Blue Fox har umiddelbart lagt en dårlig januar måned bag sig, og sejrede denne aften med komfortable 5-1 over Aalborg. Mathias From leverede to scoringer og Thomas Lillie stod stærkt i sin debut for midtjyderne.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

Herning havde op til kampen fået tiltrængt forstærkning til defensiven i form af Alexis Binner, men man var altså stadig uden Petter Hansson, Oskars Cibulskis og Patrick Madsen. Tidligere på dagen blev det så en kendsgerning at Thomas Lillie spiller sæsonen færdig for midtjyderne.

Aalborg skulle selvsagt forsøge at rejse sig fra den syngende lussing man fik i Sønderjylland onsdag, og nordjyderne drog altså til Herning uden Lasse Bo Knudsen, Calder Brooks og Nicolaj Carstensen.

Der var stadig tale om et topopgør i Metal Ligaen selvom Herning umiddelbart har forspildt chancen for at erobre førstepladsen inden slutspillet begynder. Den sidder Aalborg stadig sikkert på.

Herning forsøgte at gå højt på gæsterne fra kampens start, og man fik også tilkæmpet sig et tidligt powerplay. Spillet var dog mildt sagt ringe og Aalborg kunne uden problemer dæmme af for hjemmeholdet.

Aalborg fandt snart fodfæstet i kampen og selvom det umiddelbart ikke kastede nogle chancer af sig, så var man skarpe da muligheden opstod.

Julian Jakobsen blev flot sendt igennem af Jeppe Jul Korsgaard og med et kort aftræk smækkede han pucken helt op i krydset uden chance for Lillie.

Efter scoringen vaklede Herning, og man havde mere end svært ved at sætte mere end to pasninger sammen. Et stærkt raid af Mathias Bau tændte dog op under værterne som lidt tilfældigt fik udlignet.

Et længere pres i Aalborg-zonen endte med en hoppende puck inde omkring Sørensen, og på bagstolpen lurede Mathias From der altså kunne sætte udligningen.

Der skulle ikke gå længe før Herning også fik bragt sig i front. Lukas Bang og Magnus Carlsen fik en to mod en, og afslutningen fra førstnævnte endte efterfølgende på bladet af Carlsen, der let sendte pucken i mål til 2-1.

Intenst og chancefattigt

Blue Fox fik også den ønskede start på anden periode, da man fik sat endnu en pind på måltavlen. Jesper Thörnberg lagde en puck ind mod Morten Poulsen, og kaptajnen var stærk i baghånden, da han styrede pucken i mål.

Hjemmeholdet kunne dog ikke siges at være i kontrol med kampen, men man bemærkede at Aalborg heller ikke havde held med at etablere sig i offensiv zone.

Det gav en masse spil i midtzonen, hvor holdene kompenserede for den manglende kvalitet i spillet ved at investere hårdt i nærkampene.

Mathias From var stadig farligste mand for Herning og han burde have scoret på en af de chancer han havde i perioden. To gange blev han sat perfekt op, men landsholdsspilleren fik i begge tilfælde ikke ramt målet.

Aalborg var mest nærgående, når man sendte en tværpasning gennem zonen og havde en mand på bagstolpen. Julian Jakobsen var således tæt på at kunne runde Lillie ligesom også Pierre-Olivier Morin havde en dobbeltchance tæt under mål.

Det blev ikke til flere scoringer i denne periode hvor begge hold savnede kvalitet i deres offensive aktioner.

Ny tidlig scoring

Herning afgjorde reelt kampen tidligt i tredje periode. Først havde Victor Cubars et skud på stolpen, men det blev Mathias From, der på flot forarbejde af Bau og Dzerins kunne score i et helt åbent bur.

Bau og From havde kort efter også muligheden for at øge yderligere, men stærkt defensivt arbejde af Mads Frederiksen forpurrede chancen for midtjyderne.

Den resterende del af kampen blev med Aalborg i førersædet, og gæsterne skal have kredit for at jagte sejren til det sidste. Tobias Ladehoff vikariede som back denne aften og det gjorde han rigtig fornufigt. Hans offensive instinkter fejler dog stadig intet, og Thomas Spelling burde have konveteret på pasningen.

Thomas Lillie gjorde en god figur i målet og med til historien hører at han altså ikke havde sovet de seneste 36 timer! Han udstrålede den ro og rutine som Blue Fox-defensiven har haft brug for siden skaden til Mac Carruth.

Pirates skød lystigt på keeperen i tredje periode, men man savnede skarphed i både pasninger og afslutninger. Derfor var det ikke så overraskende at Brett Thompson i stedet kunne lukke og slukke til slutresultatet 5-1.

Esbjerg snuppede vigtig sejr i Odense Kyniske Herlev kendte deres besøgelsestid i Rungsted