Den klassiske kamp spilles i november og kan blive begyndelsen på en ny tradition

I ”gamle dage” var det af højdepunkterne i sæsonen, når det danske landshold blev udfordret af Pressens Hold, der blev udtaget af journalisterne. Det var dengang, der blot var en enkelt eller to imports på holdene, og hvor de danskere, der følte sig forbigået på landsholdet kunne få hævn over landstræneren.

En enkelt gang i dette årtusinde har kampen været genoplivet, og nu sker det igen. På grund af Corona-udfordringerne er det vanskeligt for det danske landshold at få internationale kampe på plads, og i novemberbreaket erstattes landskampe mod andre nationer med to matcher: I den ene mødes A-landsholdet med U25-landsholdet, men højdepunktet bliver med sikkerhed matchen mellem A-landsholdet og Pressens Hold, der formentlig udelukkende kommer til at bestå af de bedste imports fra Metal Ligaen.

Så har vi altså spillere som Prapavessis, Hanna, Mitchell, Bumagin, Kabanov, Olsson og et hav af andre ligastjerner, der udfordrer Danmark med Heinz Ehlers som landstræner i boksen.

- Det er afgørende for landsholdet at få modstand af stor sportslig værdi, og det mener vi bestemt er tilfældet både med U25-landsholdet og ikke mindst Pressens Hold. Det kan kun blive underholdende at se A-landsholdet mod Metal Ligaens stjernespillere, siger Metal Ligaens kommercielle chef Thomas Bjuring.

- Forhåbentlig kan vi lave en god event ud af kampen, og vi vil meget gerne invitere de tilskuere med, der har været med i Unlimited-konceptet. Det kræver selvfølgelig, at samfundet åbner yderligere, hvis vi skal gøre noget større ud af kampene. Men det er en kærkommen lejlighed til at genoplive en god duel og jeg hæfter mig ved, hvor mange tilskuere, der mødte op til Hockey Stars i Rødovre sidste sommer. Vi kan skabe noget lignende, tilføjer han.

U25-landsholdet spiller mod Danmark 5. november og to dage senere gælder det Pressens Hold mod landsholdet. Formentlig med en kamp øst for Storebælt og en kamp vest for Storebælt.


Storspil af Simon Nielsen og Hernings defensiv i Aalborg ADAM CRACKNELL til Esbjerg - 210 NHL-kampe til Energy