Der var spænding til det sidste, da Odense fredag aften besejrede Esbjerg med 4-3. Kampen fandt først sin afgørelse et par minutter før tid.

Odense Bulldogs - Esbjerg Energy 4-3 (1-1, 1-0, 2-2)

Odense og Esbjerg tørnede fredag aften sammen for anden gang på en uge, da Odense lage is til på Fyn. Til aftenens opgør stillede fynboerne uden Frederik Søgaard, Harjis Brants, Justin Hamonic, Alberto Pison og Rasmus Simonsen, mens gæsterne fra Esbjerg måtte undvære Philip Larsen, Frederik Bjerrum, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen.

Målmandsduellen stod mellem Mitch Gillam og Mathias Seldrup.

To fine scoringer i fynsk-domineret åbningsperiode

Trods fem jævnbyrdige og livlige åbningsminutter, så var det småt med de oplagte scoringsmuligheder, indtil Esbjergs Josh Winquist med en præcis tværpasning, satte Andreas Grundtvig perfekt op til afslutning fra udkanten af slottet. Grundtvig takkede for muligheden og eksekverede sikkert med en høj afslutning på Gillam og dermed 0-1 til vestjyderne.

Josh Winquist indkasserede periodens første og eneste udvisning små to minutter efter Esbjergs føringsmål. I power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning behøvede Odense kun 42 sekunder, for at bringe balance i regnskabet. Efter fornemt overtalsspil nettede Fynboerne efter en recept, der mindede meget om Esbjergs åbningsmål. Det var her Sebastian Ehlers, der med en perfekt timet tværpasning fandt Joakim Thelin, som køligt sendte pucken op over skulderen på Seldrup til 1-1.

Udligningen gav Odense-spillerne blod på tanden og det var fynboerne der havde kampens momentum i de efterfølgende minutter, hvor især Jonathan Brinkman kom i fokus med et par gode muligheder for værterne, der dominerede billedet rent spillemæssigt, uden dog at komme frem til de helt åbne chancer.

Gæsterne var knapt så meget på pucken og talte heller ikke mange afslutninger, men alligevel virkede vestjyderne ganske farlige, når de rørte på sig. Brandon Magee fik en gylden mulighed på et break away-forsøg efter 13 minutter, men canadierne formåede ikke at overliste Gillam i hjemmeholdets mål. Tre minutter senere var selvsamme Magee atter tæt på for Esbjerg, da han forsøgte sig med en styring tæt under mål. Der blev dog ikke scoret yderligere i åbningsperioden, hvor Odense vandt skudstatistikken med solide 9-2.

Dramatik og tumult i anden periode

Odense fortsatte de gode takter fra indledningen af anden periode, hvor Martin Larsen tegnede sig for værternes første forsøg, da han efter et par minutters spil sendte et drøjt hug af sted fra udkanten af faceoff-cirklen.

Der stod i det hele taget Odense på det meste i denne fase af kampen. Fynboerne virkede mere pucksikre og determinerede end Esbjerg-spillerne, der kunne se hjemmeholdet komme frem til syv afslutninger i træk, uden at gæsterne for alvor formåede at nærme sig Odense-målet. Tre af disse afslutninger kom ganske vist i undertal, da Arturs Salija fik raget en uhensigtsmæssig udvisning til sig for en slashing.

I den spillemæssigt lidt ensidige periode lå det derfor også lidt i kortene, at fynboerne snart ville bringe sig på måltavlen igen. Da Aleksi Halme så måtte til afkøling i to minutter for en tripping netop, som man havde rundet periodens halvvejsmærke, ja så blev presset mod vestjyderne selvsagt ikke mindre.

Fynboerne viste solidt overtalsspil med god puckkontrol og scoringsmulighederne stod da også næsten i kø. Til sidst i power playet kunne gæsterne da heller ikke modstå presset længere, da Joakim Thelin, med sin anden scoring i opgøret, ganske fortjent sendte Odense foran med 2-1 på en følt afslutning fra distancen.

