Fjerde sejr i træk til de forsvarende mestre - Gracel var igen på spil som afgørende mand

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 1-2 (0-0, 0-1,1-1)

Rungsted er i semifinalen. Efter endnu et drama mellem de to traditionsklubber tog de forsvarende mestre den fjerde og afgørende sejr og er altså nu blandt de fire bedste i denne sæsons udgave af Metal Ligaen.

For Herning var der ellers ikke den store tvivl om kampens betydning denne søndag aften. Et nederlag ville betyde en alt for tidlig sommerferie, men Blue Fox er faktisk før lykkedes med at vende en serie fra 1-3 til videre deltagelse i slutspillet.

Rungsted fik den bedste start på opgøret hvor man kunne se, at Herning lige skulle ryste nerverne af sig. Tim Daly havde en relativt stor chance, men Emil Kruse fik afværget.

En fejlpasning fra Morten Jensen fik sat hjemmeholdet i gang, men Rungsted-backen fik selv lukket af for Mathias Bau.

Man spottede op til flere uvante fejl fra et presset Herning-mandskab, og det øgede blot vigtigheden af at komme først på måltavlen.

Morten Poulsen havde en farlig styring, og i den anden ende lavede Emil Kruse sin bedste redning i denne sæson. Nichlas Hardt havde et tilsyneladende tomt mål foran sig, men svenskeren nåede fremragende tilbage.

Herning fik den næste store chance, da Markus Jensen skød fladt på fjerneste stolpe, og Jan Lattner kom kun akkurat lige for sent til at få sendt pucken i nettet.

Morten Poulsen og Nikolaj Rosenthal havde hver deres kæmpe afbrændere inden periodens udløb, og dramatikken var bestemt ikke til at tage fejl af. Kolppanen havde desuden endnu kæmpe redning på forsøget fra Bau inden de to hold kunne holde en velfortjent pause.

Gracel - igen

Blue Fox lagde bedst ud i anden periode og lykkedes med at få lagt et højt tryk på gæsterne. Det resulterede også i flere afslutninger som Kolppanen dog ikke havde de store problemer med.

I den anden ende havde Emil Kruse til gengæld store problemer, og han kunne takke Jarkko Malinen for at redde pucken inde på stregen. Vanvittig redning af Malinen som virkelig tog en for holdet.

Rungsted skruede derefter op for tempoet, og dermed greb gæsterne momentum i kampen. Det resulterede også i en stor chance til Branden Gracel der gik køkkenvejen, men Kruse blev igen reddet af sit forsvar.

Hidtil ingen udvisning i kampen, men lidt over halvvejsmærket i kampen kunne gæsterne stille op i powerplay. Blue Fox spillede en rigtig god boks, og så også ud til at klare frisag. Branden Gracel ville det dog anderledes og han fik lirket op for Kruse og Co. 1-0 til Rungsted og maksimalt pres på Herning.

Herning fik også chancen i powerplay, og man kunne tydeligt mærke betydningen af en scoring til værterne. Petter Hansson klappede pucken på overliggeren, og det var på mange måder et glimrende billede på seriens hidtidige forløb.

Blue Fox havde nu 20 minutter til at jagte en udligning og altså forlænge sæsonen.

Udligningen udeblev

Morten Jensen havde et godt forsøg til at skyde tredje periode i gang, og det var næppe den store tvivl om at Kruse skulle lukke af i buret hvis Herning skulle have en chance.

I den anden ende var der optræk til noget der kunne ligne en scoring da Lukas Bang og kædekammeraterne var helt inde omkring Kolppanen og slå til pucken.

Gracel ramte stolpen, Herning havde en to mod en og Humaloja blev tacklet med hovedet først ind i banden. Mere action og dramatik kunne man ikke ønske i det powerplay.

Kort efter havde Herning flere store chancer, men også Rungsted skal roses for en enorm offervilje foran Kolppanen.

Lidt over fem minutter tilbage på klokken, og Herning i store problemer med at bide sig fast i zonen. Tiden løb derfor hurtigt og de fem minutter blev hurtigt til to.

Kruse blev taget ud, men Mathias Hansen smed pucken i det tomme mål. Således sluttede Hernings sæson inden det for alvor blev sjovt, og Rungsted kan se frem til semifinalerne mod Aalborg Pirates.

Derfor var det kun kosmetisk, at Malinen scorede med fire sekunder tilbage på uret. Hernings sæson er forbi, Rungsted har stadig mulighed for at forsvare guldet.

SønderjyskE vandt intenst slag i Vojens Esbjerg i SEMIFINALEN EFTER FLOT COMEBACK