Højdepunktet kom til allersidst i Frøs Arena, hvor en sjælden ting skete

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 4-1 (1-0, 1–1, 2-0)

SønderjyskE og Rødovre Mighty Bulls krydsede klinger i Vojens fredag aften.

Hjemmeholdet skulle prøve at fortsætte de positive takter under midlertidig træner Anders Førster og samtidig revanchere nederlaget i det seneste møde med Tyrene fra Rødovre.

Gæsterne kom dog også med selvtillid efter et par stærke optrædener og senest en sejr over Herning Blue Fox i onsdags.

Det blev en afventende start fra begge holds side, og de store chancer lod derfor vente på sig.

Ganske vist forsøgte Marcus Almquist sig efter små tre minutter, men skuddet voldte ikke Patrick Galbraith problemer.

SønderjyskEs førstefemmer har været et stærkt kort for sønderjyderne, og var det ligeledes fredag aften.

Det var den kæde, der producerede mest og også satte udeholdets defensiv på den første prøve.

Villiam Haag med et godt riv mod William Rørths kasse, men forbi opstanderen.

Hjemmeholdet havde dirigentstokken og Valdemar Ahlberg skabte to fine muligheder, uden skiven dog fandt vej til nettet.

Et par udvisninger, en til hvert hold, knapt midtvejs i perioden, gav heller ikke bonus, så fortsat 0-0 ved midtvejsmærket.

SønderjyskE har været hårdt ramt på backsiden, og de trængsler blev ikke mindre, da Daniel Kønig måtte udgå.

Den hårdføre back gav det et skud i et enkelt skifte men måtte skøjte til pause før holdkammeraterne.

Værterne kunne til gengæld glæde sig over, at måltavlen kom på arbejde kort efter, da Villiam Haag elegant afdriblede Rødovre-keeperen og sendte hjemmeholdet i front efter små 12 minutters hockey.

Resten af perioden var det fortsat hjemmeholdet med mest initiativ, og Nikolaj Krag med muligheden for at fordoble føringen, men Rørth klarede ærterne, og derfor blev det ved 1-0 efter de første tyve minutter.

Anden periode blev ikke ligefrem præget af højt tempo og præcise pasninger.

Spillet var ganske rodet, men da Jonas Schulz måtte en tur i straffeboksen, øjnede gæsterne muligheden i fem mod fire.

Værternes box stod imidlertid ganske godt og udeholdet formåede ikke at tilspille sig de store chancer.

Kort efter hjemmeholdet var blevet fuldtallige, fik Rødovre til gengæld en stor mulighed, da Mads Eller tæt under mål udfordrede Patrick Galbraith, men keeperen havde en stor aften.

Samme Mads Eller røg kort efter til afkøling to minutter og det var William Boysen tæt på at udnytte.

Svingdøren i straffeboksen var ikke færdig med at komme på arbejde og det betød nyt power play til gæsterne.

Patrick Galbraith hev en vanvittig redning frem på Mads Ellers afslutning, men måtte et halvt minut senere give fortabt, da Frederik Gymer elegant vippede pucken ind højt i målet, 1-1.

Tyrene forsøgte at bygge på med det samme, men i stedet slog SønderjyskE kontra.

Gustav Nielsen med afslutning fra distancen og på returen kunne Mathias Borring putte gummiskiven i kassen.

2-1 til hjemmeholdet før tredje periode.

Det blev en stillingskrig de sidste tyve minutter.

Det var stadig værterne, der tilspillede sig de fleste chancer, som da Nikolaj Krag efter en fin kombination med Will Pelletier kom på skudhold.

Men også gæsterne kom til muligheder, og her var det ad to omgange Christian Thunbo, der forsøgte sig mod veloplagte Patrick Galbraith.

Til trods for kampen blev afviklet ganske fair langt det meste af tiden, faldt der stadig udvisninger her og der, men der var ikke for alvor snert i overtalsspillet denne aften i Vojens.

I fem mod fem derimod opstod en stor chance til David Madsen, der måske kunne have spillet muligheden større, men forsøgte sig fra en spids vinkel og Rørth fik dygtigt lukket af.

Fem minutter igen og gæsterne skulle sætte alle sejl til i jagten på udligningen.

SønderjyskE stod imidlertid solidt defensivt og Rødovre havde svært ved at etablere et pres.

William Rørth blev erstattet af en sjette markspiller, men Patrick Galbraith tog, hvad der kom.

Will Pelletier erobrede pucken tæt på banden og iskoldt smed han skiven hele vejen ned i det tomme mål.

Kampen lukket.

Men aftenens detalje havde de 2300 tilskuere fortsat til gode.

Da William Rørth igen blev trukket endte den sorte gummiskive hos Patrick Galbraith og den tidligere landsholdskeeper tog sigte mod det tomme mål og trykkede af.

Da pucken gled det sidste stykke over stregen, udløste det aftenens største jubelbrøl og spillerne fejrede euforisk keeperens scoring.

4-1-sejr til SønderjyskE og dermed femte sejr i de seneste seks kampe til sønderjyderne efter afskeden med cheftræner Mario Simioni.

Mighty Bulls kæmpede ganske vist bravt, men manglede skarphed. Man fik aldrig den nødvendige flow i spillet og måtte derfor tage tomhændet tilbage til hovedstaden

Matchvinder havde ikke tid til fejring: Jeg skulle nå færgen Spænding til det sidste, da Odense fik ram på Esbjerg