efterhånden ved at skylde mere end ét mål.

Effektivitet og mangel på samme

Skudstatistikken hed ganske vist 23-4 i Hernings favør inden anden periode, men det var lige så meget et udtryk for manglende kvalitet i afslutningerne.

Petter Hansson, der altså fortsætter i Blue Fox, sendte et skud på stolpen og kort efter gjorde Mark MacMillan skaderne gode igen da han omsider lykkedes med at passere Janis Voris i gæsternes mål.

Og så gik det pludselig stærkt. Pontus Netterberg skubbede pucken det sidste stykke over stregen, men dommerne underkendte nok engang scoringen da fløjten havde lydt for blokering.

Derfor stadig 1-0 til Herning, men mod midtvejsmærket fik Rødovre ud af ingenting sendt udligningen i kassen. Oliver Kjær fik sendt pucken i mål ved nærmeste stolpe efter et fint håndledsskud.

Janis Voris lavede en ny fabelagtig redning da Herning strøg i en to mod en. Mathias Bau passede hårdt til Markus Jensen der måtte se den lettiske sprællemand redde skuddet.

Herning sad stadig tungt på kampen, men når Voris ikke pillede pynten af Herning tog stolpen over. Philip Vesterby gjorde ellers det meste rigtigt, og manglede kun det sidste held i afslutningen.

Netterberg, der med afstand spillede sin bedste kamp i Blue Fox trøjen, lagde endnu en sukkerpasning til en holdkammerat, og denne gang var det Nicolai Weichels tur til at misbruge svenskerens glimrende forarbejde.

Spænding til det sidste

Blue Fox måtte en tur i undertal tidligt i tredje periode, men det var Morten Poulsen ligeglad med. Han sled sig fri og havde det fornødne held i afslutningen. Anders Poulsen blev i øvrigt noteret for assisten.

Forløsende scoring for Poulsen som har kæmpet med at finde målene i denne sæson.

Blue Fox tog foden fra speederen en smule i denne periode, o  det var ved at give bagslag. Pucken hoppede og dansede inde i målfeltet, og til sidst måtte en Blue Fox-back agere sidste skanse.

Rødovre kom længere frem på isen i jagten på en ny udligning, og det gav plads bagude. Markus Jensen opsnappede en puck  gæsternes zone, og inde foran mål kunne Mathias Bau let gøre det til 3-1 med baghånden.

Og målscoreren forsøgte at give sin oplægger tilbage af samme skuffe, men pasningen kom så meget bag på Markus Jensen at han ikke fik afsluttet på det ellers næsten tomme mål.

Simon Nielsen, der i øjeblikket er udskældt i visse kredse af Herning, leverede en god redning på Dylan Busenius der ellers kløgtigt forsøgte at vente keeperen ud. Vigtig redning for at undgå en dramatisk afslutning på kampen.

Et powerplay til gæsterne med lidt over tre minutter igen betød at man spillede 6 mod 4. Det gav pote for Rødovre, der reducerede ved Brett Welychka som styrede pucken i kassen.

Så var det pludselig spændende til sidst, og Rødovre trak på ny målmanden med næsten to minutter endnu på klokken. Forinden havde Reid McNeill ramt stolpen på det tomme mål, og Netterberg missede også fra distancen.

Blue Fox lykkedes dog med at hente de tre point alligevel med møje og besvær.