En hurtig rundtur før faceoff i aften

Det var helt surrealistiske cifre, der kom ud fra Granly Hockey Arena i aftes.

13-3 til Esbjerg over SønderjyskE og dermed viskede Energy-spillerne 0-7-nederlaget i Vojens tidligere på sæsonen eftertrykkeligt ud. 

Hvis man skulle tale om malurt i bægeret, så er det, at Josh Winquist får to spilledages karantæne for sin slashing-forseelse sidst i kampen. Ærgerligt for Esbjerg, der trods alt må komme al mulig optimisme efter den vilde sejr i aftes.

Hos SønderjyskE tog træner Anders Førster ansvaret for nederlaget, og administrerende direktør Klaus Rasmussen rasede ud i det lokale medie Der Nordschleswiger. Der er blevet talt med store bogstaver i Vojens. 

Mon ikke vi kommer op over 4000 tilskuere i aften i Frøs Arena?

Herlev står med seks nederlag på stribe foran en uhyre vigtig kamp mod Rødovre.

Faktisk kan Mighty Bulls rykke forbi Herlev i tabellen, hvis det lykkes for Olaf Ellers tropper at vinde i aften. 

Til gengæld har Herlev-spillerne en enkelt dags hvile i benene i forhold til Rødovre, og det kan være en fordel, hvis det spidser til i en slutfase i aften. 

Vi spår et opgør, hvor de udenlandske profiler på begge virkelig træder i karakter. 

Frederikshavn blev spillet ud i Aalborg i aftes og kun en storspillende Tadeas Galansky kom i vejen for et større nederlag. 

Men lokalopgørene har aldrig sine "egne love", og det er Frederikshavns håb. 

- Det er nogle kampe, som begge klubber glæder sig til hele året. Det er intense opgør med masser af folk på lægterne, som vi glæder os meget til. Vi håber på god opbakning, og går det rigtig godt, kan vi nok ramme 2500 tilskuere, siger sportschef Kasper Kristensen til Nordjyske. 

Hos Aalborg glædede man sig over, at Nikolaj Carstensen vendte tilbage med to scoringer.

- Vi skal bygge videre på fredagens præstation og komme ud i det samme høje tempo, og vi må ikke tro, at sejren er givet. Så taber man i Frederikshavn, for det er et svært sted at spille, sagde Carstensen til Nordjyske efter kampen. 

Endelig tager Herning imod Odense i en "retur" fra i går. 

De to hold leverede en fremragende kamp, som Herning med at vinde 2-1 på Jesper Thörnbergs overtidsmål. Svenskeren scorede to gange og var sammen med de to målmænd, Bergvik og Carruth blandt hovedpersonerne i en kamp, der havde intensitet som i en afgørende slutspilskamp. Herligt. 

Så tilskuerne i Herning kan formentlig se frem til en rigtig fin hockeykamp i aften. 

Spørgsmålet er, om Odenses tre kæder kan matche Hernings firekæde-mandskab, når benene gør ondt i aften? 


PHILIP SCHULTZ er tilbage i Esbjerg TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Josh Winquist, Esbjerg Energy