Russeren spillede en stor kamp for Aalborg Pirates i aften i Bentax Isarena

I en kamp der havde fortjent de godt 5000 tilskuere, som den under normale forhold ville have haft, var det hjemmeholdet Aalborg Pirates som vandt et yderest seværdigt lokalopgør over Frederikshavn White Hawks i straffeslag. Trods stor moral fra gæsterne, så var det i sidste ende Kirill Kabanov, som kunne fuldende en stor aften og med sin scoring i straffeslag afgjorde kampen til Aalborgs fordel. Det hele endte med 4-3 til hjemmeholdet.

Før kampen blev Andreas Krogsgaard kåret til sidste sæsons spiller i Metal Ligaen. Trofæet blev overrakt foran de 375 fremmødte fans i Bentax Isarena. Da kampen startede, var hjemmeholdet som kom bedst ud til lokalopgøret, og det var ikke meget George Sørensen havde at se til i kampens indledning.

Det var Jonathan Brinkman fik kampens første chance, der han pludselig fik en friløber imod Mathias Seldrup. Frederikshavns målmand blev den store i duelen, og fik flot reddet den unge Aalborg-spillers skud med baghånden.

Det var dog et varsel om, hvad der skete kort efter. Efter at have etableret sig i Frederikshavns zone, modtog Martin Lefebvre pucken på blå linje. Med en regulær genistreg fik han sendt et fladt skud mod mål, som Kirill Kabanov var den eneste, der kunne få staven på. Med en fremragende styring sendte han Aalborg foran efter godt fem minutter.

Aalborg fortsatte presset og Frederikshavn kunne stort set ikke få pucken ud af zonen efter føringsmålet. Aalborg havde flere gode chancer og især Jonas Jakobsen burde have udbygget føringen, da han fri foran mål skød snært forbi Seldrups mål.

Trods den massive dominans så fik Frederikshavn chancen efter 13 minutter, da Mikkel Højbjerg skød pucken direkte over glasset. I powerplayet formåede gæsterne endelig at få sendt nogle skud afsted mod George Sørensen, som dog fik afvist. Desværre for Frederikshavn fik Mads Larsen en udvisning for tripping og stoppede overtalssituationen med 45 sekunder igen.

I Aalborgs powerplay fik hjemmeholdet genetableret sit momentum og fik skabt nogle gode chancer. Især Martin Lefebvre og Kirill Kabanov var evig kilder til uro i denne fase af kampen. Kun nogle store redninger fra Seldrup forhindrede Pirates fra at gå til pause med en større føring end 1-0.

Kabanov sendte Aalborg på sejrskurs
Nøjagtig som i første periode, var det Aalborg, der kom bedst ud. Med mange skud mod Seldrups mål, og gennem deres høje pres stressede de Frederikshavn til flere fejl. Dog var det Frederikshavn, som var lige ved at tage chancen, da de fik en to mod en-situation, som de fik sendt lige over målet.

Dette mønster forsatte, hvor Aalborg skabte de fleste chancer og mens Frederikshavn lurede på deres chancer ved en kontra, mens kampen knap nok havde spilstop. Det skabte et hæsblæsende tempo og chancer til begge hold, hvor begge hold ramte overliggeren.

Frederikshavn var kommet bedre med og halvvejs inde i kampen fik de udlignet, da Thomas Søndergaard sendte en puck på mål. Inde foran ramte pucken Radim Pirouteks skøjte og gik ind bag George Sørensen. Målet skabte et længere ophold i spillet, da dommeren skulle se om der var tale om en sparkebevægelse, men efter et par minutter kunne de besøgende i Bentax Isarena konstatere at gæsterne havde udlignet.

Aalborg var meget tæt på at svar igen kort tid efter, da Pierre-Olivier Morin sendte et skud afsted, som Seldrup flot reddede med handsken. Frederikshavn havde dog fået blod på tanden og de skabte et par pæne chancer.

Kampen bølgede frem og tilbage, og det var tydeligt at det næste mål var vigtigt. Derfor var det en kæmpe forløsnnig for Aalborg da Kabanov svarede igen med flot håndledskud. Efter selv at have kørt pucken ind i zonen, tog piraternes stærke russer sigte og med Tobias Ladehoff som screening, kunne Seldrup ikke se pucken i tide. Dermed kunne Aalborg gå til tredje periode foran med 2-1.

Flot Frederikshavn-fight, Aalborg vandt i straffeslag
Ligesom i de to første perioder, var det hjemmeholdet som dominerede periodens indledning. Aalborg skabte chancer og Martin Lefebvre var meget tæt på give Aalborg en tomålsføring, da han fik plads tæt på mål, men igen var Seldrup på plads.

Frederikshavn var millimeter fra at udligne, da Aleksandr Burmagin sendte et skud, hvor han ellers havde stort set frit mål. Om George Sørensen fik staven på, eller om det var overliggeren, som var i vejen var svært at bedømme, men ind gik pucken ikke.

Gæsterne begynde at finde spillet og indsatte efterhånden et større pres.

George Sørensen fik mere og mere at se til og måtte levere et par glimrende redninger for at fastholde Aalborgs føring. Det større pres gav endelig pote for Frederikshavn, da Thomaas Søndergaard vandt en duel bag mål. Her fik han sendt pucken ind til Nikolaj Krag Christensen, som iskoldt udplacerede George Sørensen til 2-2-udligning.

Udligningen holdt dog kun få sekunder da Jeppe Jul Korsgaard på det efterfølgende angreb prikkede pucken ind bag Seldrup. Dog skulle videodommeren nok engang i brug men efter lidt tid kunne dommeren pege på midtercirklen til en ny Aalborg-føring.

For tredje gang i kampen fik gæsterne dog udlignet.

Denne gang minuttet senere, da debutanten Justin Shugg modtog en pasning fra Jesper Jensen med masser af plads foran målet. Med et kanon skud sendte han pucken op i det nærmeste målhjørne. En nær perfekt debut for Frederikshavns nyeste spiller.

Trods et overtag til Frederikshavn formåede ingen af holdene at score i ordinær tid, og derfor var skulle kampen afgøres i overtid.

Efter en tæt, men målløs overtid, skulle kampen finde sin afgørelse i straffeslag. Her var det Aalborg som var stærkest, da både Josh MacDonnald og Kirill Kabanov scorede, mens George Sørensen reddede Nikolaj Krag og Jesper Jensens straffeslag. Dermed er Aalborg Pirates forsat ubesejret, mens Frederikshavn led sit andet nederlag på to dage.

Rungsted-sejrede i Russells debut Herning vendte 0-1 til smal sejr i Odense