Vestjyderne vandt 4-2 i den fynske hule og skabte hul nedad i tabellen - Juhamatti Aaltonen blev matchvinder for gæsterne

Odense Bulldogs – Esbjerg Energy 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

Odense lagde fredag aften is til sæsonens femte indbyrdes opgør mellem Esbjerg og Odense. Fynboerne måtte til aftenens kamp stille uden Rasmus Simonsen, Mathias Mølgaard og Martin Larsen, mens Esbjerg var uden Frederik Bjerrum, Yanick von Bergen, Henrik Mærsk og Tobias Ebener. Målmandsduellen stod mellem Fredrik Bergvik og Mathias Seldrup.

Odense tog føringen i tempofyldt 1. periode

Odense kom stærkt ud og formåede at sætte vestjyderne under et vist pres i kampens indledende minutter, hvor man også tegnede sig for et par nærgående forsøg til først Gunars Skvorcovs og sidenhen Radim Piroutek, som begge måtte se Mathias Seldrup tage fra i gæsternes mål.

Seldrup skulle i det hele taget vise sig at blive en vigtig mand for vestjydernes i kampens første ti minutter, hvor Esbjerg var sjældne gæster i Odenses zone. Det meste foregik således på fynboernes præmisser og kun en stor redning af Esbjerg-keeperen forhindrede Joakim Thelin i at bringe værterne foran i det 10. minut, hvor den svenske forward kom frem til en stor dobbeltchance.

Netop som man havde rundet periodens halvvejsmærke måtte Esbjerg-keeperen dog kapitulere, da Odense i anden angrebsbølge fik udbytte af det spillemæssige overtag. Tommy Muck tegnede sig her for oplægget, da Markus Jensen fra en fri position sendte et håndledsskud i netmaskerne. 1-0 var dermed en realitet og den føring var det svært at indvende noget imod, da hjemmeholdet havde siddet på langt det meste i de første 11 minutter.

Vestjyderne skulle dog alligevel vise sig at svare igen ganske hurtigt. Faktisk gik der kun godt et minut, før Juuso Walli havde bragt ballance i regnskabet. Walli modtog pucken efter en tværpasning på blue line fra sin back-kollega Philip Larsen, og den finske back tog chancen og forsøgte sig med en flad firsttimer, som fik lov til at gå hele vejen til 1-1.

Nu var der for alvor kommet gang i måltavlen, der allerede rørte på sig igen 45 sekunder efter Esbjergs udligning. Kimi Koivisto genetablerede her værternes føring, da han tæt under mål sendte en flad afslutning ind under Seldrup til 2-1. Markus Jensen tegnede sig med et oplæg til scoringen for sit andet point i kampen.

Efter en målløs start var der nu pludseligt scoret tre gange på to minutter. Til gengæld blev der ikke scoret mere i åbningsperioden, hvor Odense altså kunne tage en føring på 2-1 med ud til den første periodepause.

Esbjerg kom bedre med og udlignede

Kristian Jensen åbnede anden periode med et glimrende forsøg for fynboerne, da han i første minut trykkede af tæt under mål. Seldrup tog dog godt fra i Esbjerg-målet ved den lejlighed.

Minuttet efter tog Jonathan Brinkman kampens første udvisning, da han måtte til afkøling efter en interference i egen zone. Esbjerg kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang denne aften. Gæsterne fik sig da også etableret i Odense-zonen efterfølgende, men trods en del puckomgang, så formåede vestjyderne ikke at skabe en åben chance mod det hårdtarbejdende Odense-box play.

Som anden periode skred frem fik Esbjerg skabt lidt mere rent offensivt sammenlignet med åbningsperioden, hvor vestjyderne var relativt sjældne gæster i Odenses zone. Phillip Schultz og Csanad Erdely tegnede sig for et par habile Esbjerg-chancer inden man rundede ti minutter.

Esbjergs Grayson Downing tegnede sig dog for vestjydernes hidtil bedste forsøg i anden periode, da han i det 14. minut blev sendt af sted ned mod mål af Josh Winquist. Men Fredrik Bergvik forhindrede en udligning til gæsterne.

Det gjorde den svenske keeper til gengæld ikke minuttet efter, da Josh Winquist fik passeret Odense-keeperen. Jeff King knoklede på og Winquist var først over returen fra værternes keeper. 2-2 var dermed stillingen efter en ganske jævnbyrdig anden periode.

Esbjerg afgjorde i tredje periode

En tidlig Esbjerg-udvisning for at være seks markspillere på isen sendte Odense i overtal allerede i tredje periodes første minut. Det fynske power play skulle dog vise sig ganske ufarligt og Esbjerg fik kørt de to minutter af uret uden de store problemer.

En gigantisk mulighed til Radim Piroutek kunne og burde dog have givet værterne føringen i det femte minut, men Mathias Seldrup leverede en gedigen redning i Esbjerg-målet.

I den efterfølgende sekvens indkasserede Esbjergs Mikkel Rask en udvisning for tripping og Odense kunne atter rulle overtalsformationerne ud. Men heller ikke i anden ombæring skulle det lykkedes for Odense at slå kapital af overtalsmuligheden. Til gengæld var Mikkel Rask faktisk ganske tæt på for Esbjerg, da han blev sat op til en afslutning tæt under mål, netop efter at have entreret isen fra straffeboksen.

En tripping fra Mikkel Hanses stav sendte Esbjerg i overtal i det 10. minut, men heller ikke vestjyderne formåede for alvor at finde melodien i overtalsspillet, hvor Gordie Ballhors forsøg fra distancen var det tætteste Esbjerg kom et føringsmål ved den lejlighed.

Tilbage i spil fem mod fem viste Esbjerg dog, at de kan score i det ordinære spil, da Juhamatti Aaltonen pludseligt modtog pucken i en umarkeret position nogenlunde midt for mål, hvor han resolut sendte pucken i netmaskerne til 2-3 efter forarbejde af Oliver Kjær.

Odense satsede i slutfasen og trak målmanden ud til fordel for en ekstra markspiller da der resterede to minutter. Men i stedet for fynsk udligning sendte Brandon Magee pucken ned i det tomme mål og Esbjerg kunne rejse hjem med en sejr på 2-4.

GOALSHOW: Se målene fra SønderjyskE-Rødovre Herning fik genrejsning med 5-1 over Aalborg