Kampstart 14:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg leverede et stærkt comeback fredag aften, hvor det blev til en 4-3-sejr i Rødovre.

Nordjyderne er på den måde i gang med at levere det resultat, som de fleste formentlig havde tippet inden serien gik i gang.

Men det har ikke været uden sværdslag og Rødovre har i den grad skabt besvær for nordjyderne.

Og det kan Rødovre sagtens gøre igen, for Aalborg er ikke kommet nemt gennem hjemmekampene mod Olaf Ellers fightere, hvis omstillingsspil har været lynende farligt i den her serie.

Det må være Aalborgs første punkt på planen at dæmme op for gæsternes omstillinger og få gang i de karakteristiske lange angreb, som Pirates er så gode til. Men det kræver, at Pirates-spillerne forventer, at Rødovre-spillerne er helt oppe i haserne på dem i hver nærkamp. 

Rødovres opskrift må være solidt spil i egen zone, og ikke de pucktab, som kostede et par mål i fredags. Kommer Rødovre først bagud med et par mål, bliver det yderst vanskeligt at komme igen

Det forventer vi: Tungt pres på Rødovre-målet fra kampstart, for Aalborg vil forsøge at lukke den her serie så hurtigt som overhovedet muligt. Desto længere Rødovre holder igen, desto større er chancen for en overraskelse.

Hold øje med: Thomas Spelling nettede to gange fredag. Er han på scoringskurs igen? Mikkel Binou Jensen har været en af Rødovres mest brugte spillere i serien og scorede et flot mål til 3-4 fredag.

Skader/karantæner: Rødovre spillede uden Mikkel Persson fredag aften, mens Aalborg manglede Jonas Brøndberg og P-O Morin. Calder Brooks fik en hård medfart fredag aften og spiller næppe i dag.

Historikken: Siger 4-2 i sejre til Aalborg i grundspillet og altså nu 3-1 til nordjyderne i slutspillet. Bliver dette den sidste kamp mellem de to hold i denne sæson?

Statistikken: Aalborg har været spillemæssigt dominerende i samtlige fire kampe og står med 4.9 i expected goals i snit, hvor Rødovre blot står med 1.24. Expected goals er altså det som man ud fra chancerne i kampene kunne have forventet. I virkeligheden står Rødovre på 2.0 mål i snit, mens Aalborg har 3.3 mål i snit pr. kamp. 

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads i Sparekassen Danmark Isarena i eftermiddag.


Bulldogs arbejdede Esbjerg ned på 40 minutter OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy