Træningskamp: Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 5-3 (2-1, 2-2,1-0)

1642 tilskuere havde fundet vej til Sparekassen Danmark Isarena, og de så Aalborg vinde andendagsgildet mellem de to nordjyske rivaler. Det var nu også fortjent nok det var hjemmeholdet der trak det længste strå, i en ganske underholdende og tæt træningskamp, som altså med de to opgør i ugen her, ender med en sejr til hvert hold.

Knap så meget tempo fra start, i forhold til onsdagens første kamp mellem de to mandskaber, men der var stadig bid i tacklingerne, og flere gode spillemæssige takter hos begge hold. Vi skulle dog halvvejs ind i perioden, før vi fik aftenens første scoring.

Jonas Wilquin, han er hvis kun med for at hjælpe piraterne i nødens stund, var stødt med frem, og hans afslutning blev snittet af Mikkel Bertelsens stav, og snød fuldstændig Kevin Frydkjær i gæsternes bur.

Det bølgede egentlig meget godt frem og tilbage, og i powerplay ser høgene allerede så tidligt på sæsonen giftige ud. Flere gode kombinationer, og scoring af kaptajn Fredric Andersson, der blev spillet godt op af Thörnberg og Frederiksen.

Aalborg kom dog til første pause med en føring, da høgene fumlede i forsøget på at få pucken ud af egen zone. Alt for let blev den mistet, og så stod Tobias Ladehoff klar til at klappe Kabanovs pasning i netmaskerne. 2-1 til hjemmeholdet efter 20 minutter.

Aalborg indledte anden periode med en lynscoring efter 51 sekunder. Hurtig kontra, og herlige pasninger mellem Nikolaj Carstensen og Tobias Ladehoff, hvor førstnævnte sendte pucken i kassen til 3-1.

Ganske få sekunder efter den scoring ramte Mikkel Bertelsen stolpen for gæsterne, og så var vi da i gang med anden periode.

Der var kvalitet i afslutningerne til forskel på de to hold i den her periode af opgøret, hvor Eric Gotz hamrede pucken ind bag en sagesløs Frydkjær i høge-buret. To hurtige Aalborg scoringer på to minutter gav dem en solid føring. Den kunne være blevet større kort efter, men her var overliggeren i vejen for piraterne.

Mikkel Bertelsen gjorde skaden god igen med lidt over fire minutter spillet af anden periode, da han udnyttede Todd Winders fornemme assist. Canadieren tog et rush bag om mål, og fandt Bertelsen, der scorede sikkert. 4-2 i en hæsblæsende begyndelse på anden periode.

Der var muligheder i begge ender, og det var faktisk ganske underholdende at se på. Hvis ikke man vidste det, så ville man ikke tro det var så tidligt på sæsonen.

Gorm Topholt kunne små tre minutter før periodens udløb reducere yderligere for gæsterne. Her fik de alt for meget plads i Aalborg zonen, hvor han blev sat flot op af brødrene Søndergaard, der fik hver deres assist.

Samme Topholt var tæt på at udligne i begyndelsen af tredje periode, men her havde afslutningen ikke samme kvalitet som tidligere i kampen, da han overplacerede sit forsøg. Høgene begyndte den sidste periode bedst, men hjemmeholdet åd sig ind i kampen igen.

Jayden Martin kom i clinch med Tobias Ladehoff, og begge røg i straffeboksen. Desværre kom der i den forbindelse nogle racistiske tilråb mod isen, hvilket absolut ikke hører nogen steder hjemme, og fik halspeaker Thomas Simonsen til at advare om bortvisning omgående, hvis det skete igen.

Pirates havde et par gevaldige chancer efterfølgende, men Kevin Frydkjær spillede fremragende i gæsternes bur i aften. Det samme gjorde kollegaen i den anden ende, George Sørensen i øvrigt også. Han var vaks ved havelågen med tre minutter igen, da Mikkel Bertelsen havde en stor mulighed for at udligne.

Chancen for at udligne fik Jesper Thörnberg også med 1:31 igen af opgøret. Han misbrugte dog det straffeslag holdet blev tilkendt, efter en længere votering blandt de fire dommere. Det var høgenes chance for at få noget af æren med hjem, og i stedet scorede Kabanov i tomt bur ganske få sekunder efter det misbrugte straffeslag.

Derfor blev det til en 5-3 sejr til Aalborg Pirates i den anden træningskamp i sæsonen. De to hold åbner i øvrigt Metal Ligaen med et opgør mod hinanden, så de får set noget til hinanden her i begyndelsen af sæsonen.

Öhman og Downing sikrede Esbjergs første test-sejr Herlev: "Flash" er kun til låns i weekenden