Gennemgang af dagens fire matcher får du her

Tre hold står med sidste chance for at forlænge sæsonen på denne fine forårsdag i marts, hvor den første kamp dog er mellem de to mandskaber, der stensikkert også spiller på tirsdag.

Der er kampstart klokken 15 i Kvik Hockey Arena, hvor Herning og Frederikshavn tørner sammen.

De to hold har delt de fire første kampe med stensikre hjemmesejre i begge arenaer og spørgsmålet er selvfølgelig, hvilket mandskab, der kan bryde den skabelon. 

Herning-spillerne og træner Pekka Tirkkonen har formentlig talt om kampen fredag med store bogstaver. Det var en ærgerlig omgang, hvor Blue Fox-mandskabet på uvant manér "tabte hovederne" og spillede med dårlig disciplin. Det skal udryddes i dag hos midtjyderne.

Stemningen var ikke supergod hos kaptajn Morten Poulsen i tv-interviewet efter kampen og presset er nu på Herning, der dog gennem hele sæsonen har virket til at stå på et godt og harmonisk fundament. Det skal findes frem i dag igen. 

Frederikshavn kommer med selvtillid. Men nordjyderne har ikke været i nærheden af at vinde i Herning i denne sæson, og der skal findes en ny recept. 

- Vi var disciplinerede med pucken, fik pucken ned dybt, vores forecheck fungerede meget fint, og vi gav ikke Hernings dygtige spillere for meget plads med pucken. Nu er det vel ganske åbent. Nu gælder det om at lade batterierne op. Vi glæder os en stund over aftenens sejr, men så trykker vi på reset-knappen, nulstiller og gør os klar til søndag i Herning, sagde White Hawks-træner Pelle Hånberg efter kampen fredag til Kanal Frederikshavn. 

Kampstart 15.00 i Kvik Hockey Arena - kampen sendes på TV2 PLAY med Michael Damsted som kommentator. 

Klokken 17 går det løs i Sparekassen Danmark Isarena, hvor Aalborg har matchbold mod Rungsted.

Det føles som længe siden, at Aalborg tabte 2-11 i den første kampe i serien mod grundspillets otter, og ganske pudsigt har Aalborg vundet de næste tre kampe med 11-2 som de samlede cifre. 

Den ligger lige til højreskøjten for det brede Pirates-hold, der i den grad har fundet disciplin, rytme og effektivitet og nu ligner sig selv fra grundspillet igen.

Rungsteds Mattias Persson kunne efter kampen fredag konstatere, at effektiviteten i den grad manglede foran en skarp George Sørensen, der har spillet sig i topform. 

Omvendt kunne Persson også se tilbage på sidste sæsons serie i semifinalen mod Esbjerg, hvor Rungsted også var nede 1-3 og fik vendt bøtten. De har altså gjort det før i Rungsted.

Vi skal helt tilbage til 2016/17-sæsonen for at finde Rungsteds seneste exit før en semifinale. 

Kampstart klokken 17 i Sparekassen Danmark Isarena. TV2 PLAY sender med Jesper Larsen som kommentator. 

Klokken 18 går det løs i Esbjerg, hvor der formentlig er tæt på fuldt hus til det femte opgør mellem sydrivalerne. 

Esbjerg har matchbold, og vestjyderne var bedst fredag aften i en serie, der har været uhyre tæt hele vejen igennem. 

- Vi havde alle det rette fokus, der var ikke noget ”se-mig” over det, og så slap vi afsted med de få fejl, vi lavede. På mig virkede det til, at vi havde et større fysisk overskud, nok også fordi vi har spillet med flere spillere, end de har, i de første tre kampe. Kamp fire vil altid være svær at vinde, når man fører 2-1, fordi det andet hold er ekstremt under pres, men jeg synes, vi havde den rette indstilling fredag aften, siger Esbjerg-forwarden Rasmus Bjerrum til JydskeVestkysten i dag. 

SønderjyskE-ditto Steffen Frank "trykker ikke på panikknappen" i samme avis. 

- Fredagens nederlag er ude af systemet. Nu handler det om at stramme yderligere op og optimere endnu mere, og så står vi der igen. Esbjerg har spillet fint, men det niveau kan vi fint være med på. Det har vi vist 100 procent, og det mindset tager vi med os, siger han. 

Der er ishockeydrama til det sidste. Det kan vi i den grad garantere i Esbjerg i aften, hvor kampstart er klokken 18. På TV2 PLAY er Søren Kaster på plads som kommentator. 

Endelig er Odense Bulldogs under tungt pres mod Herlev Eagles.

Fynboerne kom ind til slutspillet med en flot tredjeplads, men det virker ikke som om, Odense for alvor har fået trykket på knappen, der hedder slutspil endnu. I hvert har fynboerne ikke spillet en god kamp over 60 minutter mod Herlev.

Det bliver derfor en virkelig balancegang for træner Paul Thompson og spillerne, der virkelig skal finde det rette spændingsniveau. Odenses fysiske stil skal findes frem, samtidig med, at den ikke må blive "overgjort" og bringe balancen den forkerte vej.

Og det kan blive vanskeligt nok mod et Herlev-hold, der virkelig har spillet fremragende i den her serie, hvor ørnene til gengæld har været på den helt rette spænding. 

Samtidig har Herlevs individualister været formidabelt kørende og slået til på de rette tidspunkter, personificeret i firkløveret Jonsson, Johansson, Cubars og Asperup sammen med målmand Horak.

Men husk også, at det er første gang i umindelige tider, at Herlev kan spille sig i semifinalen. Kan det skabe en nervøsitet i Eagles-lejren? 

Ingen tvivl om, at dramaet også bliver totalt i Spar Nord Arena i Odense i dag. 

Der er kampstart klokken 19.30 i Odense. 19.15 går det løs på TV2 SPORT med Jimmy Bøjgaard og Michael Eskesen som kommentatorer. 


SønderjyskE leverede stærk udekamp og forlængede serien HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Rungsted-Aalborg