Kampstart 20:00 i Kvik Hockey Arena

Den her aften har de glædet sig til længe i Herning.

Kvindernes VM var en succesfuld historie i den midtjyske hovedstad og mange tilskuerne var svært imponeret over det høje niveau, der blev leveret, da Canada vandt 2-1 over USA i finale for nu næsten to uger siden.

Men i Herning har de også virkelig glædet sig til Metal Liga-premieren på hjemmebane, der i aften står mod Rødovre. To gange har midtjyderne spillet på udebane i sæsonen og det er blevet til to point via en sejr mod Odense.

Senest smed Herning kampen i Rungsted på gulvet med dumme udvisninger i slutfasen.

- Jeg synes, vi spillede ganske fint i de to første perioder, og vigtigst af alt havde vi føringen. Men så tog vi for mange udvisninger, og Rungsted er altså skarpe i powerplay. Man vinder ikke ishockeykampe ved at sidde i straffeboksen, sagde Simon Schleicher til Herning Folkeblad efter kampen i det nordsjællandske.

Herning tager i aften imod Rødovre, der fik rejst sig mandag og tog sæsonens første point i hjemmekampen mod Frederikshavn.

Det var ikke mindst fordi det defensive spil sad langt bedre hos Mighty Bulls end i de første to kampe mod SønderjyskE og Odense, hvor målene haglede ind på grund af dumme fejl.

Dem skal Rødovre naturligvis også passe på i aften, hvor sultne Herning-angribere står klar til at straffe gæsternes eventuelle fejl.

Hold øje med: Rødovres førstekæde i offensiven ser allerede sammenspillet og farlig ud. Det er kreativt, hvad der kommer fra Gymer, Lundgren og Saarelainen og de kunne have scoret mere i mandags. Hos Herning har backen Kevin Tansey såmænd scoret mål i de første to kampe. Stærk og solid back.

Det forventer vi: Tæt på fuldt hus i Herning og tryk på Rødovre. Det bliver svært at modstå for gæsterne, der skal spille med absolut koncentration i 60 minutter.

Skader/karantæner: Joachim Linnet udgik senest for Herning, der også manglede Petter Hansson, Morten Poulsen og Lukas Lundvald. Rødovre har spillet de første kampe uden Lasse Carlsen, Alberto Pison og William Rørth i buret.

Statistikken: Louis Ingvordsen har stået med 93.33 procent hidtil og mon ikke han er førstevalg i aften igen? Hos Herning er Mac Carruth landet på 91.94 procent i de to første kampe.

Historikken: Herning vandt tre rene "sejre" i fjor og tog en enkelt sejr i overtid, mens Rødovre vandt to gange efter 60 minutter - det seneste opgør tog Mighty Bulls i Herning med 4-3.

Festaften og premieresejr til Herning OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy