To hurtige mål i anden periode og stor disciplin i egen zone sikrede Herning sejren i Aalborg og reduceringen i DM-serien, der forlænges tirsdag aften i det midtjyske. Sikke et drama.

Det summede i Aalborg Øst sidst på eftermiddag. Folk kom tidligt til ishockey, øllene var kolde, smilene var mange og selvfølgelig ventede de fleste med postnummer 9000 på kuverten en guldfest i Sparekassen Danmark Isarena den her eftermiddag.

Men den aflyste et Herning-mandskab, der efter en første periode under pres fandt sig selv i de midterste 20 minutter og skabte den 2-0-føring, der lagde grunden til en – vel nok for de fleste – ganske overraskende sejr og dermed reducering i serien.

Aalborg i offensiven
Mathias Bau og Mathias From har været Hernings stærkeste offensive forcer i de seneste kampe.

Der gik et sus gennem både hjemme- og gæstefans, da de to kom af sted i et ”odd man rush” efter syv minutter. Bau til From, From skød. Sørensen reddede.

Lige i det moment kunne Herning have ønsket sig Bau som afslutter. Han har flere gange i sæsonen haft tjek over Sørensen med sine høje riv op i nettaget. Måske senere i kampen.

Matt Salhany blev hooket af Christian Mieritz, faldt lige rigelig nemt, men nok til at der kunne dømmes og Aalborg fik kampens første powerplay. Mac Carruth og Herning-boksen klarede fornem frisag og den nervøsitet, der havde siddet i canadierens griber i første skift, var kastet bort. Stærk start af Carruth.

Kampbilledet var som ventet.

Aalborg i offensiven og Herning med nålestiksoperationer i form af kontraangreb. Set med Herning-øjne blev presset lige rigelig stort i slutningen af perioden, men Aalborgs skudvinkler blev lige spidse nok til, at Mac Carruth blev fanget ude af trit.

Det første mål til hjemmeholdet lå i luften, og da Carruth endelig var bragt ud af balance, fik Patrick Bjorkstrand ikke retning på sin afslutning.

11-4 i skud i første periode i Aalborg-favør og Herning-staben kunne ånde lettet op og skøjte ind til pause.

Herning med stigende selvtillid
Herning havde brug for en stor kamp af Mac Carruth i målet.

Canadieren tog fat og leverede et par solide indgreb i begyndelsen af anden periode. Foran ham kæmpede den fortyndede defensiv – uden karantæneramte Madsen og Racine – heroisk, og midt i det hele fik Herning skabt håb.

Mathias From tog fat i pucken og cirklede op og ned i Aalborgs zone. Hans baghåndsafslutning gik direkte på Sørensen, hvis retur ikke var af normal kaliber.

Mathias Bau var på plads og vandt sin nærkamp over Oskar Drugge og med et øksehug af en baghånd bragte han gæsterne foran 1-0.

Kort efter havde Herning muligheder. Bau og From igen og Morten Poulsen fik igen suset til at gå igennem Sparekassen Danmark Isarena, hvor nerverne begyndte at brede sig blandt hovedparten af de 6000! tilskuere til kampen.

En udvisning til Brett Perlini kastede heller ikke kæmpestore muligheder af til hjemmeholdet, og Mac Carruth agerede stadig som en mand, der ikke ville lukke mål ind i aften.

Spændingen steg og steg og det var tydeligt, at Herning-spillernes selvtillid også var steget.

Lukas Bang bragte pucken ud af egen zone med stor fornuft og fandt Lukas Lundvald, der lagde skiven på mål. Sørensens retur røg lige ud til Tristan Pomerleau, der var stødt med frem.

Han smækkede pucken i mål, og nu førte gæsterne såmænd 2-0. Blue Fox havde kampen i sin hule hånd og med en udvisning til Lasse Bo Knudsen måske endda mulighed for at lukke kampen.

Men – da Brett Perlini førte pucken ind i offensiv zone og spillede tilbage til Kevin Tansey, blev rummene lige små nok foran offensiv blå linje, og Kirill Kabanov fik prikket pucken fra Tansey.

Med tre hvide trøjer i hælene drog Kabanov af sted og satte flot sin baghånd op bag Carruth. 1-2, og det kogte i Aalborg.

De næste fem minutter fortalte historien om, hvorfor ishockey på en god dag sidst på sæsonen er verdens mest underholdende sport.

Mathias Bau skød på undersiden af overliggeren, men drevet frem af Julian Jakobsen og et publikum, der var vågnet op til dåd, fik Aalborg pisket tempoet op. Alle glemte ordet ”forsvar” og spillet bølgede frem og tilbage.

Det var finaleishockey og sport på rent instinkt, og det skulle selvfølgelig afsluttes med lidt tumult og nævekamp. Som neutral iagttager kunne man blot glæde sig til de sidste 20 minutter.

Herning-ekstase
Hvilket drama og hvem skulle ende som helte denne aften i Nordens Paris?

Aalborg tog fat i kampen fra starten af tredje, men inde foran Mac Carruth havde Herning held og dygtighed i kampen om de løse pucke. Først da Victor Rollin Carlsson var lige ved at slippe ind under Carruth og kort efter, da Julian Jakobsen forsøgte at lobbe over Herning-målmanden fra en spids vinkel.

Tre Blue Fox-spillere lå på målstregen og lukkede af.

Med 10 minutter igen fik både Aalborg og Herning kæmpe muligheder. Brayden Low styrede flot en baghånd ind på Carruth, der reagerede stærkt med skinnen. Umiddelbart derefter flød Mathias From ind bag Aalborgs forsvar og lagde sin afslutning på ydersiden af stolpen.

Som tiden skred frem, gjaldt det ”bande ud” for gæsterne, mens det var en kamp mod uret for hjemmeholdet og de mere og mere nervøse tilskuere.

Herning stod med mange folk i midtzonen, men det lykkedes Aalborg at bryde igennem flere gange og presse hårdt på. Midt i det røde hav fik både Mathias Bau og Phil Marinaccio sneget sig igennem til store kontrachancer som Sørensen parerede.

Selv om Aalborg havde 40-50 sekunder med tungt pres, randt tiden ud for hjemmeholdet, mens ekstasen var total blandt de medrejsende fans. Herning er med i finaleserien igen og fremhæves denne aften som kampens bedste skal målmand Mac Carruth, der spillede sin bedste playoff-kamp på det rette tidspunkt af sæsonen.

Mathias From og Mathias Bau var farligst hos gæsterne, mens Aalborg havde sine farligste folk i Kabanov, Low og svenske Rollin Carlsson, der lige nøjagtig ikke havde sine marginaler med sig.

Rekordkulisse: 6000 tilskuere var det højeste nogensinde til en dansk ligakamp OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox