Fortjent og sikker sejr til Bulldogs i dagens femte kvartfinaleslag

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 4-0 (1-0,2-0,1-0)

Odense Bulldogs har matchbold.

Det er fakta efter seriens femte kamp i eftermiddag, hvor fynboerne vandt sikkert med 4-0 over Esbjerg

På en dag, hvor intensiteten hang i en tung dyne over spillere og tilskuere i Odense, startede det hele jævnbyrdigt, men set over hele kampen, var de fynske hunde bedst kørende og specielt i anden periode sad hjemmeholdet totalt på kampen.

Helt symbolsk var situationen ved 3-0-målet til Odense, hvor Csanad Erdely faktisk havde en friløber.

Men han blev oversprintet af en backcheckende Sebastian Ehlers.

Da spillet kort efter igen var oppe foran Esbjerg-buret, kombinerede Jonas Bjerrum og Radim Piroutek sig til en fynsk scoring til 3-0. Det lignede en tidlig afgørelse allerede efter 27 minutter.

Kampen begyndte ellers ganske jævnbyrdigt – hvilket vi vel alle forventede i Spar Nord Arena.

Martin Larsen stødte med frem til Odenses første mulighed, i den anden ende skød Brandon Magee et par gange i powerplay og udfordrede Bergvik for første gang.

Efter syv minutter kom det første mål: Kristian Jensen, Michael Keränen og Tommy Muck broderede sig op gennem banen og sidstnævnte satte 1-0-målet sikkert ind.

Tre minutter senere havde Esbjerg sin største mulighed i perioden:

Det var et fladt skud fra blå linje, som Bergvik ikke fik fat i. Pucken lå få centimeter foran stregen, men hjemmeholdets spillere fik gravet den ud i en situation, hvor stort set samtlige markspillere endte med at tumle inde omkring Bulldogs-målet.

Samme situation – dog med knap så meget kaos – opstod, da Jonathan Brinkman, banens bedste i dag sammen med Radim Piroutek og Fredrik Bergvik - udfordrede Seldrup i Esbjerg-buret. 1-0 til hjemmeholdet efter 20 minutter var helt i orden, Odense havde haft lidt mere initiativ.

Fynboerne dominerede anden periode stort.

Det blev 2-0, da Radim Piroutek fandt Jonathan Brinkman, som scorede sikkert efter et par flotte kombinationer mellem de to angribere.

Derefter kom altså situationen fra indledningen af denne kampreportage, en situation hvor Odense-spillerne ganske enkelt var skarpere og havde mere overskud end gæsterne.

Odense havde flere muligheder for at score til 4-0 inden anden pause, men hvor var Esbjerg denne eftermiddag?

Vestjyderne syntes ikke rigtigt at have kræfter til for alvor at sætte sig fast i Odenses zone i de to første perioder.

Med til historien hører dog også, at marginalerne ikke var på Esbjergs side:

Josh Winquist havde et klokkerent stolpeskud i første periode, og i begyndelsen af tredje periode blev et skud fra Gordon Ballhorn rettet af. Bergvik fik ikke fik fat i pucken, der dumpede ned på stolpen bag Odense-målmanden.

Udviklingen i slutfasen var ganske naturlig: Odense trak sig lidt tilbage og overlod pucken til Esbjerg, der skal roses for ikke at give op eller forfalde til dumheder.

Havde det ikke været for en storspillende Bergvik i Odense-målet, havde Esbjerg også reduceret i første halvdel af tredje periode.

Svenskeren var her, der og allevegne, og på Energy-spillernes vegne kunne man sidde og undre sig over, hvor denne vilje til at spille offensivt havde været i de første 40 minutter.

Odense havde sine kontrachancer og var i kontrol i tredje periode. Da Esbjerg havde taget målmand Seldrup, scorede Gunars Skvorcovs i tomt bur og fynboernes fans kunne hive ”4-0-sangen” frem i de sidste minutter.

Esbjerg har chance for at hive en kamp syv hjem tirsdag aften i Granly Hockey Arena. Det bliver en gyser!

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Odense-Esbjerg OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls