Et hattrick af Oliver Kjær og en stærk tredje periode med en sjælden set Esbjerg-effektivitet, sikrede tirsdag aften vestjyderne en sikker sejr på 5-1. En altafgørende kamp syv venter dermed i Odense på fredag.

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)

Odense havde tirsdag aften den første af to mulige matchbolde, da fynboerne gæstede Granly Hockey Arena til kvartfinalekamp nr. 6. Til aftenens kamp måtte Odense undvære Mathias Mølgaard, Alberto Pison og Rasmus Simonsen, mens Esbjerg var uden Grayson Downing, Tobias Ebener, Yanick von Bergen og Sebastian Skovning. Målmandsduellen stod mellem Fredrik Bergvik og Mathias Seldrup.

Jævnbyrdig og målløs åbningsperiode

Kampen fik en relativt rolig åbning og det var da også småt med nedslagsmærker i kamprapporten i de første otte minutter, hvor de to mandskaber følte hinanden lidt an.

I det niende minut rørte Esbjergs Brandon Magee på sig i offensiv zone, hvor han med glimrende antrit og højt tempo gik på mål, inden han kom til en glimrende afslutning, som Fredrik Bergvik dog tog sig kærligt af i gæsternes mål.

Vestjyderne havde i det hele taget nogle gode minutter midt i første periode, hvor man omkring det 10. minut formåede at sætte gæsterne under et vist pres. Josh Winquist tegnede sig her for et kraftfuldt forsøg, men vinklen var en tand for spids og det blev da også ved lige ved og næsten for hjemmeholdet.

Gæsternes Markus Jensen måtte en tur i straffeboksen for en holding i det 11. minut og Esbjerg fik dermed chancen i power play. Som bekendt har overtalsspillet ikke ligefrem været vestjydernes spidskompetence i slutspillet, hvor man endnu ikke har fået scoret i power play. Det faktum blev der ikke ændret på i løbet af aftenens kamp, hvor Esbjerg fortsat ikke formåede at få prikket hul på power play-bylden.

Til gengæld kom værternes Phillip Schultz frem til et nærgående forsøg, da han efter 14 minutters spil viste noget af det direkte spil der er behov for, hvis Esbjerg skal gøre sig forhåbninger om at avancere til semifinalerne. En baghåndsafslutning tæt under mål fik presset Bergvik ud i en halvstor redning.

En lettere frusteret Juuso Walli indkasserede Esbjergs første udvisning i kampen, da han efter 19 minutter måtte til afkøling for en slashing. Men fynboerne formåede heller ikke at få scoret i åbningsperioden. Til gengæld kunne gæsterne starte anden periode med en mand ekstra på isen.

Fynsk føring og vestjysk udligning

Gæsterne formåede ikke at score i overtalsspillet, men Odense formåede alligevel at tage kampens føring fire minutter inde i anden periode, hvor Markus Jensen fik lige lovligt let spil. Recepten fra Odense var ganske simpel: Man brugte få stationer i omstillingsspillet, inden Markus Jensen selv bar pucken frem over både red line og blue line, inden han tog chancen med en afslutning fra udkanten af faceoff-cirken. Selvom Philip Larsen befandt sig mellem Jensen og Esbjerg-keeper Seldrup, så strøg pucken ind bag Esbjerg-målmanden til 0-1.

Odense kunne have udbygget føringen et par minutter senere, da Michael Keränen fandt Vili Latinen tæt under mål med en fremragende pasning. Men til stor lettelse for Esbjerg-spillerne, så gik forsøget lige forbi mål.

Esbjerg formåede at slå tilbage i det 8. minut, da Frederik Bjerrum viste godt overblik og fandt en fremadstormende Oliver Kjær med en perfekt timet pasning lige midt i slottet. Kjær tøvede ikke, da han tæt under mål løftede pucken op over Bergvik til 1-1.

Et minuts penge senere havde Odense pucken i mål og gæsterne troede da også, at de havde taget kampens føring. Men efter dommernes videogennemgang blev målet annulleret og altså dermed fortsat 1-1 på måltavlen.

Gæsterne havde herefter kampens momentum i en rum tid, hvor der var sved på panden i Esbjerg-defensiven. Men Esbjerg-forsvaret formåede dog at modstå det fynske pres.

Tættest på en scoring i periodens slutfase var Rasmus Bjerrum, der blev sat perfekt op til afslutning lige midt for mål i det 18. minut. Men Bergvik tog godt fra i målet og opgøret var dermed helt åbent forud for tredje periode.

Effektive Esbjerg trak fra i tredje periode

I tredje periode formåede Esbjerg til gengæld at fjerne al tvivl om kampens udfald, da man med en sjælden set vestjysk effektivitet nettede fire gange på mindre end ti minutter.

I periodens 7. minut forsøgte Odense-backen Martin Larsen at sende pucken ud af egen zone, men Gordie Ballhorn huggede i stedet til skiven ude fra blue line og selvom der ingen trafik var foran mål, så fik pucken lov til at gå hele vejen. Esbjerg var dermed oppe med 2-1.

Fire minutter senere øgede Esbjerg også til 3-1, da pucken via en Odense-skøjte lidt tilfældigt endte lige for næsen af Oliver Kjær, der resolut scorede sit andet mål i kampen. Der var spillet knapt 11 minutter af perioden.

Halvandet minut senere var selvsamme Oliver Kjær på spil igen. Under en afventende Odense-udvisning spillede Esbjerg seks mod fem og puckomgangen blandt de seks Esbjerg-spillere var her ganske glimrende. Jeff King og Josh Winquist kombinerede fint og satte Kjær perfekt op til afslutning fra udkanten af faceoff-cirklen, hvorfra et slagskud effektivt blev sendt i kassen.

Esbjerg var dermed oppe med 4-1 og Oliver Kjær havde fuldendt sit hattrick. Esbjerg fik samtidigt vist hvordan overtalsspillet skal gribes an; spændende om vestjyderne igen kan vise prøver herpå fredag aften i Odense.

Hen mod kampens slutning satsede Odense hele butikken, da Bergvik blev erstattet af en ekstra markspiller med godt fire minutter tilbage af perioden. Der gik dog ikke mere end omkring fem sekunder, før Andreas Grundtvig havde sendt pucken ned i det tomme Odense-mål. Vestjyderne havde dermed scoret på fire ud af syv afslutninger i tredje periode og sikret sig en overbevisende sejr på 5-1.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Esbjerg-Odense Optakt: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs