Midtjyderne vandt sikkert 2-0 i Frøs Arena og holder Final4-håbet i live

SønderjyskE-Herning Blue Fox 0-2 (0-0,0-1,0-1) Herning fik revanche for premierenederlaget i aften i Frøs Arena og lad os slå fast med det samme, at det var fortjent, at Blue Fox vandt denne aften, hvor hjemmeholdet aldrig fandt storspillet frem.

Derfor var en solid gæsteindsats nok til uden problemer at neutralisere sønderjyderne.

De første tyve minutter blev fattige på chancer, til gengæld stod fejlpasningerne nærmest i kø.

Spillet var usammenhængende fra begge hold og trods en tidlig stor chance til nyerhvervelsen Netterberg fra Blue Fox, var der langt mellem snapsene.

Steffen Frank var første mand på aftrækkeren fra SønderjyskE, men helt farlig blev afslutningen ikke for Simon Nielsen.

De muligheder der opstod, var for hovedpartens vedkommende i gæsternes favør.

Peter Eg og Morten Poulsen havde begge bud efter en føring til udeholdet, men Patrick Galbraith med et par fine redninger.

En udvisning til gæsterne gav hjemmeholdet chancen, men Simon Nielsen var sikkerheden selv mellem stængerne.

En styring fra Brendan Harms mod slutningen af første periode fik heller ikke netmaskerne til at blafre, og derfor var det ikke helt ufortjent, at måltavlen viste status quo efter tyve minutter.

Måltavlen kom dog hurtigt på arbejde fra anden periodes start.

SønderjyskE troede tilsyneladende pausen var forlænget og var helt væk, da pucken blev kastet til de næste tyve minutter.

Det kan man ikke tillade sig mod mange hold og da slet ikke mod et sultent Blue Fox-mandskab.

Bare seksten sekunder skulle der gå, før McNeill kunne klappe gummiskiven ind højt i målet.

Et flot skud i en situation, hvor tilskuertallet i Frøs Arena blev øget med fem publikummer iført skøjter og lyseblå trøjer.

Herfra var der kun et hold på isen resten af perioden.

Den ene fejlpasning efter den anden fra sønderjyderne gjorde det ikke svært for udeholdet at vedholde et gedigent pres.

Gæsterne virkede veloplagte, vandt stort set alle nærkampe, og var det ikke for Patrick Galbraith havde det set rigtig skidt ud for hjemmeholdet tidligt i anden periode.

Mathias Bau og ikke mindst Markus Jensen havde flere store chancer og drev til tider gæk med værterne.

Hele tolv minutter måtte hjemmeholdet vente på sin første afslutning. Mike Little forsøgte sig.

Kort efter måtte Thomas Andersen stoppes med ulovlige midler og gæsterne tilkendt et straffeslag.

Markus Jensen stod ansigt til ansigt med Galbraith, og den duel vandt den tidligere landsholdskeeper.

Et lille pres fra SønderjyskE kom i stand med tre minutter til pausen og William Boysen var med hjælpe fra en Herning-skøjte tæt på at udligne.

I slutsekunderne sejlede sønderjydernes defensiv atter. Men trods næsten tomt mål lykkedes det Galbraith og Co at holde 0-1 til pausen.

Sønderjyderne kom bedre ud til tredje periode og et par tidlige afslutninger fra Rollin Carlsson og William Boysen gav en smule ny tro til hjemmeholdet.

Gæsterne kontrollerede dog fortsat men en dobbeltudvisning hen mod periodens midte, gav SønderjyskE en gylden mulighed.

Som så ofte før denne sæson havde værterne imidlertid en tendens til at spille pucken for meget rundt og forsømme chancen for at skyde på mål.

Derfor kunne midtjyderne relativt problemløst klare frisag.

Tilbage i fem mod fem snød Cam Brown et par modstandere og hans baghåndsafslutning kunne Simon Nielsen kun halvklare, men på forunderlig vis lykkedes hjemmeholdet ikke med at sænke returpucken i det tomme mål.

Istedet fik Blue Fox chancen i overtal kort efter.

Her var både Bau og Nettergren tæt på at punktere spændingen. Men det blev ved lige ved og næsten.

Bedst som SønderjyskE skulle indlede en slut offensiv, svigtede en ellers velspillende Patrick Galbraith.

En harmløs puck, fik han ikke kontrol over og sprællede forgæves på maven mens Markus Jensen kunne støde pucken i det tomme mål.

Dermed var kampen afgjort og Blue Fox kunne spadsere sejren hjem de sidste minutter.

Ganske fortjente tre point til gæsterne, der ganske enkelt var bedre end hjemmeholdet på alle parametre denne aften.

Mathias Bau spillede en god kamp, samme gjorde Markus Jensen og Rasmus Nielsen, men generelt faldt ingen igennem hos midtjyderne.

Anderledes så det ud hos SønderjyskE, hvor ingen formåede at overbevise og hvor lyspunktet må have været, da slutfløjtet lød.

Dermed synes Final 4 også at være svært at nå for SønderjyskE, mens Blue Fox har meldt sig ind i kampen om den fjerde plads til pokalstævnet.

Herlev sled og slæbte, Rungsteds powerplay afgjorde kampen Fynsk revanche i hektisk bundkamp