Der var reelt aldrig spænding om udfaldet, da Esbjerg i overbevisende stil slog Rødovre med 6-2 i en kamp hvor Philip Larsen og Csanad Erdely stjal overskrifterne med to mål hver. Seldrup leverede også flere store redninger, men måtte overgive sig i tredje periode, hvor der blev taget let på de defensive pligter i begge ender.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 6–2 (2-0, 1-0, 3-2)

Esbjerg og Rødovre krydsede klinger for første gang i indeværende sæson, da der blev budt indenfor til fredagshockey i Granly Hockey Arena.

Til aftenens kamp stillede Rødovre uden Kyle Hallbauer, Frank Gymer, Alex Haunstoft og Niclas Krarup, mens Esbjerg stillede i stærkeste opstilling. Målmandsduellen stod mellem David Grubak og Mathias Seldrup.

Esbjerg bedst fra start efter to Larsen-mål

Rent spillemæssigt stod der Esbjerg på langt det meste i åbningsperioden, hvor gæsterne havde svært ved at få skabt chancer. Omvendt tegnede vestjydernes Csanad Erdely for et par nærgående forsøg i det 5. minut – en episode der i øvrigt udviklede sig til lidt tumult omkring gæsternes mål, som efterfølgende kastede to udvisninger af sig til Rødovre og en enkelt til Esbjerg.

Vestjyderne kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang denne aften. Esbjerg laverede ganske glimrende overtalsspil og bevarede den fulde kontrol gennem det meste af power playet. Man formåede dog ikke at skabe den afgørende åbning.

Esbjerg gik næsten direkte fra overtal til undertal, da Jeff King fik raget en udvisning til sig for en tripping efter syv minutters spil. Gæsterne leverede efterfølgende også et ganske habilt power play-spil, men heller ikke Rødovre fik scoret i løbet af deres overtalsmulighed.

Tilbage i spil fem mod fem var det vestjyderne der pressede på for et føringsmål. Efter ti minutter skulle bestræbelserne vise sig at bære frugt, da Oliver Kjær sendte en dyb pasning på tværs at gæsternes zone ganske tæt under mål. Ved fjerneste stolpe havde en umarkeret Philip Larsen taget opstilling, og her skulle Esbjerg-backen blot sætte bladet på for at bringe Esbjerg på 1-0.

Tre minutter efter Esbjergs føringsmål satte Josh Winquist Juuso Walli op til afslutning nogenlunde midt i slottet, men den store finne overplacerede sin afslutning, der gik over mål. Esbjerg formåede dog at vinde den løse puck og fastholde presset efterfølgende, hvor en opmærksom Frederik Bjerrum sendte pucken ind midt i slottet, hvor Philip Larsen nok en gang fik alt for meget plads af Rødovre-defensiven; 2-0 til Esbjerg var en realitet, efter at Larsen havde sendt pucken op over skulderen på Grubak i målet.

Olaf Eller tog omgående konsekvensen og udbad sig en timeout for at få samling på tropperne. Opsagen, i kombination med en 5-minutters udvisning til Frederik Bjerrum, der tacklede Jaeden Martin ind i banden bag gæsterne mål, gjorde at Rødovre fik sat en prop i og ikke indkasserede flere mål i åbningsperioden.

Rødovre havde masser af puckbesiddelse i deres lange power play, men skarpheden manglede når chancen bød sig.

Livlig men målfattig anden periode

Fra starten af anden periode havde Rødovre 1:45 tilbage af deres overtal. Men heller ikke her formåede gæsterne at komme på tavlen.

Tilbage i spil fem mod fem syntes Rødovre nu i perioder at vove sig lidt længere frem på isen. Gæsterne blev dog samtidigt mere sårbare i modsatte ende, hvor Esbjerg lurede på omstillingsspillet.

Det skulle dog vise sig at blive gæsterne der fik periodens hidtil største chance på en omstilling, da Marcus Almquist slap afsted på en friløber. Men Esbjerg slap med skrækken ved den lejlighed.

Kampen havde også sine fysiske elementer og et kvarter inde i perioden blev der atter uddelt udvisninger til begge mandskaber. Et minuts penge senere formåede Esbjerg at øge til 3-0, da Csanad Erdely var først over en retur fra Grubak efter at Josh Winquist havde sendt et relativt harmløst forsøg af sted mod gæsternes mål. Den situation ville Grubak formentligt gerne have håndteret anderledes.

Et par minutter før pausesignalet fik Rødovre deres klart største chance i de første 40 minutter, da Sami Moilanen slap af sted på et break away-forsøg. Men Seldrup leverede en fornem redning i Esbjerg-målet.

Der manglede i det hele taget ikke chancer i periodens slutfase, hvor Seldrup leverede endnu et par store redninger, mens Josh Winquist tillod sig at brænde en gedigen chance i modsatte ende.

Markeringerne svigtede og underholdningsværdien gik i vejret

Tredje perioden skulle vise sig at blive en ganske underholdende målfest. Esbjerg blev her hjulpet i gang af Jaeden Martin, der kun 32 sekunder inde i perioden måtte til afkøling for en boarding. 16 sekunder senere lagde Philip Larsen pucken på mål og inde foran var det Rasmus Bjerrum, der i to omgange formåede at få ekspederet pucken ind bag Grubak til 4-0.

Csanad Erdely ville ikke stå tilbage for Philip Larsens to scoringer i kampen og godt tre minutter inde i perioden tog den ungarske forward sagen i egen hånd, da han fra midten af banen tog turen ned mod mål og fra faceoff-punktet sikkert sendte pucken op i nettaget til 5-0.

Rødovre formåede at reducere til 5-1 efter otte minutters spil, hvor Sami Moilanen fra en position bag mål, sendte en glimrende pasning ind foran kassen til Brandon Magee, der resolut sendte en firsttimer ind bag Seldrup.

Godt et minut senere genetablerede Esbjerg dog deres 5-målsføring, da Oliver Kjær tog turen ned midt igennem banen, i en situation hvor det så ud til at Kjær ville vælge pasningen på tværs, men i stedet sendte Esbjerg-forwarden pucken højt op i målet uden chance for gæsternes keeper.

Kampens sidste scoring faldt netop som man havde rundet periodens halvvejsmærke og den var signeret af talentfulde Marcus Almquist, der modtog pucken nogenlunde midt i slottet, hvorfra han hurtigt og sikkert eksekverede til 6-2, som altså også blev kampens resultat.

Med to scoringer og to assists var Philip Larsen svær at komme udenom som kampens profil. Den rutinerede back blev da også officielt kåret til kampens bedste spiller af Esbjerg Energy.

Storspillende Sørensen og effektive Aalborg sænkede Herning TRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Pierre-Olivier Morin