White Hawks vandt trods massivt spillemæssigt Esbjerg-overtag gennem det meste af kampen

Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy 3-2 (1-1,1-0,0-1) 1-0

Frederikshavn gjorde det igen. For tredje gang i serien gik kvartfinalen mod Esbjerg i overtid, og for tredje gang vandt nordjyderne i overtid. Denne gang var det dog ikke Justin Shugg, der blev matchvinder, men Christopher Frederiksen, der fandt et hul over Mads Søgaards skulder i nærmeste hjørne. 3-2 til Frederikshavn og 3-3 i serien. Dramaet er totalt mellem vest og nord.

Der var masser af tempo fra kampens start, og ingen afventende takter fra hverken Esbjerg eller Frederikshavn. Hjemmeholdet stormede af sted til 1-0-føringen efter et par halve chancer i begge ender. Jesper Jensen kom piskende over blå linje og lagde en hård tværpasning ind mod sin unge kollega Mikkel Bertelsen, men Brady Shaw passede sit defensive arbejde og kom foran Bertelsen.

Desværre for Shaw fik han dirigeret pucken ind over egen streg og bag Mads Søgaard i buret. 1-0 til Frederikshavn, men føringen holdt blot 36 sekunder. Så havde David Madsen mast pucken ind bag Filip Larsson i modsatte ende.

Man kunne argumentere for, at Larsson skulle have lukket af ved forreste stolpe, men der var så meget mas og trafik inde foran, at svenskeren havde svært ved at agere.

Kampen drejede Esbjergs vej, og vestjyderne havde flere gode muligheder og et skud på overliggeren i den resterende del af perioden, hvor Shawn O’Donnell brillerede med dagens detalje, da han lavede en smuk vending om sig selv i offensiv zone.

Ren skøjtekunst, som O’Donnell dog ikke fik noget ud af.

Frederikshavn var under pres i begyndelsen af anden periode, afstedkommet af en udvisning til Sebastian Brinkman.

Men hjemmeholdet boks klarede ærterne, inden Brinkman kom af sted i modsatte ende efter et glimrende Frederikshavn-udspil fra egen zone.

Nøjagtig som da han scorede i kamp to i serien, kom Brinkman skråt ind over blå linje og placerede sit skud i modsatte hjørne. Denne gang dog med hjælp fra en gæstestav. 2-1 til Frederikshavn, der fortsatte med at være det hold med mindst spilandel.

Esbjerg pressede og pressede i anden periode og sværmede som gule bier omkring Filip Larsson. En udvisning til Smotherman i offensiv zone gav Frederikshavn lidt powerplay-luft, men uden at White Hawks fik lagt et pres.

Hjemmeholdet ”holdt hjem” til tredje periode, hvor Esbjergs overtag fortsatte.

Wejses skarpe afslutning

David Madsen havde halvåbent mål på en retur fra Filip Larsson, men skød lige forbi. Der skulle gå otte minutter, før Sebastian Brinkman havde det første White Hawks-skud på mål i tredje periode.

To minutter senere var Valdemar Ahlberg tæt på at skrabe skiven i nettet, men Larsson var ude med en fremragende reaktion og fik til sidst blokeret pucken med griberen.

Afslutningen var hektisk. Rasmus Bjerrum havde to gode muligheder i samme skift, den ene, hvor han kom med fart i zonen, og den anden, hvor Christian Wejse serverede for ham inde foran kassen.

Der var godt fire minutter igen, og Esbjerg satte den sidste offensiv ind. Hjemmeholdets folk kæmpede heroisk, og Frederikshavn slog kontra med to minutter igen.

Nikolaj Krag-Christensen og Thomas Søndergaard kom fri, men Mads Søgaard præsterede en fantastisk forflytning og reddede den oplagte mulighed. Det betalte sig.

For Esbjerg spillede tålmodigt og ventede på den rigtige mulighed i seks mod fem efter Søgaard var taget ud.

Craig Puffer fandt Christian Wejse inde foran mål med en flad pasning, og Wejse styrede pucken gennem benene på en ellers stærkt spillede Larsson i Frederikshavn-målet. 2-2 med 23 sekunder igen, en ordentlig mavepumper til hjemmeholdet og overtid.

Frederiksen-finish

Vi skulle små fem minutter ind i overtiden, da Christopher Frederiksen drev op ad banen i venstre side. Han endte i en spids vinkel. Mads Søgaard satte sig ned på knæ, men fik ikke lukket det øverste nærmeste hjørne af.

Lige nøjagtig der skød Christopher Frederiksen hamrende præcist, og efter en lang videovotering kunne dommerne endelig anerkende målet. Hårdt for gæsterne, stor jubel hos White Hawks, der leverede en flot defensiv kamp med målmand Filip Larsson som bedste aktør.

Hos Esbjerg kan man ærgre sig over, at de mange skud ikke giver bedre udnyttelse, og at flere af de toneangivende imports ikke rigtig viste sig i dagens kamp. Til gengæld stor kredit til Christian Wejse, der pt fremstår som denne series bedste spiller.

Overtidskongerne: Frederikshavn er i kamp syv uden sejr i ordinær spilletid MARTIN LARSEN forlænger for yderligere to sæsoner med Odense