Et disciplineret Eagles-mandskab fightede tre point hjem i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 3-4 (1-2,1-1,1-1)

Herlev Eagles er på Metal Final4-kurs. Ørnene fik i aften revanche for premierenederlaget mod Odense hjemme i Herlev, og vandt i aften i endnu en tæt kamp med 4-3 i det fynske. To partybusser med Herlev-fans fik på den måde den perfekte aften på Fyn, hvor 2136 tilskuere skabte en skøn atmosfære på en god hockeyaften på Fyn.

Odense tog teten fra starten af kampen og lagde pres på Zetterquist i Herlev-buret. Og da Tim Daly fik kampens første udvisning, lignede det en god mulighed for fynsk føring. Men i stedet slog Herlev kontra og fik tilkæmpet sig en faceoff i Odenses zone.

Det så helt underligt ud, da tre Herlev-spillere næsten uden modstand kunne spille sig fri. Det endte med en Nicklas Heinerö-scoring og Herlev fik en kæmpe mulighed kort efter, da Joakim Thelin tacklede Magnus Povlsen så voldsomt ind i banden, at svenskeren fik en game misconduct og måtte rigtig tidligt i bad.

En kæmpe svækkelse for Odense, og fem minutters bombardement mod Bergvik, der resulterede i en enkelt scoring. Den satte Maxime Trepanier. Canadieren er virkelig et kæmpe scoop for Herlev.

Odense fik håb igen før pausen, da Jonathan Brinkman langt ude fra scorede på et forsøg, som Zetterquist vil ærgre sig over, når han ser videoen fra kampen.

Fynboerne i dag uden den nye mand Luka Burzan, mens Michael Prapavessis var tilbage på backen. Herlev gav sæsondebut til Anton Johansson, mens Oliver True, Lucas Carlsson og Rasmus Simonsen sad ude.

Anden periode var med Odense på masser af puck, mens Herlev satsede på kontrastød og nu og da fik sat sig fast i Odense-zonen. Isac Skedung skød langt ude fra, og et ufarligt skud røg under armen på Bergvik.

Odense fik reduceret. Det var Simon Schleicher, der på glimrende vis satte 2-3'eren og skabte håb for hjemmeholdet. Samme Schleicher dumpede kort efter pucken ud til "delay of game"-udvisning. Kort efter blev Jeppe Jul Korsgaard udvist, men Odense overlevede tre mod fem i halvandet minut og fik ny moral.

Begge hold var klar over, at pointene i aften var uhyre vigtige i forhold til Final4-biletterne. Odense pressede på, mens Herlev pakkede sig i egen zone. Set på spilfordelingen var det derfor fortjent, at fynboerne fik udlignet.

Brandon Estes er en af ligaens bedste offensive backer og bliver en juvel for Odense i denne sæson. Hans præcise trækskud sad perfekt i hjørnet bag Zetterquist og stillingen var 3-3.

Men hvad pokker skete der lige med Odenses koncentration? Blot 13 sekunder senere stod Maxim Trepanier helt fri tæt på Bergvik og satte pucken op i nettaget.

Nu førte Herlev 4-3 og spillede ekstremt disciplineret i slutfasen, hvor Daniel Petersen var hevet op i førstekæden for Axel Lindström, der tilsyneladende var udgået. Gæsterne kastede sig ned i hvert eneste skud, og Odense var tættest på, da Brandon Estes var tæt på at gentage kunststykket fra 3-3-scoringen.

Et par minutter før tid tog Paul Thompson sin målmand ud, men i seks mod fem virkede hjemmeholdet som lammet. Der blev simpelthen ikke skudt på mål, før det var for sent.

Og så kunne de trætte Herlev-spillere vende sig mod Zetterquist og juble med målmanden og derefter de vel omkring 150 tilrejsende fans, der trods flere minutters "Herlev på isen"-sang ikke fik heltene ud igen, inden busserne skulle af sted.

Begge hold er stadig på Metal Final4-placeringer, men Herlev fik altså tre virkelig vigtige point i aften og kan hvile lidt, mens Odense på tirsdag skal ud i endnu en Final4-gyser hjemme mod Herning. Den kamp spilles på tirsdag.

Sidste minuts-afgørelse sikrede Aalborg sejren i Herning Frederikshavn var tæt på tre point, men måtte nøjes med to i Rungsted