Rødovre hentede tre fortjente point mod et frustreret Herning-hold. Dermed sikrede drengene fra Vestegnen sig tre vigtige point i jagten på slutspillet.

Herning Blue Fox - Rødovre Migthy Bulls: 2-4 (0-1, 2-1, 0-2) Sikke en vigtig sejr til Rødovre, der for første gang i indeværende sæson vandt i Herning. Meget skal nu gå den forkerte vej, hvis Rødovre ikke skal sikre sig ottendepladsen, og måske var kampen i dag endda en indikator på, at Mighty Bulls er på vej mod en formfremgang, der kan gøre holdet farligt i slutspillet.

Kampen startede en smule taktisk, men en defensiv fejl gav Herning hvad der der kan betegnes som en to mod nul. Alene igennem og med en medspiller ved siden af sig valgte Mads Christensen afslutningen, og pucken strøg forbi den fjerneste stolpe. Skidt aktion fra Christensen, der stadig kæmper med at finde formen.

Herning fik et tidligt powerplay, men hjemmeholdet fik aldrig testet John Muse i gæsternes mål. Nicklas Carlsen blev tacklet af Rasmus Nielsen kort efter, og det gav værterne en udvisning som Carlsen dog selv ophævede ved at samle hjelmen op og spille  videre.

Den ekstra plads på isen kastede ikke nogle nævneværdige chancer af sig, men Rødovre kom efterfølgende frem til deres bedste  chance. Maksim Popovic overplacerede dog skuddet i en situation hvor Simon Nielsen var ude af balance.

Cam Brace fik en halv friløber og sekunder senere kunne Trevor Cheek se sin fornemme afslutning prelle af på overliggeren.

Det syntes at være et spørgsmål før målene ville indfinde sig på Kvik Hockey Arena.

Kristian Jensen havde et skud tæt forbi stolpen efter glimrende forarbjede fra Jakob Jessen, og Morten Poulsen var ligeledes nærgående i en situation, hvor Markus Jensen ellers var fri på bagerste stolpe.

Guillaume Leclerc blev i stedet første mand på måltavlen da han på endnu en friløber sendte pucken fladt under Nielsen. Dermed gikRødovre til pause med en 1-0 føring, mens hjemmeholdet kunne starte anden periode i powerplay.

Værterne kom i gang

Blue Fox kom også frem til en del store chancer, men skarpheden havde endnu ikke indfundet sig blandt hjemmeholdets spillere.

Da Rødovre igen blev fuldtallige testede man igen stolpen, denne gang ved Oliver Kjær.

Cam Brace broderede sig på egen hånd igennem gæsternes defensiv kort efter, men heller ikke den normalt så træfsikre canadier havde held med sin afslutning.

Skarphed var der til gengæld over afslutningen fra Markus Jensen da Herning igen fik et powerplay. Pucken blev med præcision  smækket op i det korte målhjørne, og dermed stod der 1-1 i Herning.

Viljen havde også indfundet sig blandt rævene som også hurtigt bragte sig i front. Inde foran mål vandt Mark MacMillan sin direkte  nærkamp og han kastede sig efter returen som han fik drejet i mål. Stærk indsats fra canadieren der begynder at vise slutspilsform.

Oliver Kjær havde en ny god chance minutter senere, men han fik aldrig løftet pucken over Simon Nielsen der var ude i en sideforflytning. Udligningen faldt i stedet ved Trevor Cheek der sendte en puck imellem venner og fjender. 2-2.

De to hold var altså igen helt lige efter 40 minutters ishockey.

Tyrene stangede rævene

Guillaume Leclerc lynstartede tredje periode med en flot scoring da han resolut klappede pucken ind fra distancen. Næppe den startpå perioden Ben Cooper havde drømt om, men det var nu op til spillerne at vende opgøret på ny.

Det gjorde derfor ekstra ondt da Jeremy Beaudry, som ellers skulle have spillet i Herning, gjorde det til 4-2 i gæsternes favør.

En flot first-timer fra faceoff-cirklen som ikke lod Simon Nielsen tilbage med de store chancer.

Et powerplay til Blue Fox lignede derfor noget nær sidste udkald selvom der resterede små 13 minutter endnu. Håbet i boksen led derfor et alvorligt knæk da Herning aldrig var i nærheden af at få reduceret.

De efterfølgende minutter bød ikke på nogle oplagte chancer, og Ben Cooper valgte at sende et signal til truppen ved at bænke Mads Christensen. Der er heller ikke kommet meget fra landsholdsspilleren som virkelig skal steppe op, hvis hullet efter Mathias Bau skal lukkes.

Rødovre kunne køre kampen hjem i overtal og dermed var de aldrig i fare for at smide sejren. Holdet hentede tre vigtige, og måske uventede, point i Herning, og derfor betød det mindre at Trevor Cheek sendte pucken forbi et tomt mål fra kort afstand.

Herlev fik has på Esbjerg i femte forsøg LYNOPTAKT: Søndagens fire kampe i Metal Ligaen