Morten Poulsen blev hædret som månedens spiller i Metal Ligaen og hos Herning Blue Fox, inden han skrev under på en kontraktforlængelse. Dan Jensen fik sit nummer trukket tilbage og Herning vandt hele 5-0 over SønderjyskE denne søndag

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 5-0 (2-0)(2-0)(1-0)

Gæsterne var ellers millimeter fra at få en drømmestart på opgøret da Villiam Haag efter en vunden faceoff smækkede pucken på overliggeren. En stærk start fra det noget så decimerede SønderjyskE-mandskab, der dog snart måtte se Herning sætte dagens første scoring.

16 sekunder efter man strøg i kampens første powerplay havde Kevin Tansey således bragt værterne i front. Trafik foran målet besværede udsynet for Nikolai Henriksen, og pucken strøg i netmaskerne til 1-0.

Tansey var også tæt på at blive dobbelt målscorer, da han gik direkte mod mål, men denne gang blev Henriksen den store i duellen. Kort efter fulgte endnu et powerplay til Herning, som sønderjyderne denne gang fik lukket effektivt ned.

Charlie Combs havde et giftigt forsøg, og gæsterne var spillemæssigt fint med i en kamp, der stadig kæmpede med at finde ind i et flow.

Første periode gemte på endnu et powerplay til hjemmeholdet, og så slog man ellers til efter blot syv sekunder. Mathias From lagde en pasning på tværs til Mads Christensen der ikke tøvede med at trykke på aftrækkeren.

Således stod situationerne i overtalsspillet tilbage som forskellen på de to hold i en første periode, og for gæsterne gjaldt det om at minimere antallet af udvisninger i den resterende del af kampen.

Føringen blev fordoblet

Herning kom også bedst ud til anden periode, men samtidig tog Mads Christensen midtjydernes første udvisning, og dermed en gylden mulighed for SønderjyskE til at få hul på måltavlen.

Gæsterne fik dog ikke grebet muligheden og man savnede altså også Alex Lavoie, der ikke skøjtede med holdkammeraterne ud til perioden.

I stedet slog Mathias Bau til og øgede til 3-0. Pucken stod på højkant for landsholdsspilleren, men han klappede alligevel pucken op i det fjerne hjørne uden chance for Henriksen.

Der havde indtil nu været uvant stille fra Hernings farlige første-femmer, men også de fik hul på bylden godt midtvejs i kampen. Mathias From lagde en lang pasning til Morten Poulsen, der uselvisk afventede løbet fra Metal Ligaens topscorer, og så var Phil Marinaccio på måltavlen.

Joachim Linnet fik to store chancer for at øge yderligere for Blue Fox. Første gang strøg han alene igennem og blev kraftigt forstyrret af Gabriel Desjardins. Dommeren kaldte straffeslag, men heller ikke i andet forsøg fik Linnet held med at komme på måltavlen.

En spillemæssig bedre anden periode for Herning kastede ikke flere scoringer af sig, men Christian Mieritz nåede dog at ramme stolpen inden pausen.

Det var svært at se hvordan SønderjyskE skulle komme tilbage i opgøret, og gæsterne fik aldrig for alvor testet Mac Carruth, der havde en af de roligere dage på kontoret.

Ubesværet shutout

SønderjyskE forsøgte at slå tilbage fra tredje periodes start. William Boysen var tæt på at straffe en fejl i Hernings opspil, og Oliver Gatz sendte et snigende skud på stolpen. Marginalerne ikke med de hårdt prøvede gæster.

Og man fortsatte faktisk med at presse på da spillede skiftede til fire mod fire, og ikke mindst da man fik en ny chance i powerplay. Charlie Combs havde to gode forsøg, men pucken danser bare ikke Sønderjyskes vej i øjeblikket.

Herning genfandt stille og roligt momentum, og man havde flere gode muligheder for at øge yderligere.

Tiden arbejdede stille og roligt videre, mens de mange udvisninger foreløbigt ikke kastede noget af sig.

Det lignede ikke umiddelbart at eftermiddagen havde flere scoringer i vente, men Thomas Andersen sendte det talstærke publikum hjem med en flot kasse. Skuddet fra Jakob Jessen blev fikst styret ind bag Henriksen til slutresultatet 5-0.

Dermed sluttede Herning altså af med en sejr på hjemmebanen der i dette års grundspil viste sig som ligaens bedste målt på point. En sidste kamp mod Herlev Eagles venter inden man byder velkommen til sæsonens første kvartfinale på Kvik Hockey Arena.

SønderjyskE må konstatere, at fjerdepladsen røg sig en tur og at Esbjerg nu har hjemmebanefordel i den kommende kvartfinaleserie.

Bulldogs vandt stille søndagskamp mod Frederikshavn OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles