Patrick Bjorkstrand blev matchvinder for nordjyderne

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital (2-1,1-2,1-0)

I modsætning til Esbjerg lykkedes det for Aalborg Pirates at holde stand i slutfasen mod Rungsted Seier Capital. Det blev 4-3 til nordjyderne efter en dramatisk og velspillet finalekamp, der blev nøjagtig så underholdende, som de fleste havde håbet.

Patrick Bjorkstrand blev matchvinder.

Kulissen var formidabel i Sparekassen Danmark Isarena, nationalsangen blev sunget som hør og bør og de to finalehold var begge i skræmmende stærke opstillinger.

Og sikke en åbningsperiode, Aalborg og Rungsted leverede fra første minut. Det var fuld skrue fremad af begge hold, og det var Rungsted, der satte det første mål tidligt i kampen.

Nikolaj Rosenthal, Hampus Gustafsson og David Madsen kombinerede sig fremragende ind bag Aalborg-forsvaret og udnyttede lidt sjusket forsvarsspil af hjemmeholdet.

Fremragende start for gæsterne, men det blev lynhurtigt udlignet, da Thomas Spelling kastede en lang tværaflevering over til Emilio Romig. Østrigeren skar ind omkring Kolppanen og lagde skiven i kassen til 1-1.

12 minutter skulle vi ind i første periode, da kampens tredje mål kom. Lasse Bo Knudsen stødte med frem og modtog Ian Edmondsons pasning på tværs.

Et klassisk Aalborg-mål, hvor nordjyderne angreb med alle fem mænd. Morin havde et stolpeskud, Rungsted havde også et par gode bud. 2-1 til hjemmeholdet efter 20 minutter.

Nichlas Hardt slog igen for Rungsted i anden periode.

Først lagde han sig nærmest ned og stødte en pasning fra Mattias Persson op i nettaget, og da Rungsted igen fik powerplay efter en dum udvisning af Anders Koch, var Hardt hurtigt på plads.

Formidabelt styrede han "en sniger" fra Morten Jensen i kassen næsten i overligger-højde.

Fremragende arbejde fra Hardt, der i den grad har spillet sig i topform på det rette tidspunkt af sæsonen.

3-2-målet gav Rungsted selvtillid og gæsterne angreb for det fjerde mål. Specielt Tim Daly var på stikkerne offensivt og havde flere gode forsøg.

Minut 20 til 30 var gæsternes, men hjemmeholdet arbejdede sig stille og roligt til lidt mere initiativ. En lidt tilfældig puck endte fra bagbanden og oppe hos Jeppe Jul Korsgaard, der fuldstændig konsekvent hamrede skiven op i nettet til 3-3.

Det var 20 minutter, hvor begge hold fortsatte det kompromisløse, offensive spil. En fuldstændig åben finale inden tredje periode.

Thomas Spelling har hele sæsonen leveret et hav af assister og hans formidable overblik blev vist frem igen, da Aalborg scorede det, der skulle blive det afgørende mål.

Spelling og Bjorkstrand drog ind over blå linje på kanten af offside og Spelling leverede en perfekt pasning til Bjorkstrand, der scorede til 4-3.

Rungsted tog en challenge, men billederne viste, at Aalborg-spillerne lige og lige var på den rette side.

Tredje periode var i store træk Aalborgs, men Rungsted havde mulighederne for at udligne, da Kolppanen blev taget ud i slutfasen. Her fik hjemmeholdets spillere dog blokeret, og Aalborg er nu "9-0" i slutspilet, altså stadig uden nederlag.

Grundspilsvinderne havde sine bedste i Bjorkstrand og Kabanov, mens Nichlas Hardts to mål naturligvis strålede hos Rungsted.

Der er basis for underholdning igen på søndag. Det er klokken 20 i Bitcoin Arena.

Målfest: Odense vandt første bronzekamp 6-5 SERIEOPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital