Kampstart 20:00 i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs har etableret sig på tredjepladsen i grundspillet, og med en hjemmekamp mod det skadesplagede Rungsted-hold samtidig med, at SønderjyskE har en svær udekamp i Aalborg, har fynboerne gode muligheder for virkelig at etablere sig på tredjepladsen i Metal Ligaens grundspil. 

Odense er i gang med den anden kamp ud af fire på seks dage:

- Kommer man godt igennem, ser det spændende ud. Omvendt, så kan det lige pludselig se anderledes ud. Det er en udfordring at håndtere sådan et program, som kommer nu. Det er klart, at det er væsentligt at holde vores trup skadesfri. Det er risikoen, når man kommer ind i et tætpakket program, at der kan opstå noget, siger administrerende direktør Ole Nielsen til Fyens Stiftstidende. 

Indtil nu spillede Odense i kampen mod SønderjyskE uden Rasmus Simonsen og Sebastian Ehlers og det sendte Westin Michaud op i førstekæden, mens Philip Rafnsson har fået plads i fjerdekæden. Det fungerede glimrende for Odense og understregede formentlig over for den sportslige ledelse, at setuppet i angrebet er i orden.

Rungsted lancerede for et par dage siden en ny målmand i den erfarne Oskar Östlund, der var på kontrakt i Sheffield i denne sæson, men røg ind i et uheld tidligt på sæsonen. Læser man op på Östlunds afsked med Sheffield, er der ingen sure miner mellem parterne og svenskeren bliver af Sheffield kaldt en "quality goalie".

Spændende, hvad Östlund bringer i målet. Han har enorm erfaring fra masser af europæiske ligaer og kommer helt sikkert på arbejde i aften, hvis han bliver foretrukket af træner Roy Johansen.

Ellers bliver det igen et smalt Rungsted-hold, der træder op på Fyn i aften. Der manglede igen et hav af spillere mod Frederikshavn og mon ikke Rungsteds mål er stille og roligt at bygge op, så holdet begynder at være "på opadgående" efter landsholdspausen?

Skader/karantæner: Odense manglede altså senest Simonsen og Ehlers, mens Rungsted mod Frederikshavn havde Jacob Gammelgaard ude med karantæne. Desuden manglede Mathias Røndbjerg, Tim Daly og Malte Setkov og var altså nede på fire regulære backer. I angrebet var Rungsted uden Nick Moutrey, Frederik Bjerrum, Lucas Andersen og Mattias Persson. 

Det forventer vi: Ny målmand eller ej. Det bliver vanskeligt for Rungsted at hente point i aften i Odense med et publikum på plus 2000 og et hjemmehold i god form.

Hold øje med: Westin Michaud har været fremragende for Odense, lige siden han kom til byen. Hos Rungsted har backerne hårde betingelser for øjeblikket. Der var en halv times spilletid til både Jensen, Fredriksson og Bergholt mod Frederikshavn.

Historikken: Odense vandt 5-4 i straffeslag hjemme i det første opgør. Derefter har de to mandskaber spillet tre gange i Rungsted: Først 4-1 og 2-0 til Rungsted, men senest en kæmpesejr på 9-2 til Bulldogs. 

Statistikken: Odense har med Gunars Skvorcovs, Otto Nieminen, Jesper Thörnberg og Igor Merezhko hele fire spillere med over 30 point. Rungsted har to: Lucas Andersen og Mattias Persson - de to sidstnævnte har ikke været med senest hos aftenens gæster. 

 


CARRUTH OG MARINACCIO FORLÆNGER med Blue Fox OPTAKT: Frederikshavn WH-Esbjerg Energy