Vestjyderne er i semifinalen efter en flot sejr i den afgørende kamp i det fynske

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 1-4 (0-1,1-3,0-0) Esbjerg Energys skarphed og Odense Bulldogs mangel på samme endte med at være forskellen, da vestjyderne sikrede sig pladsen i semifinalen, efter en dramatisk og fysisk syvende kamp i kvartfinaleserien. Mathias Seldrup blev Man of the Match og lukkede kun et mål ind trods 33 fynske forsøg.

Den syvende og afgørende kvartfinale mellem begyndte i det forventede hektiske tempo, hvor begge hold kæmpede for hver eneste centimeter. Begge hold gik benhårdt efter at få pucken arbejdet ind foran mål, og det skabte et par store chancer i begge ender.

Heriblandt en stor dobbeltchance til vestjyderne efter godt tre minutter, da Michael Keränen smed pucken væk. Josh Winquist var først over den, men Frederik Bergvik var på plads med to store redninger.

I den anden ende hvad de fynske værter flere chancer, og især Sebastian Ehlers burde nok have bragt hjemmeholdet foran lidt over seks minutter inde i kampen. Joakim Thelin vandt pucken i offensiv zone og spillede Ehlers fri foran mål, men Mathias Seldrup fik i sidste sekund fat i afslutningen.

En dyr afbrænder af Ehlers, som kostede blot 20 sekunder senere. Gæsterne kørte kontra og efter en mislykket clearing fik Oliver Kjær pucken, men modsat kamp seks hvor han var i afslutterens rolle, lavede han et fantastisk oplæg til Andreas Grundtvig ved bagstolpen. Herfra kunne den rutinerede Esbjergspiller let give vestjyderne føringen.

En vigtig første scoring for gæsterne, som dog måtte se at det var hjemmeholdet, der i store dele af resten af perioden var bedst. Odense fik sendt en masse afslutninger mod mål, og satte flere lange og udmarvende angreb sammen. Det skabte en masse kaos, men pucken ville bare ikke ind i første periode, hvor Seldrup viste sit tårnhøje niveau, mens fynboerne manglede skarpheden.

En ineffektivitet, som var tæt på at blive straffet til sidst i perioden af Esbjerg, da Csanad Erdely flot fik staven på pucken tæt under mål, men uheldigvis for vestjyderne gik pucken snært forbi den nærmeste opstander.

Bergvik faldt sammen midtvejs i opgøret

2­-0-scoringen kom dog kort inden i anden periode, da Gordie Ballhorn igen, igen sendte et missil ind bag Frederik Bergvik. Direkte efter en faceoff, blev pucken spillet tilbage til Esbjerg-backen, som hamrede et knaldhårdt skud direkte op i det nærmeste målhjørne bag en forstenet Bergvik.

Hjemmeholdet svarede dog igen kort efter, da Joakim Thelin fik reduceret. Sebastian Ehlers sendte pucken ind foran mål, og efter stor forvirring hos alle spillerne i slottet, fandt Thelin pludselig den løse puck og fik skrabet pucken ind bag Seldrup.

Odense havde momentum og Spar Nord Arena kogte. Der var larm og håb, men lige så pludseligt som den var kommet, forsvandt den nyskabte energi ti minutter inde i anden periode, da Csanad Erdely gjorde det til 1-3.

I undertal misbrugte Vili Laitinen chancen for at smide pucken ud af zonen og serverede pucken for Esbjerg-spillerne. Josh Winquist fandt Erdely, som hamrede pucken utageligt op i det fjerneste målhjørne.

Hjemmeholdet prøvede ihærdigt at finde en vej tilbage i kampen, men skarpheden i begge ender var hjemmeholdets banemand denne fredag. Et faktum som blev vist, da en ellers god og smart afslutning fra Marcus Jensen skabte en stor retur til Kimi Koivisto. Med helt frit mål skulle finnen bare sende pucken ind mod mål, men afslutningen strøg en meters penge forbi den venstre stolpe.

Igen manglede den sidste skarphed for hjemmeholdet, og i stedet for en reducering blev det en ny scoring fra Esbjerg. Denne gang efter et kæmpe drop af Bergvik, da et relativt simpelt skud fra Simon Grønvaldt slog ham. Bergvik og det fynske publikum virkede modløse og i chok, mens Esbjerg lignede et hold som cruisede i semifinalen efter anden periode. 4-1 til Esbjerg efter 40 minutter.

Frederik Bergviks sæson var ovre, og ind til tredje periode kom Frederik Søgaard til sin første optræden i playoff for Odense Bulldogs.  Søgaard leverede en fin præstation i målet, men offensivt var kræfterne tømt hos fynboerne, og Esbjerg Energy leverede en fantastisk og professionel indsats. Derfor var det en meget chancefattig periode, hvor ingen af holdene fik skabt det store.

På den måde tikkede minutterne af uret, og til sidst kunne Esbjerg Energy juble over en stor sejr på 4-1 og tog dermed serien 4-3 i kampe. Dermed kvalificerede vestjyderne sig til semifinalen, hvor de skal op imod de forsvarende mestre og grundspilsvindere fra Aalborg Pirates.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Odense-Esbjerg Tallene i Odense-Esbjerg-serien: Hvem har spillet flest minutter, bedste og dårligste +/-