En to-minutters udvisning skal blandt "køres helt ud" selv om der bliver scoret

Skal der ændres regler i ishockeyen og sport generelt?

Det er altid en stor diskussion, hvis der "pilles ved traditionerne" og i ishockey har det ikke været revolutionerende regelændringer, der har præget de seneste sæsoner - mere ekstra regler, der er skabt for at give bedre flow i spillet. Eksempelvis "hybrid-icingen". 

En meget gennemgribende regelændring - farvellet til "red-line-offside" eller to-linjes-offside, om man vil - blev foretaget i 1999 på internationalt - IIHF-niveau - mens NHL først tog fat i den regelændring i 2005. 

Nu eksperimenterer Champions Hockey League i den kommende sæson med tre regelændringer, som måske ikke er super-gennemgribende, men i hvert fald ændrer "noget" i den ishockeysport og det regelsæt, vi er vant til. 

Champions Hockey League 2023/24 eksperimenterer med følgende regelændringer: 

* En to-minutters straf (minor) skal afsones fuldstændigt, SELV OM der bliver scoret mål af holdet i overtal. Altså nøjagtig som ved en fem-minutters straf. Ud fra devisen, at alle straffe skal afsones på samme måde, at der muligvis bliver scoret flere mål og at fordelen for holdet i overtal skal leveres fuldt ud. 

* HVIS der bliver scoret under en afventende udvisning, skal den efterfølgende to minutters-udvisning gennemføres alligevel. Ikke som i dag, hvor mål under afventende udvisning annullerer den kommende udvisning. 

* HVIS holdet i undertal scorer mål, bliver holdet belønnet med, at udvisningen bliver annulleret. Reglen skal stimulere holdet i undertal til at tage yderligere chancer og belønne en offensiv tilgang til undertallet.

Det bliver altså i første omgang de danske mestre fra Aalborg Pirates, der skal afprøve de nye regler. Men hvem ved, om de bliver implementeret yderligere, hvis de giver mere offensiv i spillet.

Altid spændende, når der testes nye ting. Hvad det her ender med, kan vi kun gisne om på nuværende tidspunkt. 


Andreas Nielsson skifter fra Aalborg til Rungsted Canadisk forward til Odense Bulldogs