Esbjerg dog fik lagt et vist pres på fynboerne hen mod periodens slutning, hvor man også kom frem til en lille håndfuld chancer, uden at det dog lykkedes for vestjyderne at komme på tavlen.

At der ikke faldt flere scoringer i perioden var ikke ensbetydende med at opgøret var kedeligt eller udramatisk. Mod slutningen af perioden kom temperamenterne således i kog, efter en situation hvor Gunnars Skvorcovs satte en hård og høj tackling på Csanad Erdely, der røg en tur i isen efterfølgende.

Selve episoden kastede ikke nogen udvisning af sig, men til gengæld udbrød der efterfølgende tumult på isen, som kastede en række udvisninger af sig. Heriblandt en badebillet til Esbjergs Jeff King og Odenses Kristian Jensen. Tumulten betød også, at Esbjerg kunne starte tredje periode med deres første og eneste overtalsmulighed i opgøret.

Odense afgjorde to minutter før slutsignalet

Men trods en ekstra spiller på isen, så formåede Esbjerg ikke at slå scoringsmæssig kapital af det spillemæssige overtag tidligt i tredje periode, hvor værterne altså klarede frisag i undertal.

Overtalsmuligheden synes dog alligevel ikke helt uden betydning, da den gav vestjyderne mulighed for at æde sig ind på fynboernes hidtidige spillemæssige overtag. Esbjerg formåede således at fastholde momentum efter Odense-udvisningens udløb, og små tre minutter inde i perioden gav dette momentum pote for vestjyderne. Brandon Magee var her hurtig i opfattelsen bag værternes mål, hvor han udnyttede at Odense ikke fik clearet pucken; skiven blev sendt ind foran kassen, hvor Oliver Kjær tæt under mål ikke havde nogen problemer med at gøre det til 2-2.

Glæden skulle dog vise sig ganske kortvarig i Esbjerg-lejren, der mindre end et minut senere kunne se Odense genetablere føringen, da Mathias Mølgaard med kampens flotteste detalje gjorde det til 3-2. Mølgaard modtog pucken i god fart omkring midten af banen, hvorefter han rundede Esbjergs vikarierende kaptajn Gordie Ballhorn, inden han strøg på tværs af Esbjerg-målet og usvigeligt sikkert sendte pucken op i nettaget. Fremragende scoring af den rutinerede Odense-forward.

Esbjerg slog tilbage 12 minutter inde i perioden, hvor Grayson Downing støbte kuglerne for vestjyderne. Den elegante canadier arbejdede stenhårdt bag Odenses mål, hvor han fik vristet pucken fra værterne. Via Simon Grønvaldt endte skiven inde foran mål, hvor Aleksi Halme fik sendt den det sidste stykke ind over stregen til 3-3.

I slutfasen pressede Odense på for at genetablere føringen og det pres gav pote godt to minutter før slutsignalet. Markeringerne svigtede i Esbjerg-defensiven og så kunne Kimi Koivisto, fra en position bag mål, skære ind foran Seldrup og ligge pucken fladt i kassen til 4-3. Episoden blev set igennem på video af dommerne, der i første omgang ikke havde dømt mål. Men det ændrede sig altså efter en videogennemgang.

Esbjerg satsede mod slutningen og spillede seks mod fem i et minuts tid. Jason Jaspers kaldte også en timeout med 40 sekunder tilbage af kampen. Men lige lidt hjalp det for vestjyderne, der måtte rejse tomhændede hjem fra Odense. Bemærkelsesværdigt var det i øvrigt, at Esbjerg kun registrerede 12 afslutninger på mål denne aften, hvor Odense med 24 afslutninger talte præcist dobbelt så mange skud på mål.

GALBRAITH SCOREDE, da SønderjyskE slog Rødovre Effektivt Herning-hold tog alle tre point i Rungsted