Energy slog igen efter nederlaget lørdag mod Rungsted

Esbjerg Energy er blot et enkelt skridt fra finalen om denne sæsons DM.

Vestjyderne, der havde tabt 1-2 lørdag eftermiddag i overtid, formåede i den fjerde kamp i serien at vende billedet igen og vandt stensikkert med 5-2 i Bitcoin Arena.

Første periode var uden frygtelig meget action i det nordsjællandske og blev - næsten som ventet - taktisk præget, målløs og lidt nervøs. Ingen af de to hold turde tage chancer.

Ingen af de to hold havde spillet særlig god powerplay i serien hidtil.

Det gjorde Esbjerg i anden periode, hvor Felix Scheel lagde op til Philip Schultz, der satte 1-0-målet ind i overtal. Pludselig var der liv i Rungsted-mandskabet, der lagde pres på Thomas Lillie for udligne. Hovedparten af de 1400 tilskuere forsøgte at piske hjemmeholdet frem på isen, men uden held.

Esbjerg slog til i powerplay igen. Søren Nielsen til Felix Scheel, der eksekverede sikkert. Rungsted sloges for at reducere, men gæsterne var i nogenlunde kontrol over begivenhederne.

Det blev også 3-0 til Esbjerg inden periodens udløb, da Oliver Kjær - han er virkelig kommet i sving - fik scoret på Rasmus Bjerrrums glimrende oplæg og gæsterne gik yderst komfortabelt til pause.

Små tre minutter inde i tredje periode slog Oliver Kjær til igen og gjorde det til 4-0 i Esbjerg-favør og sejren til gæsterne kom aldrig for alvor i fare.

Branden Gracel reducerede i powerplay og selv om Rungsted forsøgte at forcere, lykkedes det ikke at få sat endnu en reducering.

Felix Scheel fortsatte powerplay-festivalen med 5-1-scoringen og Marcus Olssons reducering - også i powerplay - var blot kosmetik. Esbjerg har taget teten og kan sikre sig finalepladsen hjemme i Granly Hockey Arena på onsdag.

Rungsted har stadig chancen for at vende serien, og skal nogen lave et mirakel, skal det vel være de forsvarende mestre.

Næste akt på onsdag 20:30 i Esbjerg.