Tilskuerne fik hele 13 mål i Vojens i aften

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 7-6 (0-0, 3-5, 3-1) 1-0

Frøs Arena dannede rammen om sæsonens femte match mellem SønderjyskE og Rødovre Mighty Bulls.

Det lignede ikke et målorgie efter tyve minutter, men det endte med vanvittige tretten scoringer i Vojens efter mere 63 minutters hockey.

Var man mødt lidt små-træt op til hockey i Vojens i aften, blev man ellers ikke just vækket af berusende spil i kampens første tyve minutter.

Fejlpasninger og uskarpe afslutninger var der til gengæld masser af.

Der var ikke megen gnist at spore i spillet hos nogle af holdene i den indledende fase.

Nikolaj Krag kom til matchens første reelle chance, da han fra kort afstand trykkede af, men hans afslutning ramte kædekammerat Desjardins og strøg forbi mål.

Hos gæsterne virkede Måns Hansson veloplagt og bød da også ind med et godt forsøg fra distancen. Et forsøg Patrick Galbraith dog tog sig kærligt af.

Man skulle godt midtvejs ind i perioden, før det sådan rigtig brændte på. Og det var foran udeholdets mål.

Villiam Haag snoede sig fri, men afslutningen tog Rørth.

Rødovre blev dog i samme sekvens idømt en udvisning. Overtal til SønderjyskE.

Special teams har været en stor udfordring for hjemmeholdet og dette power play var ingen undtagelse. Få afslutninger og mange tværpasninger udfordrede ikke gæsternes box.

I periodens sidste fem minutter, var Alex Lavoie tæt på at sætte scoringen igang ad to omgange.

Først stod stolpen i vejen for en smart styring fra canadieren. Og et par minutter senere måtte Rørth vise klassen for at afværge en helt umarkeret Lavoie midt for mål.

Rørth skældte ud på sine backs men kunne sammen med holdkammeraterne skøjte til pause med stillingen 0-0.

Måltavlen kom til gengæld på overarbejde i en vild anden periode.

Skøre 20 minutter

Tidligt sløs i værternes zone tvang Alex Lavoie til at trække i nødbremsen.

Overtal til Tyrene og Måns Hansson kvitterede hurtigt med et trækskud, der sejlede ind fra distancen.

SønderjyskE svarede meget hurtigt tilbage.

28 sekunder senere udsmartede Cam Spiro elegant William Rørth og sænkede pucken.

Spillet var kun lige sat igang igen, da Victor Björkung fumlede med pucken. Friløber til Mikkel Binou, der kiksede sit træk, hvilket snød Galbraith i målet og pucken kurede ind.

Tre mål på bare 33 sekunder, og Rødovre i front.

Målfesten fortsatte. Ganske vist klarede hjemmeholdet frisag i endnu et box play, men halvvejs gennem perioden slog gæsterne atter til.

Christian Thunbo blev efterladt helt alene på en retur fra banden og eksekverede iskoldt. Haluret nåede ikke en ny omgang før der atter var mål.

Denne gang var det Villiam Haag der foran Rørth fik styret Björkungs skud i kassen. Men dermed var det ikke slut med blafrende netmasker. Med fire minutter igen to mands overtal til SønderjyskE.

Et alt andet end imponerende sønderjysk power play gav en to mod en væk til gæsterne.

Flot udnyttet af udeholdet, da Mads Eller havde sidste stav på pucken og 2-4 scoring i tre mod fem. Stærkt af Rødovre, katastrofalt af sønderjyderne.

Værterne kunne dog fortsætte i overtal og her tog Nikolaj Krag sagen i egen hånd, da han svirpede gummiskiven op i krogen med halvandet minut til pause. Så skulle man ikke tro, der kunne ske mere i den periode, men alt kunne tilsyneladende ske i denne vanvittige hockeykamp.

Med 43 sekunder tilbage på uret, snorksov hjemmeholdets defensiv og lod Saarelainen stå helt umarkeret på blå linie.

Det gør man ikke ustraffet. Finnen stensikker i sin afslutning mod Galbraith, som ikke havde havde sin bedste periode, men også flere gange blev ladt fuldstændig i stikken af sit hold.

Fem kostbare minutter
For anden kamp i træk lukkede SønderjyskE dermed fem mål ind i anden periode. Mens Rødovre efter fire mål i anden periode mod Herning onsdag aften altså fulgte op med hele fem fuldtræffere i de midterste tyve minutter i Vojens.

Mario Simioni havde utvivlsomt delt rundhåndet ud af F-ordet i pausen før de sidste tyve minutter.

Hjemmeholdet ville frem over isen og blev hjulpet på vej, da Jerry Valipirtti efter bare godt et minuts spil brændte en sikring og lavede en alt for voldsom cross checking til hovedet på Cam Spiro.

Matchstraf til Rødovre-backen og fem minutters overtal til værterne.

Bare tretten sekunders power play rakte til at give sønderjyderne ny tro på tingene, da Lavoie smed reduceringen ind fra tæt hold.

Fortsat power play og med et minut igen af overtallet, slog værterne endnu engang til. Denne gang var det Valdemar Ahlberg, der sendte pucken mellem benene på William Rørth, der uden tvivl vil ærgre sig ekstra meget over den scoring.

SønderjyskE pressede nu på for flere scoringer, men pludselig stak udeholdet afsted i en kontra. Thunbo måtte stoppes med ulovlige midler af Mike Little, og fra straffeboksen kunne amerikaneren se Mikkel Binou nærmest med knæet holde pucken inde i zonen.

Smart lavet af den tidligere SønderjyskE spiller, der på den måde holdt gang i power playet. Sekunder senere gav det pote, da Mads Eller var hurtigst over en retur fra banden og atter sendte Tyrene på sejrs-kurs.

En halv periode tilbage for sønderjyderne til at jagte udligningen.

En jagt der ikke havde båret frugt endnu, da Max Tjernström trippede Jaden Martin og korrekt måtte i skammekrogen.

Gylden mulighed for gæsterne til at punktere kampen, men hjemmeholdet krigede godt og Patrick Galbraith hev et par fine reflekser frem. Halvandet minut igen, værterne atter fuldtallige  og Galbraith erstattet af en sjette markspiller.

SønderjyskE fik stillet op og minsandten om ikke de for tredje gang i løbet af fem kampe lykkedes med en sen udligning.

33 sekunder var der tilbage, da Charlie Combs styrede Victor Björkungs skud ind bag Rørth til stor forløsning for langt hovedparten af de godt 2300 publikummer.

Man måtte derfor i overtid, selv om Rødovre med bare ti sekunder igen var snublende nær at afgøre matchen, da Mike Little faldt og gav en stor chance væk.

I overtiden var hjemmeholdet bedst. Charlie Combs var tæt på og også Victor Björkung havde bud efter game-winneren.

Halvvejs gennem de ekstra fem minutter faldt så afgørelsen. Charlie Combs trak ind foran kassen, pucken lå løs og Alex Lavoie sendte den resolut i rusen. 7-6 til hjemmeholdet efter en vanvittig match.

SønderjyskEs defensiv bør fortsat vække bekymring hos trænerteamet. Der mangler i den grad en styrmand og noget kontinuitet.

På positiv-siden viste holdet god vilje til at slå tilbage efter en forfærdelig anden periode, og hev trods alt to point hjem til tabellen efter en stærk slutspurt.

Hatten af for et heroisk kæmpende Rødovre-mandskab, der trods et par vægtige profiler ude i aften viste stort hjerte og har fået nyt liv efter Olaf Eller er kommet til. Tyrene kunne sagtens have fået mere end et enkelt point med hjem over Storebælt.