Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates vandt igen grundserien og vi får en gentagelse af DM-finalen fra de seneste to sæsoner. Som de fleste kan huske, vandt Aalborg i fjor, mens Rungsted altså vandt for to år siden.

- Det kunne have været meget sjovt at møde Frederikshavn, men det vigtigste for os var klart, at vi gerne ville sikre os førstepladsen og hjemmebanefordelen i en eventuel kamp syv. Det har hele tiden været målet for os at vinde grundspillet, så det er vi meget glade for at have gjort, siger Lars Laursen, Aalborg-direktør, til Nordjyske.

Umiddelbart har han heller ikke så meget at frygte i den kommende kvartfinale. I hvert fald, hvis man skal kigge på det netop afsluttede grundspil og de indbyrdes kampe mellem Aalborg og Rungsted. Aalborg har været i rytme i det meste sæsonen, Rungsted har ledt efter rytmen i et halvt år.

Er der nogen chance for Rungsted overhovedet? Tja, kigger man på truppen, så har Rungsted jo et yderst kompetent mandskab, der ikke bør tabe 0-4 eller 1-4 i nogen som helst playoff-serie i den her liga. Spillerne kender hinanden ud og ind i powerplay, og man ved, at Persson, Olsson, Andersson og Thompson eksempelvis kan tænde til, når det gælder.

Men kan Rungsted finde ”mojo”, så skal man ud af de to første kampe med mindst en sejr. Det er undertegnedes påstand.

Ellers bliver det umuligt at vende en serie, hvor man skal vinde tre gange i Aalborg. Det lader sig ganske enkelt ikke gøre, når sæsonen har været så skrøbelig, som det har været tilfældet for Rungsted.

Aalborgs hold er skræmmende. Kan svagheden findes i at backerne er anelse for offensivt indstillede og risikofyldte i spillestilen, bortset fra Lasse Bo Knudsen. Men det er svært at finde huller i suppen hos Aalborg, for knækker man eksempelvis George Sørensen, hiver Aalborg bare Thomas Lillie ind. De fire angrebskæder er vilde.

Historikken: Aalborg har taget 16 af 18 point mod Rungsted i grundspillet og vundet de seneste ni kampe over nordsjællænderne.

Vurderingen: Aalborg er stor favorit. Nordjyderne har ikke tabt til Rungsted i indeværende sæson og er langt, langt mere i spilrytme end aftenens gæster. Men Rungsteds på papiret meget fine trup skal have 25 procent med ind i serien, og der skal storspil til i målet fra enten Östlund eller Grubak, der skal ”stjæle” en eller to kampe, hvis det skal gå godt for de regerende sølvvindere.

Hold øje med: Jeppe Jul Korsgaard har været formidabel for Aalborg på det seneste og er gået fra at være ”over gennemsnittet” til stor dansk profil i Metal Ligaen. På den anden side står en Morten Jensen, som Rungsted har brug for i absolut topform.

Playoff-dyster: Der er nogle hold/klubber og organisationer, der ikke mødes i mange sæsoner, og pludselig ramler de ind i hinanden igen. AaB Ishockey slog Rungsted ud i semifinalen i 1983/84-sæsonen, og så skulle vi altså helt frem til finaleserien i 2020/21 for at finde næste serie. Den vandt Rungsted med 4-2, men til gengæld vandt Pirates altså 4-1 i sidste sæsons finale. Nu er det sikkert og vist, at de to hold ikke mødes tredje gang på stribe i finaleserien. En af dem falder i kvarten.

Skader/karantæner: Aalborg ligner et hold, der er tæt på fuldtalligt lige nu. Rungsted kunne godt bruge en Tim Daly tilbage, mens ingen ved, hvordan en Nick Moutrey eventuelt vil performe.

Mere om serien:
TV2 PLAY-kommentator Henrik Bauch analyserer Rungsted.


OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE BAUCH om Rungsted: Et skridt frem og to tilbage