Danmark - USA 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)
Boxen var udsolgt og fyldt med feststemte og farverige danske fans, da de danske løver fredag aften åbnede VM-turneringen med opgøret mod USA. Amerikanerne stillede med et stærkt mandskab, der i langt overvejende grad bestod af NHL-spillere. Følgende spillere fra den danske bruttotrup var udeladt under kampen mod amerikanerne: Mathias Seldrup, Daniel Baastrup, David Madsen og Felix Scheel. Målmandsduellen stod mellem Joey Daccord og Frederik Dichow.
Dansk uopmærksomhed gav amerikansk føring
Danskerne satte sig selv under et tidligt pres, da Christian Wejse indkasserede kampens første udvisning for en tripping kun et par minutter inde i opgøret. Amerikanerne leverede i det efterfølgende power play et rigtigt fint overtalsspil, og flere gode afslutninger blev da også sendt mod Frederik Dichows mål. Men den danske keeper leverede tidligt flere gode og vigtige redninger for danskerne, som dermed klarede frisag i undertal.
Ikke overraskende var det stjernespækkede amerikanske mandskab fortsat toneangivende rent spillemæssigt, som man rundede åbningsperiodens halvvejsmærke. Men danskerne havde skam også deres muligheder, ikke mindst i forbindelse med omstillingsspillet. En skudstatistik på 4-6 efter ti minutter vidnede om, at amerikanerne ikke var altdominerende i første periode.
Amerikanernes Tage Thompson måtte en tur i straffeboksen for en boarding 11 minutter inde i perioden, og Danmark kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang ved dette VM. Men trods megen puckbesiddelse og glimrende puckomgang, så lykkedes det ikke for danskerne at finde en åbning i det amerikanske boxplay.
Et øjebliks uopmærksomhed i den danske defensiv var, i forbindelse med en udskiftning, ved at blive dyrt, da amerikanernes Frank Nazar så sit snit til at slippe af sted på et break away-forsøg efter 16 minutter. Men Dichow var på sin plads i målet og forhindrede en amerikansk føring.
Få spilsekvenser senere gik den dog ikke længere for Dichow og den danske defensiv, da en amerikaner igen slap alene igennem det danske forsvar. Denne gang var det Cutter Gauthier, der fik for lidt opmærksomhed og for meget plads af den danske defensiv. Frederik Dichow var chanceløs, da Gauthier sikkert eksekverede og gav amerikanerne føringen efter 18 minutters spil. 0-1 var også stillingen efter de første 20 minutter, hvor skudstatistikken i øvrigt sagde 9-9.
Frederik Dichow kom på overarbejde
Frederik Dichow skulle vise sig at blive dansk nøgleperson i anden periode, hvor det danske mål i længere sekvenser nærmest var under belejring. Anden periodes skudstatistik på 8-21 talte sit helt tydelige sprog: Amerikanerne var virkeligt i kontrol.
Som i første periode gjorde en tidlig udvisning heller ikke opgaven nemmere for danskerne, der måtte se Oliver Lauridsen tage plads i straffeboksen efter tre minutter. Det amerikanske pres mod det danske mål var udtalt i overtalssituationen, hvor Dichow med et par klasseredninger gjorde alt hvad han kunne, for at holde danskerne inde i kampen. Men til sidst måtte den danske keeper altså kapitulere, da Logan Cooley fik sneget pucken ind ved foden af stolpen, og dermed øgede den amerikanske føring til 0-2. Det var rigtigt ærgerligt for danskerne, men ufortjent var det ikke.
En af de få danske chancer i anden periode tegnede Markus Lauridsen sig for, da han efter otte minutter gik med frem og blev sat fint op til en glimrende afslutning. Men Daccord lod sig fortsat ikke passere i det amerikanske mål.
Mindre end et minut senere øgede amerikanerne til 0-3, da et forsøg fra distancen så ud til at gå hele vejen. Der var trafik foran mål og arbejdsbetingelserne var derfor vanskelige for Dichow. Matty Beniers blev noteret for amerikanernes tredje scoring.
Efter ti minutter fik Danmark spillet sig frem til en af de chancer, som man helst skal udnytte, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få point mod en stærk modstander som USA. Værterne kom her af sted i en tre mod to-situation efter en spilvending i neutral zone, men desværre blev det til en dansk pasning for meget, og den ellers så store chance løb dermed ud i sandet.
Der blev ikke scoret yderligere i anden periode og stillingen var altså dermed 0-3 efter to perioder.
Fin dansk start inden amerikanerne trak fra
Danmark kom ud til tredje periode med en dejlig optimistisk og offensiv indstilling, og det blev da også til et par fine forsøg mod det amerikanske mål, alene indenfor det første minuts tid. Det virkede som om danskerne jagtede en hurtig reducering ganske intenst.
Intenst var det også efter et par minutter, da noget tumult førte til en udvisning til begge mandskaber.
Danskerne forsøgte hvad de kunne, men løb for ofte panden mod muren, når man ramte amerikanernes zone.
I modsatte ende kom amerikanerne til gengæld lige lovligt let til deres fjerde mål. En umiddelbart relativ harmløs afslutning fra distancen fik her lov til at gå hele vejen. Selvom forsøget så ud til at blive rettet lidt af undervejs, så var det fuldt forståeligt, at Frederik Dichow græmmede sig gevaldigt i det danske mål. Her havde han leveret talrige pragtredninger på særdeles vanskelige skud, og lod han pludseligt ufarlig afslutning sejle i kassen. Synd for Dichow, der ellers havde leveret en rigtig god kamp i målet. Mason Lohrei blev noteret for målet til 0-4.
Mikkel Aagaard forsøgte sig med en kvalificeret baghåndsafslutning 11 minutter inde i kampens sidste periode, hvor Dichow efter 14 minutter leverede kampens både største og sidste fantomredning i forbindelse med en amerikansk omstillingsmulighed.
Fire minutter før slutsignalet lukkede og slukkede Matty Beniers kampen, da han med sit andet mål i opgøret gjorde det til 0-5, efter resolut at have banket pucken i mål fra en position nogenlunde midt i slottet.
I Stockholm dystede Sverige samtidigt mod Slovakiet, den kamp vandt svenskerne med 5-0.