Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist tipper semifinalerne

Da Metalligaen.dk traditionen tro bad Peter Fredberg, Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist, tippe de fire kvartfinaler, var han klar og ramte vinderne hele vejen rundt. I duellen mellem Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks havde han forudsagt, at den ville blive afgjort i den syvende og sidste kamp.

Nu spørger vi ham igen. Og stiller tre spørgsmål.

1)   Hvordan oplever du niveauet i ligaen?

2)   Sæsonens største negative overraskelse?

3)   De to finalister?

”Jeg er glad for især det første spørgsmål. Jeg er meget imponeret over niveauet. Man taler så meget om publikums betydning. Her er der ikke engang de berømte to ludere og en lommetyv. Og spillerne giver alt og lidt til. Jeg er så heldig, at jeg som skriverkarl får lov at komme ind i det forjættede land. Jeg kunne unde mange tusinde den fornøjelse. Spillerne kæmpe det hvide ud af øjnene i et forrygende tempo. Min ros gælder også trænerne,” siger Peter Fredberg.

”Den negative overraskelse? Uha, den rammer også mig. Inden sæsonstarten tippede jeg nemlig Herning Blue Fox. Jeg troede, at rekordmestrene efter en pause på ni år ville vende tilbage og tage den 17. titel. Men nej. Det bliver garanteret heller ikke sidste gang, jeg tager fejl.

Nu til det sværeste spørgsmål. De kommende finalister. Det er for let at sige, at de fire, der er tilbage, er lige gode. Lidt mere nuanceret vil jeg sige, at alle fire har kvaliteter, der kan gøre dem til mestre. Jeg bliver ikke overrasket, hvis begge serier afgøres i den syvende kamp.

Aalborg Pirates versus Esbjerg Energy. Jeg giver piraterne et plus på danskersiden og med de rolige dage, de har haft, mens Esbjerg Energy har været igennem en fysisk og mentalt opslidende serie mod fjerde periode-specialisterne fra Frederikshavn White Hawks.

I den anden semifinale tror jeg, at Rungsteds savn af kaptajnen og playmakeren Marcus Olsson bliver større, end man har lyst til at erkende. Det er selvfølgelig ikke det eneste, der afgør sagen, men der er kommet et forstyrrende element ind i det elles velsmurte nordsjællandske maskineri, man ikke kan ignorere. Grundserievinderne nåede heller ikke topniveauet i serien mod Rødovre trods 4-0 sejr.

Jeg er meget imponeret over Final4-vindere fra SønderjyskE, som er braget igennem og senest eliminerede Herning Blue Fox i fire kampe. Min mavefornemmelse siger, at Marios SønderjyskE boblende af selvtillid drøner videre. Og det kan betyde et farvel til grundseriens vinder,” siger Peter Fredberg.

Her er Peter Fredbergs bud. Kort og kontant:

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE: SønderjyskE vinder 4-3 i kampe.

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy: Aalborg Pirates vinder 4-3 i kampe.

Skal vi tro den rutinerede journalist, får vi altså en finale mellem Aalborg Pirates og SønderjyskE.


BILLEDER: TAG MED TILBAGE TIL KVARTFINALE 7 Rungsted-statistikker før semifinalen: Sådan leverede de i kvarten