Vestjyderne tog to point. Trevor Cheek udlignede 32 sekunder før tid og blev matchvinder i overtiden

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 3-4 OT (0-2, 2-0, 1-1, 0-1): Andendagsgilde i Rødovre Centrum Arena, hvor Rødovre skulle forsøge at revanchere fredagens nederlag mod Frederikshavn. Esbjerg kom med sejr over Herlev, og vestjyderne i jagt på fjerde sejr ud af fire mulige mod hjemmeholdet i denne sæson.

Esbjerg førte med to, før Rødovre leverede comeback. Trevor Cheek udlignede til allersidst, inden han afgjorde i overtiden. Skuffelsen måtte være stor hos Rødovre, der måtte nøjes med ét point, og vestjyderne vandt dermed også fjerde slag mod Mighty Bulls.

En ellers jævnbyrdig match meget af tiden, men hvor Rødovre i især begyndelsen manglede kvalitet i afslutningerne. Til gengæld fandt gæsterne skarpheden frem til sidst, og holdets fire import-scoringer gjorde udslaget mod det afbudsramte vestegnshold.

Drømmestart på matchen for Esbjerg, der kun skulle bruge 16 sekunder, før pucken lå bag Matt O’Connor. Zazh Pochiro afsluttede fra midten af slottet mellem benskinnerne på den canadiske keeper, og en tidlig føring var en realitet.

Rødovre kom sig hurtigt over chokstarten og kreerede et par ganske gode muligheder ved blandt andet kaptajn Teemu Virtala. Esbjerg-målmand Mathias Seldrup var imidlertid klar i målet og lukkede af.

Med fem minutter til pause øgede Esbjerg til 0-2 ved Matthew Pistilli. Han fik en sukkerpasning fra Sune Hjulmand bag mål, og han klappede fluks pucken uhindret ind uden chance for Matt O’Connor. Ny jubel blandt den lille gruppe Esbjerg-supportere bag det ene mål.

Esbjerg førte med to mål efter 20 minutter, men perioden skred ellers jævnbyrdigt frem. Rødovre med flere chancer for mål, men hjemmeholdet var ineffektive – nøjagtig som mod Frederikshavn. Særligt Steffen Klarskov-kæden i konstant jagt på målene, men den sidste skarphed manglede.

Rødovre bedste fra land i anden periode med flere gode chancer. Maksim Popovic og Morten Andreasen havde begge chancer efter gode aktioner, men Mathias Seldrup lukkede ned.

I hvert fald indtil syv og et halvt minut inde i perioden. For så kunne Rødovre reducere ved Marko Virtala, der styrede pucken ind efter slagskud fra Marco Illemann. Oprejsning til hjemmeholdet.

Kort efter opstod tumult, da Zach Pochiro kørte ind i Matt O’Connor, hvilket fik den canadiske keeper til at appellere kraftigt for udvisning. Spillet fortsatte dog i fem mod fem, og kampen var stadig uden udvisninger.

Rødovre havde momentum i disse minutter. Og halvvejs i perioden kunne Kasper Jensen udligne til 2-2 mod sin tidligere klub ved at prikke pucken ind tæt under mål . Kort forinden havde Steffen Klarskov brændt kæmpe chance, men i anden bølge faldt udligningen. Stærkt comeback af de rødblusede.

Rødovre tog sig en blunder, hvilket gav Matthew Pistilli frit løb mod Matt O’Connor. Den canadiske forward sendte dog pucken forbi mål med syv minutter til pause. Kampen havde steget i intensitet, mens der blev givet alt i nærkampene. I den anden ende skød Miro Keskitalo på overliggeren. Underholdende hockey denne lørdag aften.

Grayson Downing ramte stolpen efter et glimrende Esbjerg-angreb. Jo, kampen bølgede i den grad frem og tilbage med stor nerve i denne fase. Og næste mål kunne tilfalde begge hold. Holdene tog dog en pause inden de sidste 20 minutter.

Tredje periode var kun 17 sekunder gammel, da Nikolaj Zorko lagde pucken over i modsatte side af målet på en kontra. 3-2 til hjemmeholdet, og det til aftenen tyndt besatte fanafsnit ’Sumpen’ kunne bryde ud i jubel.

Esbjerg med lille spillemæssigt overtag efter Rødovres føringsmål, mens hjemmeholdet primært levede på hurtige omstillinger. Ikke ret meget nævneværdigt frem til midten af perioden, hvor Christian Wejse fik kæmpe chance, men han mislykkedes på Matt O’Connor.

Mads Eller og Maksim Popovic med glimrende fremstød kort efter, men sidstnævnte, der var et stort aktiv for Rødovre igen i aften, sendte pucken forbi mål.

Kampen første udvisning faldt først 12 minutter inde i sidste periode. Steffen Klarskov røg til afkøling, og Esbjerg fik sendt et par farlige skud af sted. Målet udeblev dog for Mark Pedersons tropper.

Esbjerg fik lagt presset mod slutningen, og Mathias Seldrup blev erstattet med en markspiller med små to minutter igen. Gæsterne tog også en timeout. Og det hele skulle give pote. Esbjerg lagde gedigent tryk på Rødovres mål, og Trevor Cheek blev manden med udligningen kun 32 sekunder før tid. Kæmpe jubelbrøl hos gæsterne. Kampen skulle i overtid.

Grayson Downing med stor chance i overtiden, hvorefter Trevor Cheek igen dukkede op. Han rundede Teemu Virtala i højre side af slottet, skar ind foran mål, og lagde pucken ind langs isen. Kampen blev således afgjort tre minutter inde i overtiden, og Esbjerg kunne rejse hjem med to point.

Rødovre, der var tæt på alle tre point til det sidste, måtte tage til takke med ét point. En spand kold vand i ansigtet for hjemmeholdet, mens stemningen i Esbjergs omklædningsrum måtte være på sit absolut højeste.