Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles afslutter grundspillet på hjemmebane og formentlig i håbet om en god og positiv oplevelse. 

Ørnene har nemlig ikke et supergodt formbarometer før matcherne mod Odense Bulldogs, der venter forude.

Herlev har tabt fire af de seneste fem kampe, og mon ikke også Patric Wener på den baggrund har givet sine spillere lov til at give nogenlunde gas i aften, så indgangen til kampene mod Odense bliver positiv.

Vigtigt at få en god aften i buret til Horak eller Bågenvik, og så er det bydende nødvendigt for Herlev, at førstekæden viser tænder - også i powerplayspillet. Det er nemlig der, Herlev skal vinde kampene mod Odense i den kommende tid.

Herning Blue Fox kommer med målet om at vinde grundspillet, men skygger selvfølgelig også til Esbjerg, hvor Aalborg er på besøg.

Og spørgsmålet er selvfølgelig også om, hvorvidt Herning måske kan spekulere en smule i at ende som nummer to og dermed møde Frederikshavn, som Herning har haft godt fat i gennem grundspillet. 

Omvendt koster en andenplads jo hjemmebanen i en eventuel finale.

- Vi tænker mest på os selv. Det er op til os at afgøre det. Vi har været mere solide i år. Vi spiller med fire kæder og syv backer, og jeg synes, vi er stærke på alle pladser. Vi skal bare holde vores fokus, siger Hernings assisterende træner Dan Jensen til Sportherning.dk. 

Historikken: Herning Blue Fox har vundet tre sejre i ordinær tid og en enkelt i overtid over Herlev. Eagles' enlige sejr over midtjyderne var 1-0'eren i Kvik Hockey Arena. 

Statistikken: To af Metal Ligaens hovedpersoner i buret mødes. Lukas Horak har stået med en redningsprocent på 93.25, mens Mac Carruth har stået på 92.21. Til gengæld har Herning-målmanden en lavere GAA (2.11) end Horak (2.57).

Skader/karantæner: Herning har senest haft Lundvald, Humaloja og Madsen ude, mens Herlev længe har spillet uden Mikkel Skjellerup. Daniel Baastrup Andersen og Marius Kring Andersen var heller ikke med senest i Aalborg, hvor Magnus Lykke Jonassen var fraværende i offensiven. 

Det forventer vi: Motivationen taler til Hernings fordel, for midtjyderne har noget at kæmpe for. Til gengæld kan man også argumentere for, at Herlev trænger til en god oplevelse inden slutspillet går i gang. Mon ikke også der er et øje i Esbjerg fra Herning-lejren i forhold til, hvordan det står til med Aalborg Pirates. Hvis nordjyderne er i gang med at vinde, kunne man sagtens forestille sig, at Herning vil spare lidt på kræfter. 

Hold øje med: Herlevs powerplay er en nøgle til sejr i slutspillet og får en perfekt modstander i gæsternes stærke boxplay. Interessant duel i kampen.  

 


1 SPILLEDAGS KARANTÆNE TIL MADS ELLER, Rødovre Mighty Bulls FØRSTEPLADSEN er på spil i aften i Esbjerg og Herlev