Sønderjyderne har udlignet til 2-2 i serien mod Herning

SønderjyskE-Herning Blue Fox 5-4 (1-0,1-2,2-2) 1-0 Dette er et slutspilsdrama uden lige.

SønderjyskE og Herning Blue Fox spiller lige nu ”helt ude på kanten af sofaen”-hockey med bid i hver eneste tackling og kamp om hver eneste løse puck i en fremragende, fysisk præget slutspilsserie, som er nøjagtig så åben som forudsagt inden nummer to og tre i grundspillet gik i gang med et prægtigt opslidningsslag.

I dag fik vi igen et overtidsdrama, som blev afgjort lige over halvvejsmærket i den første overtid. En overtid, hvor gæsterne ellers havde været toneangivende og endda missede en powerplaymulighed.

Men da SønderjyskE endelig fik sat sig fast i Blue Fox-zonen, lykkedes det for Nikolaj Krag-Christensen at få pucken erobret og lagt ned foran sig selv. Han fik den prikket ud til Matt Spencer som fik styr over skiven og spillet den ind til Krag-Christensen, der fik slået til den, så den lige nøjagtig kunne danse sig ind bag Thomas Lillie i Herning-målet til 5-4.

Kæmpe forløsning for Krag-Christensen, der var endt i en måltørke i serien og også brændte et par chancer i løbet af de lidt over 70 minutters ishockey denne aften i Vojens, hvor lige over 3300 tilskuere var mødt til playoff-hockey.

Der gik næsten 10 minutter før dommerne endeligt godkendte scoringen. Det var formentlig en ”måske-håndpasning” af Krag-Christensen, der blev voteret omkring, og den endelige jubel blev trukket rigtig, rigtig længe, inden jublen for alvor kunne bryde løs i Vojens.

Kampen blev nøjagtig så uforudsigelig som de to første. Der er ingen af de to hold, der giver sig.

I første periode var det SønderjyskE, der havde grebet om kampen. Efter en start, hvor de to hold lige følte hinanden på tænderne, var der lyseblå overhånden i de første 20 minutter. Der kom en enkelt kvittering, da Oskar Drugge med en flot pasning fandt David Madsen ved bageste stolpe. Sønderjyderne foran med en enkelt efter første periode.

Mathias From er en solist uden lige, hvilket han igen beviste, da Herning udlignede til 1-1 i anden periode. From dansede ind over blå linje, tog et sving og fandt Jesper Thörnberg ved bageste stolpe. Svenskeren kunne støde skiven ind og igen vise sin målfarlighed.

Masser af powerplays i en kamp, der blev præget af rigtig mange udvisninger. Oskar Drugge scorede et lidt atypisk mål i overtal, da han lagde en ”svæver” ind fra blå linje, der røg hele vejen ind bag Thomas Lillie.

Sønderjyderne var lige ved at tage føringen med ind til pause. Men så sneg Patrick Madsen sig op langs højre side, hvilket Magnus Carlsen hurtigt opfattede. Med en præcis pasning sneg han pucken over på bageste stolpe og Madsen lagde den ind som en rutineret angriber. Der manglede 12 sekunder af anden periode. 2-2 i Sydjysk Sparekasse Arena.

Hvis man troede anden periode havde været dramatisk, så blev tredje periode endnu vildere.

Startende med den tidligere SønderjyskE-angriber Cam Brown, der fik pucken inde foran mål og meget intelligent lagde den op bag Pettersson ved nærmeste stolpe. Kvikt af Cam Brown, men der gik kun et par minutter og lidt til, før SønderjyskE havde udlignet til 3-3.

Det var åbenbart en aften, hvor man kunne score ved at snige sig ind til bageste stolpe. Gustav Nielsen gjorde det og igen var det helt lige. Og to minutter senere konverterede Jacob Schmidt-Svejstrup en omstilling, da han satte staven på William Boysens pasning og gjorde det til 4-3. Vildt.

Men Herning ville bare ikke give sig. Sønderjyderne kom under et kæmpe pres, da William Pelletier måtte ud for en høj stav efterfulgt af en slashing-udvisning til Daniel Kønig Hansen foran mål.

Herning var fem mod tre, og da Matt Spencer mistede balancen, fik Jesper Thörnberg plads til at drive helt ind under mål. Han satte et skud gennem benene på Pettersson i SønderjyskE-målet og det var helt lige igen. 4-4 og otte minutter igen.

Blue Fox havde mere spil i overtal og satte sig fast foran Pettersson, men den lyseblå boks sled sig til overlevelse og tredje periode ebbede ud med nervøsiteten for at lave en fejl som den fremherskende følelse hos spillerne.

Og så kom altså overtiden, hvor 100 kamps-jubilaren hos SønderjyskE, Nikolaj Krag-Christensen, blev matchvinder.

Hvilken ishockeykamp. Fortsættelse følger fredag.

Esbjerg sikrede sig tre matchbolde efter 90 minutters drama OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates