SønderjyskE slap bedst ud af generalprøven mod Odense

SønderjyskE-Odense Bulldogs 3-1 (0-0, 3-1, 0-0) Små 1000 tilskuere havde fundet vej til Frøs Arena tirsdag aften. De blev vidner til en rodet affære, hvor det lignede begge hold mentalt allerede havde den forestående liga-premiere i tankerne.

Hjemmeholdet gav debut til 17-årige Tobias Vilykke i målet og han lyste op i en kamp, der ellers ikke bød på mange spillemæssige højdepunkter. Det var bestemt ikke poleret ishockey, publikum blev budt på de første tyve minutter.

Og indledningen på perioden var også ganske chancefattig. Efter fire minutter testede Valdemar Ahlberg dog Gillam i Bulldogs-målet, men tabte duellen til den canadiske keeper. I modsatte ende gav lidt sønderjysk sløseri i defensiv zone en stor chance til Kristian Jensen, men unge Vilykke fik dygtigt afværget.

Kort efter stod Skvorcovs alene i slottet og her måtte Vilykke tage stolpen til hjælp. Halvdelen af perioden rundet og stadig en rodet affære.

I de sidste ti minutter fik sønderjyderne lidt mere flow i spillet, og da David Madsen pillede pucken i offensiv, endte det med en stor chance til Pelletier der imidlertid nærmest fintede sig selv ud. Kort efter serverede Villiam Haag pucken for Nikolaj Krag, men Krag smækkede skiven snert forbi kassen og derfor forblev det målløst før anden periode.

Perioden startede med et sønderjysk overtal men efter lidt start-vanskeligheder, fik hjemmeholdet sat den første scoring. Villiam Haag med pasningen til Krag, der tæt under mål bare behøvede at skubbe skiven ind bag Gillam. Knapt var spillet atter sat i gang, før værterne igen kunne fejre en scoring.

Energisk forarbejde af Pelletier gav chancen til Gustav Nielsen og efter et par fine træk, satte han pucken ind i højre krog. William Boysen måtte kort efter en tur i skammekrogen og gæsterne fik chancen for at slå tilbage med det samme. Det var dog i stedet hjemmeholdet, der vendte spillet, da David Madsen heroisk fightede sig til pucken og fik sendt Svejstrup afsted alene med Mitch Gillam.

Den store forward svigtede ikke.

Tre mål på lidt mere end tre minutter af SønderjyskE. Svingdøren var flittigt igang i de midterste tyve minutter, og Tobias Vilykke måtte hive et par store redninger frem i værternes bur. Ikke mindst Markus Jensen havde flere nærgående forsøg. Med fire minutter til pause måtte SønderjyskE-keeperen imidlertid give fortabt. På et skud fra Mathias Mølgaard, fik Vilykke ikke griberen hurtigt nok op og Mølgaards velplacerede skud bragte fynboerne på tavlen. Slut på aftenens mest intense og velspillede periode.

3-1 før de sidste tyve minutter. Bare to minutter inde i tredje periode, fik Svejstrup en stor chance for at gøre sig til dobbelt målscorer, men Gillam med en fornem benparade. En udvisning til Villiam Haag gav en åben mulighed til Koivisto, men glimrende redning af 17-årlige Vilykke i målet.

Spillet var usammenhængende fra begge hold, men udeholdet kom dog frem til mest i periodens sidste halvdel, hvor Tommy Muck fik det bedste tilbud, men hamrede pucken på stangen. Endnu en udvisning til kaptajn Haag gav en sidste mulighed for fynboerne i seks mod fire, men sønderjyderne holdt stand og sikrede sig sejren i sidste test før sæsonpremieren.

SLAGSKUD: NOTER FRA ALLE de ni Metal Liga-klubber 6-1: Esbjerg synes klar til sæsonstart