Nordjyderne vandt 6-2 over modløse gæster fra Fyn

Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs 6-2 (2-1,2-0,2-1) Sikker sejr til White Hawks og hurtigt op på hesten igen efter svipseren i Vojens fredag aften. Vendelboerne kørte en 6-2 sejr hjem, og kunne med lidt mere koncentration have vundet meget større. Odense er ramt på selvtilliden, og nederlag på nederlag tærer på kræfterne i det fynske.

Det var ikke overraskende at det var hjemmeholdet der dominerede første periode. De gav ikke meget ro til Odense-spillerne, og testede gang på gang Evan Cowley i fynboernes bur.

Chancer var der nok af, men det var som oftest at den lige skulle spilles større. Der blev groft sagt leget lidt for meget, i stedet for at gøre det enkle.

Ganske som forventet var det høgene der bragte sig foran. Svenske Albin Lindgren blev første målscorer i eftermiddag, da han klappede et slagskud i netmaskerne. 1-0 til et hjemmehold, der også havde pucken på stolpen ved Mikkel Bertelsen.

Derfor var det bestemt heller ikke ufortjent det blev 2-0 efter 14 minutter, da Christoffer Åkesson sendte pucken mellem venner og fjender i det korte hjørne. Cowley var prisgivet i den situation.

Kort efter den scoring kom hjemmeholdet i powerplay, men det er set bedre hos vendelboerne, der ikke fik produceret særlig meget i de to minutter. Til gengæld gjorde Odense det resultatmæssigt mere spændende 30 sekunder senere, da Rasmus Simonsen firstimede pucken ind bag Jukuri fra tæt hold. Fornem scoring af fynboerne, der ellers havde været særdeles sjældne gæster i White Hawks zonen indtil da.

Det var et Odense-mandskab der så ud til at have opgivet på forhånd. Ansigtsudtrykkene på spillere og trænere lignede nogen der var gået forkert, og det er tydeligt at fynboerne glæder sig til sæsonen er slut for deres vedkommende. Blot 15 markspillere havde de taget med til Frederikshavn i eftermiddag.

Derfor ganske nådigt at de blot var bagud 2-1 efter første periode.

Dominansen hos hjemmeholdet bare fortsatte i anden periode, uden de dog spillede godt, og gæsterne var mere eller mindre statister, og havde det kolossalt svært.

Den farlige kæde med Bumagin, Fox og Christopher Frederiksen gjorde det til 3-1. Sidstnævnte scorede efter de to førstnævntes oplæg. Det blev også 4-1, da Radim Piroutek sendte pucken under skinnen på Cowley, og så kunne en Odense-back skovle skiven det sidste stykke over stregen.

Hjemmeholdet gik ned i gear mod slutningen af perioden, og Odense fik et par powerplay muligheder. Ikke at det sendte dem tættere på scoringer, for det var begrænset hvor mange skud de fik sendt afsted mod Jukuri. Finnen var ikke på overarbejde denne søndag eftermiddag.

Tredje periode begyndte med et Odense-powerplay, de ikke fik noget ud af, og så gik der ikke mange sekunder fra hjemmeholdet blev fuldtallige, til Christopher Frederiksen med sin anden scoring bragte vendelboerne på 5-1.

De 1312 tilskuere kunne kort efter se Søren Nielsen ramme stolpen, og White Hawks sværmede omkring Cowleys mål i flere omgange. Det var tæt på 6-1 ved Christoffer Åkesson, inden Odense var sjældne gæster hos Jukuri. Det udnyttede Sebastian Ehlers til at reducere til 6-2, med et skud der gik ind via overliggeren.

Frederikshavn slappede for meget af i tredje periode, og det var som om der var gået juleferie i den. Det udnyttede Odense til et par ganske habile chancer. Det gav ikke noget udbytte, og så blev det i stedet 6-2, da Dane Fox kunne score efter smukt oplæg fra Bumagin. Den kæde er nok Danmarks farligste pt, og producerer masser af point for White Hawks.

God stemning i Nordjyske Bank Arena i eftermiddag, hvor der inden kampen var stor flag tifo. Høgenes fanklub er ved at få banket noget rigtigt stort op at stå, og opbakningen til de lokale helte er stødt stigende.

De kunne feste og kalde spillerne på isen efter kampen, hvor der altså var yderligere tre point til top 2 pladsen, som høgene kraftigt bejler til. Nu holder de vejret og spiser and og flæskesteg i Frederikshavn, og så er de klar til to store brag mod Aalborg mellem jul og nytår.

Herning afgjorde vigtigt opgør på scoring i undertal OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy