Aalborg afgjorde kampen i Vojens i en fart

SønderjyskE-Aalborg Pirates 1-6 (0-3, 0-2, 1-1)

Der var inviteret til jubilæumsfest for moderklubben VIK i aften.

60-års festen blev dog en gevaldig fuser for et fortsat skades- og kriseramt hjemmehold.

Med fire backs på skadeslisten, agerede Gabriel Desjardins i aften i forsvaret mod et veloplagt Pirates-hold i stærkeste opstilling.

Nordjydernes sejr var aldrig i fare. For øjnene af 3078 tilskuere i Frøs Arena lukkede Aalborg allerede tidligt for spændingen og kunne fuldt fortjent tage tre point med hjem i bussen.

Det blev en sand mareridtsstart for hjemmeholdet.

Første afslutning på kassen var en ballon-puck fra den tidligere SønderjyskE spiller Matt Salhany.

Mike Little mistimede sit forsøg på at ramme pucken i luften og i målet greb Patrick Galbraith helt ved siden af. Den rutinerede keeper, der netop har forlænget med sønderjyderne så alt andet end overbevisende ud i situationen.

Generelt sejlede den stærkt afbudsramte backlinje hos værterne og bare halvandet minut senere stod Thomas Spelling helt alene midt for målet og klappede problemfrit pucken ind bag Galbraith.

Og bare to minutter senere strøg skiven atter forbi Galbraith.

3-0 til Pirates efter syv minutters hockey.

Patrick Galbraith kørte straks ud, men det lignede ikke Mario Simioni ville foretage et keeperskifte.

En stærkt ophidset Galbraith hamrede sin stav i banden og fik sendt en stribe mindre pæne ord mod boksen og så blev døren åbnet og Nikolaj Henriksen skøjtede i buret.

Hele situationen illustrerede meget godt den krise, der har hersket på det seneste i og har sendt SønderjyskE fra toppen af tabellen til en aktuel plads uden for top fire.

Aalborg boltrede sig som fisk i vandet i Frøs Arena og de behøvede end ikke spille sig ud for at være modstanderen overlegen.

Gooch og Spelling havde yderligere scorings-muligheder. Blandet andet  i powerplay var gæsterne tæt på, men Henriksen gjorde en fin figur efter sit indhop.

Derfor blev det ved en nordjysk tre-måls føring efter tyve minutters total dominans af Pirates.

Pirates-dominansen fortsatte

Anden periode var stort set samme billede.

Bare 38 sekunder skulle der gå, så havde endnu en tidligere SønderjyskE-spiller føjet sig til rækken af målscorere.

Umiddelbart efter face-off hamrede Nikolaj Carstensen gummiskiven ind højt bag en prisgivet Henriksen, 4-0.

Hjemmeholdet samlede sig dog en smule og gæsterne slap gashåndtaget en anelse.

Den kombination gav en fin mulighed til Alex Lavoie og kort efter Villiam Haag, men i begge tilfælde fik Georg Sørensen afvist de nærgående forsøg.

Aalborg kontrollerede imidlertid stadig matchen og Tobias Ladehoff var da også meget tæt på at øge føringen godt midtvejs i perioden.

Der skulle dog et power play til at sende måltavlen på arbejde igen.

Gabriel Desjardins sad i skammekrogen, da Jeppe Jul Korsgaard fra bag mål snedigt sendte pucken ind via ryggen på Henriksen, der burde have haft lukket af i situationen.

Piraterne dermed oppe med fem mål før tredje periode, hvor udeholdet startede i overtal, da Daniel Galbraith kort før pausen indkasserede to minutter for at sende pucken ud over glasset.

Det undertal fik hjemmeholdet kørt af klokken og minuttet senere tog Valdemar Ahlberg en solotur gennem nordjydernes defensiv og sendte pucken ind højt bag Georg Sørensen. Aftenens højdepunkt for hjemmepublikummet.

Kort efter var gæsterne så to mand i overtal. Først røg Daniel Kønig ud for en hooking og da Steffen Frank og Julian Jakobsen blev filtret ind i hinanden på isens midte, vurderede hoveddommer Toppel, at Steffen Frank var den skyldige.

Fem mod tre spillede gæsterne tålmodigt og smart og Thomas Spelling gjorde sig selv til dobbelt målscorer, da han smed pucken ind til tenniscifrene 6-1.

Kabanov havde minuttet efter en stor mulighed for at gøre ydmygelsen af værterne større og i matchens sidste minutter fik Pirates yderligere to power play. Her broderede udeholdet lidt for meget og derfor slap hjemmeholdet for yderligere mål imod.

Sæsonens fjerde stor-sejr til Aalborg mod SønderjyskE.  Og den kunne der intet indvendes imod.

For Pirates var det i bedste fald en god træningskamp, hvor man viste formen er, hvor den skal være før Play Off.

Hos sønderjyderne blev den aktuelle krise yderligere udstillet på det der skulle havde været en festaften og spørgsmålet er, om der skal ske noget drastisk i klubben for at vinde troen tilbage før slutspillet. De manglende resultater kan i hvert fald ikke udelukkende tilskrives de mange skader.

Rungsted blankede trætte Rødovre foran en fin kulisse Esbjerg slog Odense for femte gang og overtog 4. pladsen